Osiguranje plovila

Autor davor99, Veljača 25, 2013, 22:37:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Jeste ali to je krivično delo, gde si prijavio nestajanje osiguranog predmeta koji ti stoji u garaži s razlogom da bu uvećao naplaćenu sumu.

POENTA je da napolju možeš da osiguraš predmet na koliko hoćeš, ako to osiguravajuća kuća prihvati, onda je OBAVEZNA da to i isplati.

Ovi pederi bi prihvatili i da napišeš da drveni čamac vredi 10.000e, a isplatili bi ti ladno 150e i još bi se cinično nasmejali, koja budalaaa!

O tome ja pričam, o PREVARI.

maverick

Ma da ..naravno...ne bi oni ni mogli funkcionirati bez prevare... :icon_biggrin: nemoj da mi se samo sekiras...platis sutis i budes magarac kao i ostali  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Nije baš tako Mossi, već sam pisao o tome i franšizama i jeftinijim osiguranjima, ali sutra najkasnije petak sve ču okačiti ovdje, ljudi bi da plate najnižu moguću svotu a da im je sve ful osigurano to jednostavno ne ide.Ne znam kako kod vas ali kod nas nije baš tako kako ti kažeš.

maverick

:toothy12: susjed tako je bas...ali posto si tu tu..pa ce to sad biti sve malo realnije  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Je vjerujte svima nam je u interesu da zaštitimo svoja prava, biće okačeni i upitnici i sve vezano za to a detalje sa šeficom riješim i svima će onda biti sve puno jasnije. Jer znam da je svima bilo osigurati što jeftinije ali onda ne gledaju niz stvari koje utjeću na jeftinu policu ali samim tim kad dođe do štetnog događaja onda se iznenade kako sad tako malo.
Ja osobno nisam imao plovilo pa neću do sutra prekosutra dok ne riješim sa šeficom sve da govorim detalje, ali sa autom imam jako puno i dugo iskustva i kasko primjer može biti puno povoljnije od onoga koje sad plaćam ali kad dođe do štete onda je srazmjerno i uvjetima pojeftinjenja same police tj. premije i naplata štete smanjenja, o tome govorim svi bi najeftinije a da je sve ful pokriveno e to ne ide.

maverick

Samo pazi da te ne nasamare  :toothy12: kad zavrsis s njim onda cu ti ja objasniti drugi , slađi, dio tog posla  :toothy12:

mossi

Kako jeftino?
Mene je kasko za I godinu i na nekih 5 6 hiljada evrića osigurane sume,  izašla premija osiguranja oko 250e!?
Kako godine idu ....  tako ja ko Maverick..  :toothy9:

maverick

ja za 3000 eura platim 45 eura a za sharka koji je osiguran na 10 000 otprilike...platim oko 160 eura , ali osiguran je svaki detalj i to doslovno

Rap

Osiguran je na novonabavnu vrijednost prema računu ili katalogu a ostatak je dodatno ugrađena oprema koja je uvedena i za koju trebaš posjedovati račun ;)
U trenutku isplate se uzima tržišna vrijednost takvoga šarka (isplata za čamac) i vrijednost opreme.Vrijednost opreme ima i amortiziranu vrijednost pa se umanjuje i u tome dijelu.

peugeot

na samome kraju dođemo do zaključka da nas osiguravajuča društva  kradu i to na legalan naćin ( legalni lopovi  gori su nego banke )

mossi

Citat: Rap  u Veljača 27, 2013, 15:52:53
Osiguran je na novonabavnu vrijednost prema računu ili katalogu a ostatak je dodatno ugrađena oprema koja je uvedena i za koju trebaš posjedovati račun ;)
U trenutku isplate se uzima tržišna vrijednost takvoga šarka (isplata za čamac) i vrijednost opreme.Vrijednost opreme ima i amortiziranu vrijednost pa se umanjuje i u tome dijelu.

To ja ta priča.  :blob8:
Plaćam kao novo, a isplaćuju po proceni.  :angry4:

"Najbolje" je što možeš da osiguraš i na više nego što košta novo!  :toothy2:

Rap

E sad,najlakše je reći kradu,pljačkaju....gledajuči ovako;ista dva čamca jednake starosti i novonabavne vrijednosti.nakon dvije godine desi se krađa.Jedan se koristio svaki dan pun oštećenja,motor radi bezprijekorno,drugi jedan puta bio u vodi doslovno kao iz trgovine.
Šta misliš koliko će dobiti za jednoga a koliko za drugoga i tko bi bio više oštećen?!
Ne tražim odgovor već samo želim reći da će uvijek biti nezadovoljstva u ovom slučaju iz dva razloga:
prvome,jer mu je odličan,vjerno služi i ne bi ga dao za ništa
drugome,jer je nov i vrijedi kao nov

hehehe....jebiga :D

U praviu je svako tko se dobro raspituje ali treba znati kod koga se raspituje i ČITA uvjete pod kojima prihvaća ili ne ugovor.

mossi

Rap, postoji suma na koju je čamac osiguran PRED osiguravajućom kućom.
TADA se definiše šta i koliko vredi, a na osnovu toga se i plati osiguranje!
A ne kada čamac nestane ili se potopi.

Ja ako osiguram na 5000e onda hoću mojih 5000e!

Rap

odmah i za određen broj mjeseci,a pogotovo kada prijeđe u novu godinu vrijednost nije ista jbg
ti očekuješ isplatu po principu novo za staro a to nema u osiguranju pokretnine

mossi

Za koju osiguravajuću kuću radiš?