Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Batica

Meni je pre stizalo za 14-15 dana u poslednje vreme bas kasne

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

No

:hi: zadnja ova 9 nitna mi stigla za deset dana.   :ok:

mossi

šajzika

Struna namotana i ceka malo slobodnog vremena za izlaz.
Darko isprobao strunu i isto kaze da je na prvu jako dobra
Inace , na bg 3000 stalo skoro svih 300metara
Audentes fortuna iuvat

kawasaki

Sve vise robe mi dodje za 3-4 dana iz skladista u Eu kojih kinezi imaju sve vise  :hi:
Brzi od Bolena.

ADM

Sve zavisi o terminu kad je roba kupljena i dal trgovac od kojeg kupujete ima zakupljeno skladište u EU. Ako ste kupovali na akcijama ili nedavno 11.11. ili u vrijeme kineske nove godine, čekanje može biti 2 i 3 mjeseca. Neke pošiljke stignu za 7 dana.
Prošle godine naručim KK 11.11. Ne stigne za 60 dana. Uložim prigovor i na zamolbu trgovca prolongiram još 14 dana. Vrate mi uredno novac, a trgovac pošalje mail da se izvanjava i da su oni proizvod poslali ali da misle da je problem u dostavi zbog gužve i da ću najvjerojatnije za koji dan dobit proizvod i da to bude poklon od njih zbog neugodnosti. Upravo tako je i bilo. Javio sam da je pošiljka stigla i da hoću platit ali trgovac je inzistirao da to bude poklon.
Inače sa KK 4 i 8 niti do sad nisam imao problem ni sa kvalitetom ni sa metražom. Kod 4 nitnih je debljina nerealno deklarirana a kod mega8 je približno ok. Nosivost realna.

šajzika

Krivo mi je sto nemam s cime izmjeriti debljinu ovog 4nitnog kk ali mi izgleda jakp tanko
Audentes fortuna iuvat

ADM

10Lb deklariran kao 0,09mm ralno 0,13-0,14
15LB deklariran kao 0,14mm realno 0,18
Ovo se odnosi na 4 nitne strune. 8 i 9 nitne su skoro točne.

šajzika

A nosivost
Jesi testirao 4nitnu i 8nitnu iste navedene nosivosti tj jel 4 nitna 10lb nosi isto ko i 10lb 8nitna ak je po tvome  4nitna dosta deblja od deklariranog
Audentes fortuna iuvat

ADM

Nosivost odgovara deklariranoj vrijednosti i kod jedne i kod druge (mjereno poteznom vagom).
E sad ovo mjerenje debljine. Ja sam mjerio šublerom sa displejom i nekim ruskim mikrometrom
na način da u mjerenju uhvatim šlingu tj. dvostruko. Možda kad bi se struna nategnila i mjerilo da bi bila koja stota manje, ali sigurno ne ono što piše.
Nema neke bitne razlike u debljini 4 nitne i 8 nitne. Sa 8nitnom su izbačaji nešto duži i ima manje onih zvukova zujanja pod opterećenjem.
Meni su obe sasvim ok za moj način ribolova i opremu koja je srednje cjenovne klase.
Sigurno da ima i boljih, samo ko si to može financijski priuštit.

šajzika

Pa kak nema razlike sada?
Jesi gore napisao da su slagali na debljini 4nitne cca 40 50% a 8nitna da odgovara debljina navedenom na pakovanju.
Znaci
Napiso si gore 10lb 4nitna 009/ a stvarno je 0.13 014
A 8nitna da je tih 0.09 (skoro)
Audentes fortuna iuvat

šajzika

Ahaaaa ,
Da da nisam te dobro shvatio. :hi:
Audentes fortuna iuvat

Germina

Da li je ko imao prilike da proba FTK strune  :?:

FTK Braided Fishing Line has strong fade resistant,The material of the line is 100% imported fron japan,minimizing the possbility of discolouration, We can guarantee that there will be no discoloration. Ideal Abrasion Resistance:FTK Braided Fiishing Line is extremely durable,unique finesse netherlands material with utilizing coating make the braid line exceptionally thin diameter and stand up to abrasion. Provides better color retention properties than ever before. Perfect Strength: Unmatched strength fiber material / 4 Strand line holds up tight allow you to easily tie a more solid knot; high abrasion resistance to avoid fish coming off. Smooth:Our innovative manufacturing technique provides the smoothest finish that offers you fantastic casting distance.Tie knots easier. If you have any problems,We accept unconditional return and will compensate you for a new one.

8 niti FTK https://www.aliexpress.com/store/product/FTK/3007068_32825573665.html?spm=2114.12010612.0.0.230e284fF8lGy2

4 niti FTK https://www.aliexpress.com/store/product/FTK-Super-Strong-300M-PE-Fishing-Line-Braided-Wire-0-4-6-0-Code-8-60LB/3007068_32840617024.html?spm=2114.12010612.0.0.3395f6faruf4Z1

im84

Imam novu bolest  :stripii: , a jbg, dokle drzi drzi. Isprobavam strune sve od YGK i Varivasa, te ostalih renomiranih brendova. Jučer mi je stigao top model od YGK, Ultra Jigman WX8 1.5pe, deklariran 26lb. Kao i sve do sada strune, djeluje glatko, iako ova netoliko kao recimo ''jeftiniji'' model Super Jigman X8. Čim usporedim na vodi, napišem.

Debljine kod ovih struna YGK, 1.5pe (deklarirano kao 0.21mm) je tanje od PP 15lb

Sada jos koristim Duel Armored Pro Rock F+, i detekcija je neka nova perverzija.

#foxrage
#fox_rage_fishing