Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Juzba

Nedavno sam namotao špagu, 4,5 kg nosivosti, njom mogu sigurno izvući ribu od barem 10 kg, naravno bez silovanja, prvo i najvažnije mi je da uživam u laganom priboru, a ako baš naleti nešto izvan gabarita, nek kida ako baš mora, uvijek imam i jači štap i rolu ali više zbog jačih glava nego ribe. I još jedna stvar, kod mene nema nikakvog fluorokarbonskog predveza, špaga se polako troši i svakim pecanjem je kraća za bar pola metra, ako je dan bio dobar i nije puno zapinjalo, više volim ostaviti gumu nego da izvrnem kamen ili isčupam neko drvo i rastjeram time ribu
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

No

Uzeo sam ljetos za soma YGK G-SOUL X8 Upgrade PE 8 Braid Fishing  200M 1,5 pe,  30 lb i zadovoljan sam sa tom strunom
Nedavno sam naručio, gotovo upola tanju 16 lb za smuđa
Nadam se da će biti   :ok:

ossa

biće tanko.
koristim 1.2 pe za smudja (25lb).
Naidju krize, drukcije grize...

No

Koristio sam Daiwu tournament 0,12 i to je baš tanko, ovo bi trebalo biti za nijansu deblje  0,8 pe :ok:

ivan 84

No, za naše ribolove na savi, sasvim dovoljno!  :occasion14: ja koristim 15lb
I tata bi sine...

šajzika

Citat: No  u Prosinac 04, 2020, 06:14:28
Koristio sam Daiwu tournament 0,12 i to je baš tanko, ovo bi trebalo biti za nijansu deblje  0,8 pe :ok:
Mislim da ce ti biti zeru pre tanka. Oko 1Pe je taman (meni osobno za rijeku i male glave) , ispod toga mi je bila pretanka struna i lagano pucala
Audentes fortuna iuvat

No

Prilično su čudne te mjere u svijetu struna
Daiwa tournament 0,12 je deklarirana na 8,6 kg, 18,9 lb-realno drži pola i to je to
Ova YGK  je 16 lb, ako drži tri kg bit će u redu

Ne može biti pretanka za smuđa, ali ako bude preslaba podebljat ću  :ok:

ossa

koliko debeo predvez koristiš sa tom 16lb?
Naidju krize, drukcije grize...

šajzika

@No
Pretanka ne moze biti, ali cim malo zapnes puca. Dogadjalo se na vecoj glavi da kad uštopam pukne.  Jako je osjetljiva.
Ta 0.8 pe drzi oko 3.5 kg na cvoru.
Audentes fortuna iuvat

No

Citat: ossa  u Prosinac 04, 2020, 08:52:04
koliko debeo predvez koristiš sa tom 16lb?

Nije još došla, a inače ne koristim predvez  od fluokarbona ili slično

Koliko znam, jedini sam koji peca sa predvezom od žice za varenje u dužini 10 cm i dobro mi ide

Harley

Lovim na 0.12 i to uspješno,  ne puca baš lako. Stigla i 0.14 kupljena crnog petka.
Living your dreams, do not dream the life

maverick

Izubijam neki dan pola špulne u nekom kršu...danas u skladište...jbg...nemam vise. Inače volim power pro jer mi to nekako najpoznatije...10 lb...za Dravu mila majka. Jedino dostupno mi je u Kapitalcu ali imaju 0,15...ta je valjda 20 lb ako nosi 9 kilograma...Ne kupujem to svaki dan pa se izgubio....I naravno treba mi bar onih 300 yardi...ne koristim one krace verzije...vidim imaju i taj tournament koji kosta skoro 500 kuna...to mi je onako...malo previse za strunu...Kako se ta ponasa na minusima...kako se ponasa kad mrzne...I ima li neko normalno rijesenje tu po nasim radnjama...ako sad narucujem po netu ...proci ce mi sezona  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

neznam kaka je ova čitao sam dosta dobrih komentara na više mijesta  s ima i u 8x pletenju

https://kapitalac.com/ribolov/spiderwire-dura-4-yellow-300m.html

No

Skupa je, dobra je ali mislim da je ipak preskupa. Spiderwire Stealth 8 Smooth na 300 m je oko 20  eur i sasvim je ok, imaju je u Kapitalcu pa se može osjetiti pod prstima

Nedavno sam uzeo YGK 8niti 30 lb kao deblju varijantu strune i ugodno sam iznenađen sa tom špagom
Naručio sam i upola tanju, koja još nije stigla, za ribolov smuđa

maverick

Gledao sam i tu 4 i tu od 8...cijena je ok...ne znam kolika je ta nosivost realna...0.10 nosi 9 kg...kakve ribe pecam to mi je i vise nego dovoljno  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"