Nosač sonde i sonara

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 11:23:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Stara mudrost kaže, nakon što isprobaš svašta nešto, pročitaj uputsvo.

E sad.. ne sećam se montaže, a da se spominje smer elise...

Da ne bude, a zato? Pa nisi sipao gorivo za rikverc!

Moja nova montaža se pokazala kao mnogo bolja nego do sada.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

mossi

Smer

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Citat: šajzika  u Rujan 16, 2021, 09:51:21
Jesi gledao uputstva? Tamo ti sve pise s koje strane ide s obzirom na smjer vrtnje elise

Mi smo narod koji čita uputstva tek kad nesto shebemo ...jbg i sam sam takav počesto  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Evo kako sam ja rešio montažu sonda za Lowrance, čvrsto, sigurno, dve pozicije - jedino zbog oblika čamca kad se postavlja mora da se smoče ruke, jer ne može odozgo zbog gumenog odbojnika.

Takođe, za 1500 dinara (cca 12-13 Eura) može da se kupi solidan nosač sonde, za one koje mrzi da Grunfuju.

A sam sonar sam montirao na Ram mount nosač

:occasion14:

maverick

To je bas korektno...danas sam uzeo i ja postaviti RAM na konzolu...jbg...uzeo prije godinu dana a nisam stigao montirati  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Citat: maverick  u Rujan 16, 2021, 10:28:45
Citat: šajzika  u Rujan 16, 2021, 09:51:21
Jesi gledao uputstva? Tamo ti sve pise s koje strane ide s obzirom na smjer vrtnje elise

Mi smo narod koji čita uputstva tek kad nesto shebemo ...jbg i sam sam takav počesto  :stripii:
potpisujem

Gremlin

Nisam baš skroz taj, volim da pročitam uputstvo, ali ako procenim da "mi je sve jasno" ne čitam uputstvo...dok nešto ne zaškripi.

Konkretno kod ove sonda je za bukvalno pola cm morala da se digne sonda jer je u vožnji toliko prskala voda da su mi cela leđa bila mokra. Onda sam izbušio još jednu rupu za šraf i problem je nestao.
A sve je lepo pisalo u uputstvu...

:uf:

Males

Upravo stigao i nosač, još samo ostaje da namontiram sve…😂

Zemlju nismo nasledili od svojih predaka, već smo je pozajmili od svojih potomaka.

šajzika

Super izgleda, takva instant riješenja su mi  najbolja
Audentes fortuna iuvat

Males

Što jednostavnije to bolje😂
Zemlju nismo nasledili od svojih predaka, već smo je pozajmili od svojih potomaka.

šajzika

Jel ima 2 rupe za vijak ili samo jedna?
Kontam da je jedna rupa ispod crnog klizača
Audentes fortuna iuvat

Males

Dve rupe i na donjoj strani graničnik jedan, tako da klizač moze da se izvuče samo na gornju stranu

Gremlin

To je taj iz "Tehnonautike", i nije loš uopšte...mislim da je bio 2000 dinara...

:occasion14:

marina1983

Uzeo ovaj sa alija vise nego zadovoljan.
Treba samo šrafove malo da skratim .