Hvatanje sarana na Dunavu

Autor vedro, Ožujak 18, 2013, 20:23:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pa bas to i ja mislim...ako nadjem ovu ili onu ribu...sto ne bi nasao i šarana  :ok: sad se mozda malo poigrati i prihraniti da ostane duze...barem sto se Drave tiče
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Više volim kamene sprudove i terene gdje znam da je sprud da mi hrana ostane.
Šarana na horuk  :sha: :sha: :sha: može ali koliki je postotak ulovljenih.
Šarana pecam samo ljeti kad mi se ne isplati lovit smuđa jer ga ne mogu sačuvati a da mi ne krepucne.
Svi imamo nekakve teorije ali što jednostavnije to je BOLJE :ok: :ok: :ok: :ok:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Dobro...dosta si me prosle godine nazivcirao s onim saranima  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Citat: Stepa  u Ožujak 19, 2015, 18:59:45
Više volim kamene sprudove i terene gdje znam da je sprud da mi hrana ostane.
Šarana na horuk  :sha: :sha: :sha: može ali koliki je postotak ulovljenih.
Šarana pecam samo ljeti kad mi se ne isplati lovit smuđa jer ga ne mogu sačuvati a da mi ne krepucne.
Svi imamo nekakve teorije ali što jednostavnije to je BOLJE :ok: :ok: :ok: :ok:
slazem se stepa sto jednostavnije to BOLJE..ali ima sad tu caka jedno je hraniti šarana tokom 8 mjeseci na tom mijestu,a drugo doc i pecati na hranilice...neki tereni iziskuju horuk..slikam kad budem na dravi di sam prije pecao..peca se na dužinu štapa jel je sve granje okolo...

Slaven

Prošla godina meni je bila katastrofa za šarana, večinom su udarali baš mali, mislim na ovaj dio Dunava di mi idemo

maverick

I meni Slavene ali Stepi je bilo sasvim suprotno  :eek:

raso

Znate li zašto stari dravski i dunavski šaranaši i danas pecaju na čegrtuše i germine :hi:

dravski pecaros

košto ima za smuđa tako i za šarana teren koji mu jako paše..i ako nema neke promjene terena tu je stalno...jedan potez karašice a možda 200 metara prošle godine se uhvatilo koliko ja znam jedno 150 šarana od toga par ljepih 10 kg,7 kg,5 kg ..i taj potez i stariji ljudi kažu da je uvijek davao dobru ribu..

Slaven

Citat: raso  u Ožujak 19, 2015, 19:18:23
Znate li zašto stari dravski i dunavski šaranaši i danas pecaju na čegrtuše i germine :hi:

zato što su tvrdoglavi :stripii:

dravski pecaros

zato što nemaju para za penn slamer 560 i dobre štapove  :pije:

mossi

Pošto nemam ni vremena ni sredstava da idem svaki dan na pecanje plus hranjenje trudim se tih par pecanja godišnje da odradim na mestima koja prorodno zadržavaju hranu koju donese reka, plus eventualno neki pecaroši koji hrane uzvodno.

Imao sam i lepih pecanja, prošla godina je bila dosta skromna.
Ali imam problem: izvadim male, velike i ako dodju bude pa pa.

Uglavnom sam sretan ako izvadim one 3-5 kila. Meni su dobri i takvi!  :icon_thumright: :takoje:

ps

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 19, 2015, 19:21:07
košto ima za smuđa tako i za šarana teren koji mu jako paše..i ako nema neke promjene terena tu je stalno...jedan potez karašice a možda 200 metara prošle godine se uhvatilo koliko ja znam jedno 150 šarana od toga par ljepih 10 kg,7 kg,5 kg ..i taj potez i stariji ljudi kažu da je uvijek davao dobru ribu..
Dravski, jel misliš na šaške jame?   

Jožef1

Poznajem čovjeka koji peca na Dunavu samo sa germinama  :hi: a vjerojatno ima i čegrtaljke  :ok: ne zato što nema novaca za Penn ili Sportex..... Odlično pitanje raso  :icon_thumright:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

raso

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 19, 2015, 19:24:21
zato što nemaju para za penn slamer 560 i dobre štapove  :pije:
Odvest ću te ja na mjesto gdje ti slammer i šaranski štapovi neće pomoći sve da imaš najlon od 1 mm. Germina od 2.70 ili 3.00 sa čegrtaljkom vade i šarana i panj oko kojeg se zamotao.

vedro

Citat: maverick  u Ožujak 19, 2015, 18:49:25
Da ne idemo u neki off po pitanju sonara, ali Drava na odredjenim mjestima ima ribe u odredjeno doba godine, mahom tu u blizini budu sve vrste...takav je moj zaklučak i mislim da ne griješim puno...nekad prodjem po 4-5 kilometara da kedera poštenog nema...tako da jedva čekam da isprobam sonar i sa šaranom... :ok:
Ima da pratim tvoja kretanja i to u stopu!!! :stripii: :stripii: