Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Lane mi stigao zuti 10lb, koristio godinu dana prezadovoljan, znaci u poredjenju sa PP posto vidim da je neko poredio pre par postova stvarno MNOGO tisi kroz vodjice, trajnija boja, nesto i tanji, super, pa sam narucio 1 kalem da imam svez pred mrazeve iz neke ture koja je otisla za Srbiju... I posle 3 izlaska na vodu (celodnevna) ostalo mi je jos pola kalema!!!
Znaci puca gde stigne, tu gde pukne bude zasiljen, pucao mi je kad sam kidao omotan oko ruke (pukao mi pedalj ispred sake umesto na nekom od 2 cvora), pucao mi kad zakacim pa cimnem da ispravim udicu, znaci posle 15-ak kidanja za 3 dana ja imam 70-80m manje!!

Citat: Rajo  u Prosinac 17, 2014, 22:44:28

Jedna jedina  :ok:
Probao sve i svašta i na kraju bijah razočaran  :uf:

Jesi koristio i Gallant i PP da mi uporedis sva 3, ili bar 2 od ta 3, i posto su Berkley jel standarno lazuuuuu za precnik, tipa ako mi treba 0,15-0,16mm da ne uzimam 0,15mm, nego 0,10mm? Jel vristi kroz vodjice?

Rajo

NEvolim brujalice , probavao sam sve poznatije vrste al u usporedbi sa firelineom sam uglavnom bio razočaran . Govorim o zimskom ribolove jer samo tad mogu pecat . Karakteristike fireline-a koje su mi bolje u usporedbi sa ostalim upredenicama su nepije vodu i manje ledi vodilice , ne bruji kroz vodilice , odlična nosivost , postojanost boje i dugotrajnost , cijena , ustvari nisam našao manu . :hi:

rj

ajde izkoračaj 150m pa pošalji za belišće da probam to čudo pošto sve strune sa termo zaštitom bruje ...mogu platit možemo prelomit u shedovima ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Lomnica_city

A precnik, lazu li mnogo kao za Whiplash i jos neke, ili malo lazu, jel bas ovaj da se gadja ili moze i onaj Smoke, ima i neki Exceed, pa Crystal... Vidim po forumima pljuju strasno Fireline da puca gde stigne, i to posebno onaj na kom pise made in EU.

zvona

Ja sam imo fireline crne boje..?ja je to žica od špage bila ja sam mislio da ce mi razrezat gornju vodilicu..odma nakon par pecanja počeo gubit boju i čijat se

rj

ovo je i moje iskustvo...reko Rajo uletio u nešta novo ...zato sam htio isprobat
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

joker

Citat: zvona  u Prosinac 19, 2014, 08:53:30
Ja sam imo fireline crne boje..?ja je to žica od špage bila ja sam mislio da ce mi razrezat gornju vodilicu..odma nakon par pecanja počeo gubit boju i čijat se
i ja imao taj crni nakon 5 ribolova se počeo čijat kao da je od kudelje a onda je i počeo strašno pucati.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

Kod fireline problem je samo ako naletiš na kopiju, kao i kod večine struna...i pp su iskopirali ali bar na jedno 300 mjesta...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Interesantna stvar se desila, posto sam ostao posle 4 ribolova bez 60-70m Gallant-a, dohvatih se starog kog mi ostalo nesto slicno toliko kao ovog da ga podmetnem ispod da opet popunim spulnu, ostala mi pola cm prazna sad i kraci mi izbacaj, a koji sam zamenio cisto da imam novu strunu koja ne pije vodu kao 40-ak puta koriscena i zato ce manje mrznuti, i... wtf situacija!?
Stari je zut kao kora zrelog limuna, novi vidno svetliji, skoro fluo boje iako je bio u vodi 10 puta (ustvari i nije jer to sto je bilo u vodi mi tamo i osta) manje od onog desno, gledam ih na prstu i nekako mi ovaj novi nijansicu deblji, okrenem ih po prstima a on vidno pljosnat, ne kao neki znj kinezi ali vidi se, u rangu Climax MIG-a recimo, zato mi se ucinio deblji od starog!? Uvrnem stari, ma kakvi pljosnat, ako i jeste malo to je skoro neprimetno!!

Posle onih cudnih pucanja pomislio sam da mi nije zapao kalem od pre 1-2 godine, ili mu se nesto desilo u transportu jer sam dobio samo spulnu bez kutije, sta znam da li je bio u nekoj zescoj vlazi, na vrelini ili sta, ali sad sam u cudu?
Pokusao sam da slikam da se vidi razlika ali nece ovaj Android krs da mi izbaci opciju micro mod, pa to vam je sto vam je, a na snimku kad pokusam da snimim razliku u okruglosti precnika se bedno vidi na ovako tankoj struni, moze na drugoj slici po razlici u precniku svuda niz svega 30-ak cm dugom (levom) parcetu da se primeti pljosnatost, stari desno skoro perfektan...

Jel ima neko slicna iskustva sa SVEZE kupljenim Gallant-om, ali bas ovaj zuti, 10-15lb da bude bar slicnog precnika jer mozda deblje strune i jesu malo pljosnatije zbog precnika, da vidim jel samo kod mene, ako imate sa cim da uporedite (naravno isto Gallant)?

Batica

Kotistim od 15lb zadovoljan. Za zimsko pecanje smudja odlican. Takodje imam i 30lb zeleni ali cekam prolece.
Sledeci put kada kupujem uzimam zeleni 15lb, jeste malo deblji ali dosta jaci.

YUGO BOSS

Ja sam kupio od nekog lika galant 14 libri
Isto iskustvo za 2 ribolova sam prakticno bio primoran da bacim strunu pucala je neverovatno.Ne znam dal je kopija il sta vec al opekao sam se opasno

Darko

original nema 14 lb ( nego 15 lb ) tako da je najvjerovatnije kopija
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

zvona

Ja imam nove kaleme oko 3tj 0.10 i 0.15 i nemam problema nikakvih..izbačaj po 40-ak metara i zakačim i nigdje mi nepuca osim na čvoru..niti mi se ikad upetljala špaga niti isprala boja..neznam ko tu koga hebe o kvaliteti i trajnosti..al od mene samo riječi hvale..0.15lb neko kad gleda reko bi da je 0.10mm koliko je tanak..i moje su na poprečnom presjeku okrugle..

maverick

Bas sam poslikao. Kad dodjem kuci prebacim slike od galanta...s kvrzicama...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rajo

Citat: rj  u Prosinac 19, 2014, 07:12:25
ajde izkoračaj 150m pa pošalji za belišće da probam to čudo pošto sve strune sa termo zaštitom bruje ...mogu platit možemo prelomit u shedovima ..
Nemogu ikoračat jer nemam na lageru ni metra viška , dve role mi prazne  :BangHead:
Čuo sam svakakvih priča o faireline-u sličnih vašim iskustvima . Ja ga koristim sigurno 12-13 godina i meni nema bolje upredenice od njega . Ne vežem đigove kao večina vas , več koristim knot not i kopču tako da se zna desit da kad zapnem pukne bilo gdje pošto nema čvora .  :hi: