Kako proci najpovoljnije pri kupnji motora

Autor maverick, Ožujak 20, 2013, 11:54:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Prikupio sam oko 15-tak ponuda iz najozbiljnijih i najrenomiranijih trgovina...ponude su isle za yamahu, hondu, suzuki i tohatsu....od uvoznika pa do oobicnih dilera...cijene variraju po istom modelu cak i do 5000 kuna...
Iskreno najpovoljniju ponudu dobio sam od majstora Brstila za tohatsu 30 ks, elektro start, daljinske komande 4t s direktnim ubrizgavanjem....plus montaza motora na čamac uracunata u samu cijenu..

Nisam još odlucio sta i kako pošto se radi o povecem iznosu...pa cu prespavati jedno deset puta  :toothy12: :toothy12:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

simba

Koliko novčića je u pitanju...samo me zanima razlika do Yamahe

maverick

razlika od yamahe koju smo ja i ti mjerkali nikakva...ista cijena samo plus 5 ks

simba

Mislim da si nešto pobrkao.....po onoj ponudi je Yamaha 1000 kn jeftinija i ima el. trim

maverick

yamaha 25 bez trima, xxxxxxx kuna...daljinjske komande i elektro start...model  DES, karburatorski kao i tvoja
tohatsu 30 isto kao i yamaha sto se tice opreme samo s direktnim ubrizgavanjem , tako sam bar ja shvatio...ali tu smo da se napomenemo  :icon_biggrin:

simba

maverick

Juzba

ova mi priča liči na jednu drugu od sinoć :toothy12: :toothy12:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Retfalački mačak

30 KS glisira sa cca 600kg ukupne težine . Preko toga nema glisiranja.  :thumbsup:

maverick

Krivo ste shvatili, simba se trudi preko svih veza da dodjem do povoljnije cijene za motor, ja nisam ništa kupio i zato sam otvorio temu da zajedno prokomentiramo i sam donesem najbolju odluku makar ona bila i da ne kupim motor  :toothy12:

Dalje shark glisira kao ludjak s 25 ks, ali treba uzeti u obzir da s godinama i ja rastem...i debljam se  :toothy12: pa neke zalihe snage treba imati, isto tako s aspekta ekonomije, motor od 25 ks u 90 posto gasa trosi vise nego 30 ks na 70 posto...

i gotovo sam siguran da ta yamaha od 25 nije s direktnim ubrizgavanjem ali bem ga sad...simba je tu da napravi korekciju  :thumbsup:

Retfalački mačak

Citat: Retfalački mačak  u Ožujak 25, 2013, 20:56:22
30 KS glisira sa cca 600kg ukupne težine . Preko toga nema glisiranja.  :thumbsup:
Sa ovime imaš i rezerve. Mogu se još i bar dvije mađarice povesti.  :toothy2:

simba

Evo upravo sam provjerio; 25 ks ima karburatore,el.paljenje i komande
                                   30 ks ima direktno ubrizgavanje,el.paljenje,komande i el. trim uz to je jeftinjia nego tohatsu

maverick

A zanm da si ludjak ali toliki nisam znao  :toothy12: pa di si covjeka sad zvao...pretpostavljao sam da je 25 karburatorski...a o cijenama cemo na kavi ovih dana  :icon_salut: nadam se da si ih popamtio..pa mi mozes poslati i na pp

Retfalački mačak

Osim pitanja kako proći najpovoljnije pri kupnji motora, prije kupnje treba odgovoriti na još neka pitanja kao npr.
1. Za što ću koristiti?
2. Koliko dugo me to treba služiti?
3. Koliko troši?
4. Koliko ima garancije?
5. Gdje je i kakav je servis?
6. Koliko me košta održavanje?
i još.....