Hvatanje sarana na Dunavu

Autor vedro, Ožujak 18, 2013, 20:23:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Trebace ti veci motor da me pratiš  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Pišem gluposti koje svi znamo al ajd :BangHead:,prvo role su sa podignutim bajtranerom,kod udara šarana kad okrenem kočnica mi je nadesena da šaran od kilu moze izvlaciti.
Mislim da je dalje sve jasno  :takoje: nisam pecao nikad u panjevima i nemogu o tome pisat :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

twister011

Nema tu nista posebno moj Stepo.
Kocnica zategnuta ko kraja, najlon min 40, vecinom 50ka, stapovi kratki najvise do 3m i jaki, ali sa dusom. Drugar iz naseg drustva, koristi iskljucivo teleskope samo zbog kormorana :evil6: Begovi samo koliko elasticnost stapa dozvoli :evil1:

Hudini

Koliko je realno za očekivat ulov ako pecam na mjestu kojeg nehranim nego dodjem par dana samo sa hranilicom. Pretpostavljam da bi bolje prošao da to mjesto hranim duže vrijeme ali manjak vremena mi to onemogućava.

TopMix

Hranilica ili nokla, sve ti je jedno... hranu od prekrupe i brašna, koja se topi, odnosno kruni, šaran u momentu prepoznaje kao hranu i to hranu koju vrlo rado jede! Znači, nema potrebe da danima "učiš" šarana kako je to dobra hrana za njega. A u čemu je kvaka? Pa u tome da zasedneš odmah na pravom mestu i da šaranu serviraš u usta fin zalogaj!
Zašto misliš da bi šaran bolje radio ako ga hraniš više dana? Kao, naviknuće se na našu hranu, pa će je uzimati sa manje opreza, a zapustiće svoju prirodnu hranu...?  :no: Rečni šaran divljak je u stalnom pokretu, njegova primarna hrana su školjke, larve, gliste, rakovi... ovi naši "specijaliteti dodju mu kao povremeni dezert. Sad je tu, sutra može biti bilo gde i jesti nešto što nema blage veze sa hranim koju mu mi prezentujemo, bez obzira šta se u našim glavama mota.
Ovo govorim iz ličnog iskustva, jer se ne sećam da sam ikad imao više šarana samo zato što sam duže hranio. Uglavnom je bilo obrnuto, najbolje prolazim prvi ili drugi dan, a posle ... mogu isteresati dzakove kukuruza i bolia, ali to mi ništa ne garantuje.
Puna sezona, Dunav, jaka voda, pravo mesto, hranilica ... dobitna kombinacija!
Može da se peca i sa baitrunerima.... I to je varijanta: čist teren, a slobodnog vremena za druženje, spavanje, cugu,  :flasica: muziku  :blob9: ... ihhhhaaaa...a pištalica samo pišti, pa ko se probudi, probudi se  :stripii:

Tommasi

Kad smo već kod valjka :-) može jedno pitanje?Pošto si sudjelovao u dotičnoj temi u to vrijeme samo da pitam jel radiš ovu noklu kao ellesar ovdje?
http://vukovisadunava.com/mamci-primame/valjak/165/

Probao par puta s istom, struktura odlična i za hranilicu i za udicu, samo mi se čini malo previše šećera u ovoj varijanti.Hvala!

Mornar Popaj

Citat: Hudini  u Ožujak 20, 2015, 12:53:50
Koliko je realno za očekivat ulov ako pecam na mjestu kojeg nehranim nego dodjem par dana samo sa hranilicom. Pretpostavljam da bi bolje prošao da to mjesto hranim duže vrijeme ali manjak vremena mi to onemogućava.

Ja sam prošle godine došao na jedno mjesto po prvi put, vukao stvari 150-200m kroz šumu i kupine. Nahranio oko podne, pola kante od jupola starog kuhanog kukuruza, ali kiselog. Složio kamp, zavezao predveze ( klizno olovo + špaga i dlaka sa 3 zrna kukuruza ) zabacio, otvorio pivo i sjeo na leđa da se malo odmorim. Oko 4 popodne su se počeli izbacivati prvi komadi, a kad je pao mrak prvi šaran na udici i to cijelih 12 kg. Ujutro se ustao ranije, oko 5,  opet malo prihranio, prezabacio štapove i oko 7 opet jedan griz, i šaran od 6 kg.

Sad mi je to tajno mjesto gdje odem kada želim biti sam sa svojim mislima. A šarani redovno grizu, doduše ne u nekim abnormalnim količinama, međutim, uhvati se lijepih komada.  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

raso

Najbolja mjesta za šarana su ona gdje on izlazi iz zone mrijesta u otvoreni vodotok. Tu ga zadržavaš sa konstantim prihranjivanjem sa pola šake kukuruza, ja sam jednom u dva dana na izlazu Hulovskog kanala uhvatio tridesetak komada od 2-10 kg, a još toliko me razalatilo. Samo to kratko traje, nekoliko dana dok on ne izađe.

Hudini

Znači može i tako. Hvala ljudi na odgovorima. Razmišljam samo kako bi bilo krasno nekako školjki nahvatat pa probat na meso pošto mu školjke spadaju u prirodnu hranu

Mornar Popaj

Pa riba se vata na školjku otkad je svijeta i vijeka, oš na moru il na rijeci  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Hudini

Jel pričamo o školjkama kao dlan ili školjkicama?

zvona

A čuj nemoze šaran toliku školjku stavit u usta i zdropit ju..te su za soma..al manje moze..a i neceš školjku s oklopom okačit na udicu..meso iz svake školjke šaran gutne

twister011

Citat: Hudini  u Ožujak 22, 2015, 09:53:48
Jel pričamo o školjkama kao dlan ili školjkicama?

Na buzaru :thumbsup: Meni licno bela milija :glasses9:

Hudini

Ma jasno mi je da je neću sa oklopom. Znači manje školjkice što se hvataju za čamce, panjeve i ostala čuda. Kad ga nikad nisam pecao pa je svako pitanje čudno i smiješno.

twister011

Ma ja trenutno pravim skoljke za rucak, one manje, vongole, pa sam u tom fazonu :jede: