Nosač sonde i sonara

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 11:23:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bsiki

Citat: Males  u Listopad 13, 2021, 10:42:39
Upravo stigao i nosač, još samo ostaje da namontiram sve…

Kako se pokazao nosac?
Da li moze lako da se skida i postavlja sonda posto je ne bih drzao na camcu?

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

marina1983

Vise nego jednostavno  samo izvuces na gore iz klizača. Šina je fiksna.

bsiki

Super, hvala za info.
Nego da li si ranije imao one plasticne zastite za krmu?
Da li to treba za Alu camce?

marina1983

Ako nemas nikakvu dasku plocu ....  mozda bi i mogao da stavis da ne ide motor direktno na aluminijum ma da ne znam ni sta bi mu falilo ako se dobro ušrafi.

maverick

Prijašnja praksa je bila da se motor odvoji bilo plastikom bilo nekom gumenom podlogom od aluminijskog čamca....odustali smo od toga kako su dosli ovi novi motori  :eek:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

marina1983

Zavisi sta i kako kacis . Valja i te motore  dobro zategnuti srafovima aluminijum je poprilicno " mekan " pa da ne bi doslo do nekog deformiteta ili grebanja ako to vec nekome smeta nije lose staviti nesto izmedju.
Mozda malo i ublazi vibracije od motora.
Nije moranje naravno .

bsiki

Prosle nedelje bio u prolazu pa svratio da majstor Saleta al' uvek nesto zaboravis da pitas mada ima jos puno vremena do isporuke. Samo da padne cena Al : )

marina1983

Ako si kod Kempija porucio  dasku dobijas namontiranu na camcu nista ti drugo ne treba.

bsiki

SUPER, HVALA!!!

Thechoki

Da li ovakav polozaj sonde moze biti problem ocitavanja pri vecim brzinama?

maverick

Sonda bi trebala biti paralelna s dnom čamca i do 5 mm ispod nivoa dna. Kad si vec slikao , dobro te vijke silikoniraj kvalitetnim silikonom Inace veliki sam ljubitelj kojekakvih drzaca za sondu nego busenja korita u vodenoj zoni

Thechoki

Hvala na savetu.
To sam nasao fotografiju koju je SMT postavio jel je kod mene isto tako postavljena i pravi mi probleme kada vozim brze.
Tako su mi  montirali u Elko kada sam kupio ceo komplet,sada vidim da je to greska nisam imao iskustva.
Definitvino cu kada ga za koji dan budem vozio na servis traziti da mi to izmeste.
Sto se tice silikona vidim da ga ima porpilicno na svim srafovima.

maverick

Zato su ti nosaci kao na gornjim slikama odlični...Njega fiksiras jednom...nema zajeba, nema busenja duplih rupa...ili jos su bolji oni koji se stavlojaju gore na sami vrh zrcala pa nema nikakvih rupa. Sto se tice pokazivanja pri vecim brzinam...toliko ni ne stignem brzo pratiti dogadjanja na ekranu....dovoljn mi je i zvucni signal da ulazim u podrucje gdje ima ribe...tad stanem...i polagano pregledam cijelo podrucje....

Thechoki

Hvala mnogo,
Meni vec pri 10km/h ne cita nista kada je postavljena vodoravno,jedino kada je oborim u vodu onda mi do 20km/h  cita sve.
Definitivno je lose postavljneo i moram to resiti.