kako sačuvati ribu

Autor KvacakZu, Ožujak 19, 2013, 15:02:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Hm, ovo nisam cuo, dakle, očistiti ribu , vrećica, i pod pijesak  :icon_scratch:
Budemo probali  :icon_thumright:

Kugla

Nemam tih problema nit idem na nekoliko dana, a niti lovim puno heheeh

retfala

Ulovljenog smuđa u ljeto se može sačuvati ako ga se stavi na stinger i odmah nakon ulova zaveže u mirnu vodu u obali. Pokupiš ga kad ideš kući i nikada mi se nije dogodilo da ugine. Kad ga se ostavi da pliva pored čamca prevrne se za pola sata. Kod šarana i somova imaš vremena jer oni nisu toliko osjetljivi

KvacakZu

Citat: retfala  u Ožujak 20, 2013, 22:00:34
Ulovljenog smuđa u ljeto se može sačuvati ako ga se stavi na stinger i odmah nakon ulova zaveže u mirnu vodu u obali. Pokupiš ga kad ideš kući i nikada mi se nije dogodilo da ugine. Kad ga se ostavi da pliva pored čamca prevrne se za pola sata. Kod šarana i somova imaš vremena jer oni nisu toliko osjetljivi
ovo mi se sviđa hvala još samo da uhvatim za mene i juzbu

Mornar Popaj

Ja sam čuo u Županji da Juzba uvati za tebe   :not speak:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Juzba

Tugo moja, prelazim na gice :toothy2:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Lomnica_city

Kad leti odem negde na pastrmku, i drmnem vec na pocetku pecanja neku za poneti, obicno nemam stringer a i zbog nacina pecanja ne bih mogao da pesacim par kilometara da pecam, pa da se vratim po stringer i zivu ribu, onda je zveknem necim, otkinem koprive i stavim u hladovinu, otvorenu torbu, u kesi ce se pregrejati...

mossi

Tako je Lomnice to je najstariji način.
Klasična pletena torba i dosta trave, u većini slučajeva odrade posao na kraće staze.

Lomnica_city

Nemam pletenu korpu, ali mi drug pre par godina poklonio neku termo torbu, mala je pa moze samo do 1l plasticna flasa da stane, i pastrmka oko 30-ak cm, za ostale ribe mala, ali ovo je dovoljno, moze i ona flasica zaledjena sto ide u prenosive frizidere kad nema kopriva...

Hemingway

Dali bi vam Cuvarica od Takmicara posluziti mogla ... one od preko 3m duzine ..

,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

mossi

Kako sačuvati UGINULU ribu leti po najvećoj vrućini na duži period?
Pa svako od nas ume sačuvati živu ribu!  :glasses9:

twister011

Citat: Hemingway  u Ožujak 23, 2013, 14:12:35
Dali bi vam Cuvarica od Takmicara posluziti mogla ... one od preko 3m duzine ..

Par puta cuvao u tome, ali posle par dana haos. Smudj nikako, saran jedva malo bolje. Saran sve iscepa testerom.
Problem je sto i ove cuvarke ne idu u dublju vodu, pa je i to leti problem.
Priobalni pesak i koprive. Nekada smo pravili i pravi frizider kopajuci vece rupe u zemlji (pesku), u hladovini.

PS: E sto volim ovakav forume, na koji se ne javi u par strana, pola njih koja ispljuje i izvredja sto neko jede ribu :sunny:
Najlepse uspomene na temu "jelo" sam upravo poneo sa pecanja i spremanja sveze ribe :thumbsup:

KvacakZu

Citat: mossi  u Ožujak 23, 2013, 14:14:46
Kako sačuvati UGINULU ribu leti po najvećoj vrućini na duži period?
Pa svako od nas ume sačuvati živu ribu!  :glasses9:
ovo je pravo pitanje

maverick

bit je da ti riba ne krepa...smudj ce zivjeti samo ako se prilikom ulova odmah odsidris i zavezes ga onako kako sam opisao  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KvacakZu