Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Ni ja ne pravim razliku...Meni je cak uvijek bitno imati neki allrounder pribor...znaci odem na vodu popodne..jigam....muvam ...i padne mračak i  s njim bacam  vobler....Ali ako covjek vjeruje da ima razlike i da mu je to bitno...Zasto da ne...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tutnja

A gle, razlike sigurno ima. Sad koliko je ona vidljiva ili ne svako nek prosudi za sebe..
Zašto proizvode modele pod nazivima jig, jigman, ultra, morski, ovo-ono, ovaki-onaki, brže tonuće, plivajuće itd. itd. ako nema baš nikakve razlike?
Istina, ina tu u jako velikom dijelu marketinga, čak najvećem, ali nije baš sve bezveze..

Ista je situacija i s najlonima npr. specijalizirano je maltene za svaku vrstu, tehniku i situaciju sada, nekad bila kornjača i platil pa biraj
Šaranski predvezi isto.. Dok sam se igrao s tim kupovali najjeftiniju "špagu" na metre i pitali se zašto je ona neka 3x skuplja, a isti k. da bi vremenom ustanovili da baš i nije isti k. ali i dalje realno preskupa. Sad ih isto ima da ti pamet stane, ne bih znao šta uzeti kad bih opet krenuo u te vode..

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

Mljeveni

Neznam jeli ju tko koristio?

Mozda je to samo problem kod mene, spaga kao sa slike, 25 lb, doslovno ne osjeti se nikakav rad varalice, tek glave iznad 25 i to kad kad udari u kamen.
Glavinjara od 20 grama u dubljoj vodi, onako neka sitna vibracija.

Isprobano na vise stapova s istom rolom i spagom.

Sto se mene tiče najbolja za izbjegavanje!!!

Mozda netko zna za sto je tocno najmjenjena ta spaga i gdje pise na kutiji za sto je namjenjena, jer za jig očito nije.

Jedinu oznaku koju sam vidio a na drugim spagama koje korisiti ili sam korisito, nisam vidio da to naglasavaju, da je ovo tonuca spaga.

No

Varivas Avani Sea Bass  Max Power  1,0 pe,  pod prstima odlična, taaaanka, baš onakva kakvu volim.
Ako bude izdržljiva i trajna, upecao sam se na novi brand i novi model.
Način kako mi je došla ova struna, je vrijedniji od strune.

Idemo dalje   :ok:

SMT

Sto se tiče debljine, videćeš i proceniti… Kako već ide… Nisam siguran, mislim da se taj model više ne radi, da je izašao naslednik… možda grešim…

Imam je u varijanti 1,2 i 1,5pe ( čini mi se)… Odlična zaista struna… Zadovoljan sam…

Ako izuzmem PP u koji imam najviše poverenja, okreni obrni meni Varivas broj 1 brend od dostupnih struna koje mogu u radnji kupiti… Bilo da se radi o 4-nitnoj ili 8- nitnoj… Probam i druge, naravno… Trenutno koristim PP, YGK, Tournament, Kizunu i taj max power… Različite situacije, tehnike,  debljine,  ribe…

Za kvalitet koji je po meni visok, a sto je nama najvažnije, taj brend definitivno nije skup…

Mislim da će ti neki od Varivasa lepo sesti na GL… Ima sonar da napraviš…

No

Koristim Daiwu tournament, godinama. Odlična, ali paprene cijene
YGK me razočarala, u ovim tanjim dimenzijama
Radujem se probi Varivasa. Vidjet ćemo  :ok:

Sg.Pepper

Probao kizunu, bila super 4 pecanja, nakon toga petljanje kao nikad u zivotu! Skinuo ju dolje namotao spiderwire 0,15 i deri! Meni najbolje trenutno za normalne novce (300m 200kn)
dec d vej aj lajk it....

Rap

Koju kizunu (boja) i koja debljina?

Gremlin

Citat: Sg.Pepper  u Studeni 02, 2021, 23:18:35
Probao kizunu, bila super 4 pecanja, nakon toga petljanje kao nikad u zivotu! Skinuo ju dolje namotao spiderwire 0,15 i deri! Meni najbolje trenutno za normalne novce (300m 200kn)

Ja sam isto na SpiderWire-u...verovatno ima i boljih, ali meni za moje potrebe dobra.

:occasion14:

Sg.Pepper

Citat: Rap  u Studeni 02, 2021, 23:45:49
Koju kizunu (boja) i koja debljina?

Zelena 0,17! Struna je fina, mekana, tiha, daleko se baca sve pet! Ali mi je petljala za medalju!
dec d vej aj lajk it....

SMT

Pripreme za sl izlazak u toku…  Skinute 4-nitne PP, stavljene 8- nitne Varivas… Na prolece cemo u kontra smeru i malo podebljati :hi:

Max power i Avani Sea Bass 1,2pe i 1,5pe…. Mekane, fine, nečujne… Sad se nece okretati za mnom, ne šuštim vise i ne plasim ribu :hi:

Zimske carolije krecu…

SMT

Jos jedan Varivas ide u promet… Vrlo brzo… Ova varijanta je 200 m…
I dalje mislim da je cena-kvalitet,  dobra struna i kupovina…

ossa

Sa kojom pecaš na najjačem GL ?
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Leti sa 2pe, sada 1,5 pe…

ossa

Koju preporučuješ 1,5 pe ?
Naidju krize, drukcije grize...