Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Germina

Gledao sam tu strunu kod uvoznika i uporedjivao sa YGK X4 i X8 PE4/0.32mm koje posedujem....WTF 0.22mm je zapravo debela oko 0.32mm i izuzetno je oštra i gruba...mada i to ima svoju primenu.
Košta oko 30EU za kalem od 150m što je previše za strunu koja se proizvodi u Kini i kod OEM proizvodjača se može nabaviti za 20$ https://www.alibaba.com/product-detail/German-WFT-PE-Line-Best-Braided_60687702702.html

ljuska

nigdje ne piše da je proizvedena u kini  a i da je tako i tako se tamo sve proizvodi usporedio sam je sa daiwa j braid 8 u debljini 0.28 na oko se vidi da je tanja također sam je usporedio i sa power pro u promjeru 0.25 isto se vidi na oko da je tanja mada pod rukom djeluje najsličnije kao power pro a imam i novu špagu shimano kairiki u promjeru 0.20  i po debljini joj je najsličnija uslikat ću nadam da će se vidjeti

ljuska

stavit ćemo ju u mikro metar pa ćemo vidjeti ja još nisam naletio na nešto deklarirano a da je toćno nažalost svi lažu

ljuska

ljuska

ljuska

Germina

Uvoznici u Srbiji očigledno prodaju neku drugu WFT strunu....s obzirom da je u rafovima bila i Daiwa J Braid 0.28mm koja je realno 0.32mm primetih da su identične debljine a ne libe se i da kažu da strunu uvoze iz Kine, pa ti budi pametan sad :sha:
Struna koju si uslikao je najpribližnija onoj koja se ovde prodaje deklarisana kao 0.19mm.

Na fotografiji odozgo prema dole su redom YGK X8 upgrade 1.5pe-30lb/0.20mm, WFT Strong 32kg/0.22m (plava struna) i Berkley Trilene 30lb/0.28mm...

majstor

Baš si se potrudio.  :eek: :sha: :ok:
Greys - ja dugo lovim sa Whiplash-om i stvarno je jak, samo mislim da je deblji od deklariranog. To riješim tako da kupim 0,10 umjesto 0,13.  :hi:

Davor

whiplash i whiplash pro su odlične strune, ali kao što kaže kolega majstor
daleko su deblje od deklarisanog... kupovati prema nosivosti a ne debljini jer su
debljine kao i kod drugih usa struna za datu nosivost...
20lb/0.06mm, 30lb/0.10, itd... dok su nove deluju tanje ali čim se odradi
nekoliko ribolova udebljaju se... 0.06 je realno cca 0.20, 0.10 je cca 0.25...
ne prave stomak u dubljoj vodi, jake na čvoru, drže nosivost i posle dužeg korišćenja...

Za grube radove (som, smuđ, mrena, bucov, džig i glavinjare) kastking (običan i x8)
od 10 do 30lb odličan, odnos cena/kvalitet je bez premca.

majstor

Dobro napisano. Novi sa 8 niti je i bolji i tanji od starog, a ja kupujem preko ebaya veliko pakovanje. 200 metara 0,10 me koštalo 200 Kn sa dostavom u Njemačku. Slažem se da i Poseidon i Mega odrađuju posao, ali zimi idem svega 10 - tak puta pa nastojim imati što bolji pribor da mi ne odu ribe koje su odlučile počiniti samoubojstvo.  :stripii: :stripii:

ljuska

Citat: Germina  u Veljača 23, 2018, 00:48:25
Uvoznici u Srbiji očigledno prodaju neku drugu WFT strunu....s obzirom da je u rafovima bila i Daiwa J Braid 0.28mm koja je realno 0.32mm primetih da su identične debljine a ne libe se i da kažu da strunu uvoze iz Kine, pa ti budi pametan sad :sha:
Struna koju si uslikao je najpribližnija onoj koja se ovde prodaje deklarisana kao 0.19mm.

Na fotografiji odozgo prema dole su redom YGK X8 upgrade 1.5pe-30lb/0.20mm, WFT Strong 32kg/0.22m (plava struna) i Berkley Trilene 30lb/0.28mm...

moj wft uopće nije u toj boji, to nije neka nova i nepoznata firma imaju preko deset vrsta upredenica a ova je navodno nova u njihovom arsenalu i osvojila je tu prestižnu svjetsku nagradu za nosivost ali kao što sam gore napisao da svi lažu oko nosivosti i debljine i znao sam da i kod ove će biti tako  kad sam je kupovo nisam se zamarao promjerom iste i dovodio u zabludu da sam kupio svestranu tanku upredenicu s kojom ću loviti sve od bolena do soma treba mi isključivo za lov krupnog soma u kršu na Savi deklarirana nosivost je stvarna a debljina nije   izmjerio sam je sa mikrometrom pa ću stavit sliku

ljuska

Davor

majstor,
isto kupovao velike špulne whiplash-a... 600m - ni jedna nije bila ispod,
bilo je i po 620 metara.

kastking kupujem ovde https://kastking.aliexpress.com/store/group/300m-Braided-Line/216889_260441081.html?spm=2114.12010608.0.0.5dc331f49vVw73 
dosad nije bilo razlike u kvalitetu

Sava, tri-poseidon 8lb/0.10mm - realna nosivost 10lb , predvez 0.40, fg čvor,
sa obale za 15-ak minuta na kamenitom terenu i solidnom protoku, 22kg

kod struna nosivosti 10/15lb najveću grešku koju ribolovci naprave kad udari krupnija riba je što popuste dril više nego što treba... pomisle tanko je, pući će, a realno strunom nosivosti cca 5kg+ predvez lagano idu napolje ribe 10-ak kg... za krupnije ribe dobro podešen dril, obavezno ruka na špulni da znaš kad i koliko da kočiš - tako se pri zamaranju štap maksimalno iskoristi (mnogi je ne koriste i onda nemaju signal kad da štopaju ribu već ona na datom drilu izvlači više nego što treba a štap neiskorišćen)... ovaj som gore u prvom begu izvukao 7-8m, posle toga sam ga držao na 3-5m max... 

majstor

:occasion14:  :eek:
Predprošle godine nam je primio som u 2. mjesecu na silikon namjenjen smuđu. Vukao čamac od 6 metara i nas trojicu 45 minuta. Stella se zapalila nekoliko puta, prevukao nas preko državne granice i, na kraju pukao Poseidon 0,17, kad je krenuo u potopljenu vrbu.
Veslali smo u mirnu vodu, palili motor kad je uzeo pauzu i legao na dno ali mu nismo bili gazde ni jedan moment. Ostalo prekrasno sjećanje i upala mišića.

Davor

:occasion14:

aj pusti link sa ebay-a za whiplash 8