Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

kawasaki

Kineske s Aliexpresa zakon. Bila do sada e poseidon. sad je vise nema al treba samo pronaci drugu iste kvalitete.
cijena se vrti oko 78 kn za 500 m.  :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Jeli to ona sto Stepa korisiti...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

takva oštećenja i čvorić sam ja našao na galantu

kawasaki

mislim da ne..
ali Veljo i Ivek85 su probali.
Samo ju sad nemogu naci..ali mozda sam na tragu.
Spaga kod mene 10 mj i u nekoliko debljina. Netrebam bolju. Odlicna!  :hi:
Brzi od Bolena.

nodi

ja baš danas uzeo žuti galant 10lb, nisam do sad imao problema

vidio sam i zeleni 10lb, neki extreme, jel probao tko taj i koja je razlika na žuti?

ima i 15, 20, 30lb špule po 300 metara, zanimljivo

dravski pecaros

Citat: nodi  u Siječanj 21, 2015, 14:51:13
ja baš danas uzeo žuti galant 10lb, nisam do sad imao problema

vidio sam i zeleni 10lb, neki extreme, jel probao tko taj i koja je razlika na žuti?

ima i 15, 20, 30lb špule po 300 metara, zanimljivo
RJ ima zeleni trebo bi biti kvalitetniji od zutoga  :hi:

Lomnica_city

Ja sam improvizovao 2 polukalema Gallant-a u 1, onaj stari vec sezonu korisceni odozgo, mnoooogo manje kidanja i bolja nosivost, ali krati se ipak pa sam narucio Duel Hardcore X4 1,2PE 20lb koji je bas brzo danas stigao, idem opet na japance a ovaj bi trebalo da je dobar za dzig...

YUGO BOSS

Citao sam dosta o japanskim strunama,ali nikad niko nije rekao prednosti neke.Uglavnom se spominje da su realno obelezene,zbog toga lete varke sa njima dalje(tanja struna).E sad moze li rec dve vise u odnosu na recimo americke strune,sve me vise japanse vuku da ih kupim al ni sam ne vidim razlog  :pije: Ne znam da li moze da bude dosta bolja od ovih "obicnih"?

maverick

Ja se danas vratio na pp 10 lb..od svega filozofiranja opet na početak
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Citat: YUGO BOSS  u Siječanj 23, 2015, 15:02:58
Citao sam dosta o japanskim strunama,ali nikad niko nije rekao prednosti neke.Uglavnom se spominje da su realno obelezene,zbog toga lete varke sa njima dalje(tanja struna).E sad moze li rec dve vise u odnosu na recimo americke strune,sve me vise japanse vuku da ih kupim al ni sam ne vidim razlog  :pije: Ne znam da li moze da bude dosta bolja od ovih "obicnih"?

To da su realno obelezene je tacno u vecini slucajeva ali ne uvek, hoce i oni da slazu malo ponekad, cak i zvucnije firme... Na primer koristim Unitika Silver Thread 35lb za soma, i pozadi na kutiji ima precnika i nosivosti svih, i iznad pise IGFA ceritified pa koji jeste pored njega je ta kolona stiklirana, a koji nije precrtana je.
I recimo 35lb je 2,5PE sto je oko 0,26mm i po IGFA je mislim, a vec 40lb je 3PE i kao 0,285mm ali nije po IGFA i kad se to uzme u ruku recimo je 0,35-36mm!!

Druga stvar njihove PE (polietilen) pletenice su dosta mekane koju god da uzmes, neke ekstra meke a neke onako, i guste i glatke sto se ne gubi bog zna koliko vremenom, a ni boja pletenice, plava ce i posle cele sezone biti plava samo nesto svetlija!
E zato u pocetku one i ne piju a kasnije tek malo vode piju, jer su zbog gustine i mekoce i glatkoce koja je zasluga vlakna i pletenja takve a ne zbog voska kojim se mazu pred pakovanje, a i naravno zbog svega toga su jako tihe kroz vodjice, ma milina!!
I nesto estetske prirode sto sam primetio, nijedna od 3-4 koje sam koristio ja ili drustvo se NE listaju kao sto neke, cak bih rekao vecina americkih, zna to da radi, a sve odreda su veoma okrugle, sto je opet u suprotnosti sa vecinom ostalih!

Od mana bih mogao da pomenem samo sto su ipak nezne na abraziju pa je retko koja odlicna za dzig, tu su prosecne i to ako ubodete dobru debljinu, jer nas covek ne razume najbolje sta znaci 15lb kod njih a sta kod PP-a recimo, tih 15lb je maksimalna nosivost na linearnom testu a kod PP-a prosecna nosivost na cvoru!!
I onda naviknuti ovim sto se dobija kod PP-a kad se kupi 15lb ocekuju da im japanska bude iste samo jos meksa i okruglija i manje bucna da bacaju jos dalje, a stigne nesto 1/3 tanje od PP-a i toliko losije za dzig, a realno na cvoru mozda nosi 5kg a ne 9kg koliko se valjda za 15lb PP navodi u Evropi...

toktiz

Citat: tole  u Prosinac 29, 2014, 22:33:33
takva oštećenja i čvorić sam ja našao na galantu
Ta oštećenja su i slikana na galantu od 15lb. Svakih desetak metara je čvorić.

šajzika

Meni je stigla bas danas ona stepina . Uzeo sam 0.18 20 lb.
Ovaj galant sto sam imao 0.12 10lb mi je ravnao udice :uf:
Audentes fortuna iuvat

Lomnica_city

Slabe udice i debeo Gallant, realno nema govora o 0,12mm, slicne mi je debljine kao moj Varivas 0,165mm znaci realnije je 0,17mm da je, a to je vec respektabilno.

šajzika

Miro je zamjetio da je dost debela spaga a iskreno kod mene je uvjek sve predimenzionirano pa mi se ovo cinilo dost tanko :stripii:
Audentes fortuna iuvat

YUGO BOSS

Zanimljivo :) Ja sam do sada stalno uzimao climax mig(glupost) sad sam na spiderwire invicible i zadovoljan sam prilicno ali hocu da probam jos neke.Power pro susti mnogo kroz sprovodnike,whisplash crystal sam skoro koristio drugov 0.15 ono cudo ne moze da pukne al zato pije vodu za medalju :D

Razmisljam najvise o whisplash blaze orange i ovo mi je palo na pamet guglajuci:
http://www.basspro.com/Momois-Diamond-Braid-Braided-Fishing-Line/product/10209644/
Ako uspem da nabavim nekako :)

Mada ne znam ni sam sto ne kupim pp nekako volim nocu da se stopim sa prirodom,da ne cujem ni jedan zvuk samo ribu i slicno :)