Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

rj

Citat: Jožef1  u Srpanj 27, 2013, 21:58:06
r-t i rj obojica ste u pravu  :thumbsup: možda je uistinu neka greška na struni. sada me zvao kolega i kod njega ista struna pupljena prije par mjeseci, NE PUCA NITI NA ČVORU- mislim na trzaj  :thumbsup:
čvor je po meni bitniji od strune ..na lošem čvoru svaka struna puca
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

zvona

uzet ču si galanta 0.10 150kn 150m  :icon_thumright:

rj

Citat: zvona  u Srpanj 27, 2013, 22:03:52
uzet ču si galanta 0.10 150kn 150m  :icon_thumright:

loš izbor za ovo doba godine ...ja sam imao sreće ...preporuka ..min.. 15lb+ predvez od silka ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

zvona

imam octanu 10-35gr pa bi si uzeo špagu za lakši jig i voblere..e sad.. neželim neku debelu da slabije prenosi informacije.. nisam pametan..1. put ču si sam kupit špagu tako da prijedlozi i savjeti dobro došli  :icon_thumright:

Kugla

Imam Galant 15 lb i zadovoljan, nekoliko puta pukla uz sami čvor, jedino neki dan malo dalje od čvora. Sviđa mi se jer je mekana i ne pije vodu, nema zujanja kao kod nekih kručih struna. Sve u svemu svašta isprobao, nekako mi ova do sad ok.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Jožef1

Danas od 5h- testiram strunu.Bacio nekih 30-40m pucalo ko'staklo a pazio kako vežem čvorove....

garant- tvornička greška  :thumbsup: Da zaključim: što se tiće strune, u nekoj bliskoj budućnosti NE!!!
kugla- svaka struna pije vodu, neke manje-a druge više! Pitaj ljude, koji su pola zime na Dunavi  i ganjaju smuđa.

rj- nisam niti uspoređivao, strune iz naftalina, prema današnjim strunama! samo velim, kako Gallant ne može biti niti sluga climaxu  :icon_thumright: I nikada više Gallant  :not:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Kugla

Jožef svako ima svoja iskustva, ja sam isprobao 5-6 struna i galant je sasvim ok, tko zna što si kupio i gdje, ne kažem da si ti kriv da ne shvatiš krivo ali ja kažem svoja iskustva sasvim solidna struna, a koliko pije vode minimalno, i ganjam ja smuđa i zimi, sa ovom galant nisam ali isprobaću je i u zimu. Berkley exceed recimo isto ok ali malo kruća, nije mekana kao ova galant i zato mi se galant više sviđa.Imao sam i Sasame strunu i katastrofa, dok kolega peca samo na nju i kaže odlična mu je, tako sto ljudi sto čudi kako se ono kaže.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

zvona

I sta da ja sad kupim?  :icon_scratch:

maverick

Da ne tupimo previse....struna kad je u vodi, cvor kad je dobro svezan drzi puno puno vise nego je deklarirano zato sto imamo i stap i kocnicu , problem losih struna je vidljiv tek nakon nekoliko izlazaka na vodu....tad one dobre i dalje zadrzavaju svojstva a one losije pokazuju sve mane....
Sto se tiče čvora i noknot kopče...koristim klasicni cvor na kopči bar iz tog razloga da mi puca na tom cvoru...manje trosim spage i lakse kidam....

Inace ne lovim na silež...i nemam počesto potrebu da ćupam na silu...prosli vikend me razalatio som....ali i sve ostalo od pribora je bilo preslabo za njega....tako da se ne zamaram s sitnicama  :thumbsup:

A koju strunu kupiti...ako trebas za jiganje...onda power pro, galant, ili ovu sto r-t koristi, isto je odlicno....to su strune u klasi 130 do 190 kuna....ako trebas nesto jos kvalitetnije onda cemo napisati i te  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

Zvona kupi Galanta i nebrini
imam ga i odlican mi je  :thumbsup:

a ako imas prilike kupiti power pro po cijeni sa e baya onda kupi njega i neces pogrijesiti  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

zvona

ma kaki skuplje 200 kn vrh..kod nas u bistru od meni poznatih špaga ima samo sufix.. i razno raznih u sirotinjskim pakiranjima po 100kn.. razmisljo sam uzet BERKLEY - Whiplash PRO  0,10/100 yds..0,10mm..14,10 kg..180.00 kn ali mi malo 100m.. nemogu naci nista od BERKLEY-a da ima 150m tako da ču uzet galanta u žabici..kolega greys će biti kurir  :icon_thumright:

Greys

Uzmi galanta i kraj

zvona

Jožef1

zvona, uzimaj Gallant od 15lb  :thumbsup:

kuglo drugar- neću napisati u kojoj je trgovini  kupljena struna ali da je original je!!,i to 1000% - stoga neću napisati ime trgovine jer bi padalo drvlje i kamenje a trgovac s time nema uopće nikakove veze! Dobio sam drugi, čovjek se izvinjavao (on isto peca na tu strunu i mnogi drugi) čak sam dobio i poklon  :thumbsup:
drugo pakovanje je sasvom OK!
Inače takove "sitnarije"- ne kupujem na buvljaku  :nono:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

kawasaki

ajde super jožef1

vec sam se zabrinio za tuu spagu  :toothy9:
sad ces vidit koliko se manje gube varalice u odnosu na silk i vec zaa par ribolova si ju isplatio  :icon_salut: :headbang:
Brzi od Bolena.