Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

kawasaki

Kumov ti je bolji i povoljniji hehe  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

maverick

Kumov galant je bio povoljan svima osim meni  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Rj-ov galant koji sam uzeo je odlična struna, sad trebam i malo jaču ova je 15lb a za brku treba jača.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

maverick

Ako ćes loviti velike ribe onda kupi ozbiljnu špagu.... :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Ma meni se ta galant špaga baš dopala, mekana ne pije vodu i skroz mi ok, a i čvrsta je jer imao sam par kačenja i jedva pukla na čvoru.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Jožef1

danas bio u Žabici. Struna Galant- 0,16, 15libri 150m isto toliko kunića. Nego vidi Okumu SST štap za varaličarenje, 2,7m do 50gr cca 350 kn s popustom, prva liga  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

Nikada nisam pecao na strunu. Kupio Gallant 0,16 nosivost 6,8kg-to je za mene mala nosivost a cijena je 150kn.
Gledam na netu, upredenicu Berkley, STREN SONIC BRAID, 0,16, nosivosti 15,6kg ili 33lb., a cijena 110m je 139,90kn! Pitam Vas, koji već imate velike prakse u čemu je kvaka?, ako uopće postoji?!

maverick

Lazu i jedni i drugi i treci....mada nosivost je relativan pojam. Dok imas kocnicu na rolu i solidan stapić moze izvaditi ozbiljnu ribu s malom nosivoscu...tako ne zamaraj se...namotaj i pecaj  :thumbsup:

Jožef1

hvala šefe  :thumbsup: sve se ježim kada pomislim na silne panjeve, čitava stabla u vodi iz koje valja "isčupati" štuku od 6-7 kg a nema popuštanja....  :icon_scratch:

maverick

Ma ne...nema potrebe za tim...stuku trazis na drugim mjestima ...a s tom finom strunom lovis smudjeve  :thumbsup:

rj

Citat: Jožef1  u Srpanj 26, 2013, 18:47:56
Nikada nisam pecao na strunu. Kupio Gallant 0,16 nosivost 6,8kg-to je za mene mala nosivost a cijena je 150kn.
Gledam na netu, upredenicu Berkley, STREN SONIC BRAID, 0,16, nosivosti 15,6kg ili 33lb., a cijena 110m je 139,90kn! Pitam Vas, koji već imate velike prakse u čemu je kvaka?, ako uopće postoji?!

ako 0,16 nosi 15 kg poklanjam ti sav pribor i 110m je malo   par zapinjanja i ćao...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Jožef1

rj- nisam izmislio  :nono: odi na web trgovina "Benko" i otvori "upredenice", pa vidi!!! Ako lažu ili su krivo upisali  :dontknow: međutim tamo sve piše crno na bijelo. Moguće je i ta solucija- da bi ostao bez pribora....- treba provjeriti  :thumbsup:

Jožef1

r-t, hvala na trudu  :thumbsup: Imam 56godina  :alas: i zam dosta toga, da ne nabrajam....
međutim nije mi jasna takova drastična razlika između dvije strune....  :icon_scratch:
OK- poglavica napisao, "svi lažu"- koja je onda nosivost Gallant-a?, a čujem kako dosta pucaju, a to im ne ide baš u prilog.
tebi barem ne trebam pametovati (i ja sam varaličario preko 25 lijeta) čak sam i testirao neke štapove, silkove itd. Možda se budete smijali, na silk (monifil) RTM- 0,25 ili 0,30- smijem otići među panjeve i na najteža mjesta. Ali Gallant me totalno razočarao. U dva sata varaličarenja, imao pet pucanja-to nije normalno! A sa dindi-lindi feeder silkom 0,25 Awa-Shima izvučem štuku od 7kg i tako da sam morao ribetinu koja se ite kako otimala, prebacivao preko dva debla koja se jedva nazirala u vodi. Stoga valja imati čamac, kako bi predatoru ponudio mamac u pličaku i vodio mamac prema dubini- po meni je to jedan od najefikasniji način varaličarenja. Ali opet velim, zašto takova razlika?? Nazvat ću u ponedjeljak Benko- trgovinu!!! Bistro

Jožef1

Svaka čast  :thumbsup: istoga sam mišljenja  :icon_thumright:

Greys

Svako svog konja hvali, tako i ja, Whiplash Orange Blaze i miran si  :icon_thumright: