kada početi

Autor genjura, Ožujak 10, 2013, 20:21:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

znajući da kod nas na dunavu nema lovostaja na soma ,samim tim nameće se i pitanje: kada početi tražiti brku?

maverick

Mislim da je vece pitanje gdje..a mozes odmah...voda se fino zagrijava
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

čikli

pa ekipa iz Siska lovi soma non stop samo ga treba naći gdje je

Greys

Samo dobra volja, i traženje, ja krećem za koji dan (dok riješim prikolicu-ovaj tjedan)  :icon_biggrin:

Mornar Popaj

Ja uskoro krećem, polako pribavljam mamce, sutra vozim motor na servis, mislim da znam gdje ću naći !!!
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

vedro

:director:Pa staro dobro i provjereno pravilo kada brko krece je KAD VRBA POCME CVASTI!!! A gdje ga traziti...:-) u proljece najcesce na prijelazima iz hladne dubine u TOPLI PLICAK GDJE SE KEDER  NAJCESCE ZADRZAVA! Ako nisam upravu neke me iskusni isprave!:-) :director:

TopMix

Možda nije prava tema za ovo pitanje, al da ne otvaram novu...
Poznato je da som hoće da proradi pri naglim porastima vodostaja, pa i kad reke zamute. Kako ovaj sadašnji jesenji porast reka utiče na aktivnost soma?
Temperatura vode je još uvek ok za soma, pogotovo tendencija hladjenja koja mu daje signale da se sprema za zimu. Sad je situacija obrnuta u odnosu na proleće, pliće vode su sigurno hladnije od dubljih slojeva, pa po toj logici trebalo bi ga tražiti u nekim priobalnim, ali dubljim delovima sa sporijim tokom, gde se skoncentrisala bela riba... Kako som reaguje na ovakve ekstremne nadolaske, kad vodostaji idu gore i više od pola metra dnevno?

maverick

Još uvijek se uspjesno kod nas lovi na Dunavu na lepicu...na Dravi slabo upraznjavam taj nacin ribolova ali tamo se lovi bas na takvim terenima kao sto si opisao
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vedro

cujem da Som grize kao lud na Dunavu?

maverick

Tko ga ciljano tamo lovi...počesto se da uloviti

DJ17

procitao sam dosta toga o blinkerisanju Soma, nemam nikakvog iskustva( svi ulovi soma su bili slucajni dok sam blinkerisao smudja) a ove godine bi se vise posvetio pa me zanima sta mislite kad ga poceti traziti noc-dan temperatura, ili jos bolje pitanje gde na kakvim mestima(dunav), s cim je naj bolje poceti glavinjare,sedovi,sed-tvisteri??? :sha:

DJ17

da li ima neka odredjena boja varalice koju treba forsirati  :sha:

kawasaki

drug postavio si previse pitanja u jednom postu. probaj citati druge postojece teme pa onda eventualno sto ne pronadjes odgov. postavis pitanje po pitanje  :ok: :hi:
Brzi od Bolena.

urtelja

Kod mene na bari je vec poceo. Kolega imao 50ak sitnih ove nedelje. Ovde najcesce tako biva, kad pocetkom marta voda dogura na 8-9 on poludi i peca se vrhunski na varalice 3-5 dana i posle nista na varalicu do pred sam mrest.

dac

Previše pitanja,a još više odgovora!Jako široka tema i nikad neće biti konkretnog odgovora!Puno je tu faktora koji utječu na upješan ribolov kao što su godišnje doba,vremenske prilike,vodostaj,dubina,pličak ,mrijest...!
Ti pitaš za boju....? Zašto som ima male  oči,a velike brkove...?
Danas jedni uvijeti,sutra drugi...? Jesi li na obali ili u čamcu...nemoguče je sve predvidjeti..!  :sha: