Hvatanje sarana na Dunavu

Autor vedro, Ožujak 18, 2013, 20:23:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nele01

Solja vode 2 dl sipate u malo dublju serpu i ostavite da baci kljuc, dodate 1 kasiku sode bikarbone,  i voda pocne da peni, dodajete kukuruzno brasno skroz da prekrije vodu ( cca.10-11 supenih kasika, ja  ga kupujem u zdravoj hrani), i onda varjacu i meste 2-3-5 min da smesa bude kompaktna. Ja uvek mesam malo duze, cak se i na dno serpe uhvati malo, ali nista ne smeta. Ucinice Vam se da je malo previse kukurznog brasna, ali verujte tako je najbolje. Takva nokla na obicnoj udici stoji 30-40 min, i ne bojte se velike nokle. Ja stavljam nokle ko palac.

majstor

ljuska

ima i jednostavniji ja uzmem kukuruzni kruh, jaje ljepo se umijesi duže drži na udici a možeš i dodat koju kap atraktanata koji se stavljaju u boile pa možeš kombinirati i vidjeti šta bolje pali očeš miris kukuruza školjke raka jetre i sve to napraviš na vodi za pet minuta i radi provjereno

Stepa

Hvala obadvojici :occasion14: :occasion14: :notworthy:
Kupio sam nekakvu GoPro kameru dat ću si truda da pokušam snimiti kako ih ja lovim.
Malo je sve to onako po seljački ali radi :ok: :character0032:
Naravno da ću sad dati minutažu i nokli :headbang:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

nekinho

Radite li nokle odmah nakon kuhanja i tako okrugle hladite, ili ih u ruci pravite prije samog zabacivanja udice u vodu? Ide li direkt na udicu ili na dlaku?

DJ17

ljuska

Citat: nekinho  u Veljača 11, 2019, 16:09:00
Radite li nokle odmah nakon kuhanja i tako okrugle hladite, ili ih u ruci pravite prije samog zabacivanja udice u vodu? Ide li direkt na udicu ili na dlaku?

ove moje se ne kuhaju jednostavno natrgaš kruh ubaciš jaje miješaš rukama i dodaješ kruh do određene tvrdoće i idu direktno na udicu i iz te kugle koju dobiješ trgaš komade po volji za na udicu

pajdo77

Gledao sam tog djedu davno. Pribor ajme,drske stapova probusene i nabijene na neki nosac ako dobro pamtim al hebiga,djeda lovi a mi sve nesto izmisljamo toplu vodu a ono ajd kuc pa u ribarnicu ako hoces sarana za fis

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

ĆIĆOK

Citat: nekinho  u Veljača 11, 2019, 16:09:00
Nakon kuhanja imam veliku kuglu,na vodi trgam male komade koje nataknem na udicu još je fino oblikujem tj. umjesim da se udica ne vidi jer voda je polako pere.Jako je važan način pripreme(tvrdoća)žganca kao i recept.

nele01

Citat: pajdo77  u Veljača 11, 2019, 17:44:41
Gledao sam tog djedu davno. Pribor ajme,drske stapova probusene i nabijene na neki nosac ako dobro pamtim al hebiga,djeda lovi a mi sve nesto izmisljamo toplu vodu a ono ajd kuc pa

Isto mesto, isti deda, godinu dana kasnije za celu sezonu 3 sarana. Bio licno sa covekom i pricao. Ne da ja omalovazavam ulove, nego 100 stvari se poklopi pa se dese ulovi, ali naj bitnije je prisustvo na vodi svaki dan.

A sto se tice nokle, ona bas i treba da se polako ispira, i mora imati pre bih rekao žilavost (a ne tvrdocu), jer bas to i jeste poenta nokle. Sem nokle u ovo vreme treba probati i secerac, ali bukvalno 1 zrno na udicu ( 2 nece ni da pogleda) ali onda stap u drzac, jer tu ga srusi bas momacki.

dravski pecaros

Citat: Stepa  u Veljača 11, 2019, 16:04:37

Kupio sam nekakvu GoPro kameru dat ću si truda da pokušam snimiti kako ih ja lovim.
Malo je sve to onako po seljački ali radi :ok: :character0032:

Stepa i meni se pokazalo što manje kompliciranja to bolje za Dravu ...  :hi:

No

Nisam nikada ulovio šarana u Dunavu, doduše nisam nikad ni lovio. Imao sam poziv, da dođem u goste, prošle godine, koji nisam realizirao iz nekakvih okolnosti. Nadam se da ću ove godine, nekako uspijeti organizirati jedan šaranski ribolov na Dunavu.
Na Savi ga poprilično uspiješno i konstantno lovim od proljeća do kasne jeseni.
Vremenski uslovi jednostavno prelome,otvore i zatvore početak i kraj mog pecanja šarana na Savi.
Približava se ovogodišnje vrijeme za novi početak i baš se radujem toj vrsti ribolova.

majstor

Vjerovatno ni na Dravi nisi ulovio šarana, pa te pozivam, čim sezona starta. Onda ćemo se u kompletu uvaliti nekome na Dunav i tamo devastirati šarane. Nisu ugroženi.  :stripii: :stripii:  :hi:

No

:hi:  Nisam Majstore ulovio šarana ni u Dravi. Prije petnaestak godina sam išao  na Dravu- oko sela Kapinci, Martinci i još nekih koje sam zaboravio. Lovili smo zimi štuke a ljeti soma. Šarana nikad.

TopMix

Citat: maverick  u Veljača 11, 2019, 08:01:40
Sjeti me Nele, grije se voda laganini, na koiko stupnjeva vode počinjete pecati šarana na otvorenim vodama
Pre više godina desio se dobar nadolazak Dunava u februaru, voda ladna, jedva par stepeni... Pecao sam smuđa na tvistera i dobio šarana od preko 8kg. Od sledećeg dana, na tom mestu, peglao sam šarane na dubinke, klasika na kukuruz, i to sve lepe komade, bilo je i preko 5kg.
Zapravo je porast vodostaja bio presudniji faktor nego temperatura vode, isterao je šarane u jatima iz matice u samu obalu, u zaliv gde voda okreće i ima sporiji tok, na 2-3 m dubine... A šaran, počeo je da jede čim se pokrenuo...Možda bi bilo i više ulova da sam pecao na noklu, al eto, radio je i kukuruz, ko u sred leta, ali manje borben