Osiguranje plovila

Autor davor99, Veljača 25, 2013, 22:37:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

davor99

Citat: maverick  u Veljača 25, 2013, 20:36:21
kasko osiguras i miran si  :icon_biggrin:
Jel stvarno moguće kasko osigurati čamac i motor? Pogotovo ako je samogradnja.
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Naravno i tad je to bolja opcija nego kad osiguras tvornicki koji ima neku cijenu po racunu....na samogradnju mozes i nesto podici cijenu nego sto kosta realno....kod nas su svi osigurani i dosta ih je iz samogradnje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

davor99

Odlično hvala odo sutra odma pitat kolegu za cjenu  :wave:
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

cca 500 kuna za motor i camac u vrijednosti recimo 30 000 kuna  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Več sam negdje napisao tko želi osigurati svoje plovilo i motor neka se javi na pp, pa će mo sve riješiti.

baka

Dobro se raspitajte prije kasko osiguranja da ne bi bilo poslije :BangHead: U čemu je problem, kad dođeš osigurati čamac i motor oni te pitaju koliko to vrijedi i ti kažeš neku cifru npr. 30000kn isto tako možeš reći i 130000kn i sve u redu, upišu ti da to vrijedi toliko. Ako se kojim slučajem, a nadam se da neće, nešto dogodi, npr. krađa, nemoj misliti da ćeš dobiti te novce jer tek onda ide neka njihova procjena koja većinom bude smiješna prema onoj na koliko si ga osigurao. Već je bilo takvih primjera dosta kad čovjeku ukradu motor koji je osigurao na 30000kn, a oni mu daju 5000kn ili još manje i to je to. Žali se koliko hoćeš. Zato ih prvo pitajte koliko je otprilike njihova procjena vrijednosti tog čamca ili motora, ali teško da će Vam to reći. Sve to što sam napisao vrijedi za polovne i starije čamce i motore. Novi su ipak nešto drugo.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Tako je baka...jos tu ima i fransiza...mada plovilo iz samogradnje moze imati malo vecu vrijedsnost nego je realno...recimo ja sam sharka platio 20000 kuna, gola plastika i ulozio sam jos toliko...ako zelis da se to prizna pod kasko dodatno sam s osiguravateljem isao od stavke do stavke...po racunima , svaki segment je posebno slikan i osiguran...mada te to na kraju izadje i previse novaca...a ove postove o osiguranju cemo prebaciti pod zasebnu temu  :thumbsup:

baka

Tako je Mario, zato sam i stavio opasku na kraju, novi su ipak nešto drugo.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Kugla

U pitanju je franšiza zavisi u kojem postotku, pa od krađe ili štete i tako to i onda da bi polica tj. premija bila jeftinija ugovori se veća franšiza i onda naravno kad dođe do nećega nije svota koju ste naveli jer zavisi od franšize, zato bolje malo više platiti ali imati full sve. Sutra točno provjerim sa svojom nadređenom kako sve funkcionira u konačnici i biti će te informirani, a nadam se i osigurati kako plovilo,motor, tako i osobe i stvari u plovilu i to naravno kod mene. :occasion14:

maverick

Odlicno..izbaci neki red veličine i svotu prilikom isplate u slučaju kradje npr...sigurno ce netko biti zainteresiran  :thumbsup:

Kugla

Nema frke, sutra, najkasnije prekosutra ću sa gospođom vidjeti detalje pa sve stavim na forum.

davor99

Citat: maverick  u Veljača 26, 2013, 19:22:00
Odlicno..izbaci neki red veličine i svotu prilikom isplate u slučaju kradje npr...sigurno ce netko biti zainteresiran  :thumbsup:

Evo ja sam prvi zainteresiran, naime kod nas na Dravi nitko se ne osudi ostaviti motor na čamcu a i inače je moda (da ti ga neko smjesti) da ti jednostavno presječe sajlu ili lanac i gurne ti čamac kojeg voda naravno odnese. Motor nemoze izdrzati jednu noć,. Ja sam da provjerim ostavio stari Johnson samo poklopac i ostalo znači skinuo sam agregat i propelu i naravno drugo jutro samo potrgan lokot u čamcu netko je odnio sve misleći da je to kompletan motor.
Zanimljivo je da 15 km uzvodno svi ostavljaju motore na čamcu i niko nikome ne dira. :BangHead:
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Kod nas cak naprotiv nitko ne nosi kuci i svi imamo osiguranje....

mossi

Ova caka sa osiguranjem i isplatom manje od plaćene premije je klasična prevara svih balkanskih Osiguravajućih kuća!
Zanimljivo je to kako se samo nasmeju i kažu gde da potpišete i koliko da platite na osiguranu sumu od recimo 7000e,
a posle ide PROCENA.. katastrofa.

Obišao sam SVE Osiguravajuće kuće sa istim pitanjem hoću li dobiti onoliko koliko upišem da vredi plovilo?
Odgovor je u svim bio ili ćutanje ili ne znam ili po procenjenoj vrednosti.

Zato, dobro proverite koliko će vam procenitelj proceniti plovilo.
Ili osigurajte na manje (realno) ili "podmažite" procenitelja.. na žalost ali to tako funkcioniše.  :angry4: :blob8:

maverick

Nikad ne mozes ni dobiti onoliko koliko vrijedi..uvijek je nekja umanjena vrijednost...kod nas je puno bolja situacija s kasko osiguranjem nego kod vas...ima nacina da se naplatis..kod nas recimo osiguras pribor na par tisuca eura a u konacnici ga ne drzis na camcu...sonar..i jos par sitnica...