Kupovina motora

Autor No, Siječanj 01, 2026, 20:34:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Početak je godine, prave se planovi, između ostalog- kupnja novog motora.
Nemam velike relacije pa ne trebam veliki motor

Izbor mi je za sada Tohatsu 9,9, električni start
Servis u Osijeku/relativno blizu, garancija 5 god

E sad ako je netko uzeo slično, ima li problema, ima li problema sa servisom?
Koliko  su dostupni dijelovi?

Ako imate komentar rado bih pročitao

Blade78

Ja sam uzo selvu 25ks, elektrostart, garancija 5g i servis u Nemetinu s tim da u tih 5g za servis se placaju samo djelovi prilikom izmjene a ruke su besplatne. Zasad super zadovoljan sa tek 20 radni sati. Naravno ima i slabijih motora selva. Caka u svemu je kad skinem kapu motora na filterima piše yamaha, na bloku motora isto, cak i na rucki za nosenje motora također.

DJ17

Od manjih motora bi definitivno uzo Yamahu 8hp 4t, motor je tip top bas me taj motor odusevio, nikad nijedan kvar, mali potrosac, servos takodje u OS...

Slaven

Citat: No  u Siječanj 01, 2026, 20:34:15 Početak je godine, prave se planovi, između ostalog- kupnja novog motora.

Bas su ti super svi odgovorili nema sta :stripii:

dravski pecaros

Citat: No  u Siječanj 01, 2026, 20:34:15 Početak je godine, prave se planovi, između ostalog- kupnja novog motora.

Kugla bi trebao biti zastupnik za neke motore nadam se da če se javiti

Kugla

Dravski tako je pregovori gotovi, sad poslije blagdana ćemo sve riješiti i vjerujem krenuti s prodajmo motora, biće tu i drugih stvari, ali ajd još tjedan dva dok se priča posloži do kraja pa ću onda sve javiti.

ljuska

Opet problem odusto od suzukia pošto vidio da aqvamarine iz labina ima ponudu za hondu40-60 cijena 5900 zvao , nadoplata za ručku 300 eura odlično ,dobio predračun uplatio akontaciju motor dolazi doma u utorak ja sav sretan da bi me kasnije nazvali izvinjavaju se da su krivo obračunali ručkui traže me da uplatim još tisuću eura šta reć, motor sa boćnom komandom i satovima jeftiniji 1300 eura nego motor na rućku bez satova poslo ih ljepo u tri pm i vratili mi akontaciju i sad sam opet na poćetku

miha

maverick

Mozda ces sad kupiti motor po Mihinoj preporuci..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Koji su to blesani. Kako možeš krivo obračunat ručku? Pa nije to razlika od dva eura.

maverick

Mnogi se tu navlače oko takvih stvari...necu reci da varaju ali da početna prezentacija počesto bas i nije tocna to jest, od  cijene ručki do satova koji idu u cijeni ili ne , do skrivenih troskova montaze...dostave..., cijene prvih servisa itd itd...A o dijelovima da nepricamo...najobicniji filter ulja kosta tri puta vise nego isti u autoindustriji...ulje isto tako...Impeleri kao potrosna roba su odavno presli 30 eura...zink protektori kao da su pozlaćeni itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

:bye: Ne znam kolike plaće vi svi imate kad vozite čamce sa takvim motorčinama od 60 KS. Mislim da je za naše uslove dosta i 20 KS. Danas točio u auto benzin 1.50 euro po litri. Za mjesec dana može skočiti na 5 eura. Vidim da dosta ljudi prodaju na market placu alu čamce sa takvim motorčinama i to za meni čudnu cijenu od 20 000 eura. Ne znam tko to može kupiti i da li se isplati imati takvo skupo plovilo za ove naše rijeke siromašne ribom. Meni je i kanu dovoljan, ionako samo blinkerišem 😂. Pozdrav sa Dunava.

maverick

Nema tu isplati se ili, danas mnogi lijepo zaradjuju i mogu si to priustiti. Kao i automobil...danas malo sta mozes kupiti za 20000 novo...Realno...camac aluminijski...novi...gol kao puska. 10000 ...motor 7-8...sonar od milju pa na vise...bojanje isto tako..bimini 7-8 stoja...cijeli zatvoren camac dvije milje i vise...plus sve neki majstori..tko radi novo...ode krajnja cijena u nebo.

DJ17

Da, kad se podvuce crta, motor s manje konja ispadne skuplji nego sa vise. A ko uziva u brzini i adrenalinu (k'o i sam) a moze si priustit zasto ne uzet bar 40ks... nist u zivotu ne radim zbog drugih, vec zbog sebe ako to mene ispunjava to nema cenu...

Harley

Citat: DJ17  u Ožujak 16, 2026, 16:34:03 Da, kad se podvuce crta, motor s manje konja ispadne skuplji nego sa vise. A ko uziva u brzini i adrenalinu (k'o i sam) a moze si priustit zasto ne uzet bar 40ks... nist u zivotu ne radim zbog drugih, vec zbog sebe ako to mene ispunjava to nema cenu...
Sve ima cijenu, samo ne mogu svi platiti da bi uzivali :tongue1:
Prosle godina narucio novu Yamahu 15 sa ele trimom i e startom duga noga , kostala preko 4300Eura, ne treba mi mi tolika ali htio i platio, jbg...
Living your dreams, do not dream the life