Kako proci najpovoljnije pri kupnji motora

Autor maverick, Ožujak 20, 2013, 11:54:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

simba

Ma tu si u pravu mačak , no nek mi Mario objasni zašto pored sveg testiranja i priče oko Mercurya i ne pomišlja na taj motor.

maverick

Po meni a i po nekim pametnijim ljudima je mercury broj jedan medju motorima, meni osobno nije pao izbor na njega zato sto je najskuplji, inace ovaj tohatsu i mercury su isti motori s razlicitom kapom, napravljeni u istoj tvornici....ja sam najvise sklon yamahi, ali nisam gadljiv ni razmotriti sve opcije koje su dostupne na trzistu, tako da nema tu nekog rivaliteta prema odredjenom brandu motora, cisto onako ljudski da prodiskutiramo sta i kako....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

simba

Cijene su svih motora u nekih 2000 kn bar po ovim zadnjim ponudana na internetu e tu dolazi do razlike ako nekoga poznaš od
gazda u trgovini.Ja sam prošle godine sve prokopao da bi našao motor 4 t 20ks za 21 000 kn tako da dobro pronjuškaš ili ima nas koji imamo više vremena za to pa samo polako

maverick

Ma neki pritisak me dere, najradije bi se opio nego motor kupovao  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

simba

maverick

simba

grga

kakvo je stanje sa novim suzukijima mislim da su isto efi e sad lova ,kvaliteta i ostalo malo ih je na vodi :icon_scratch:

simba

Greys

Čudi me da izbor nejde na Mercury nakon onog testiranja, iako naravno, da uzimam novi, bi gledao kriterije kao servis, cijena, potrošnja.

maverick

što se tiče suzukija, to je prvi brand koji je uveo direktno ubrizgavanje, jedni problem je sto nemaju 30 ks...i kod nas ga ima ali ne puno , na mmoru, valjda ih je polovina suzuki  :thumbsup:

a greys...tohatsu i mercury u ovoj klasi su indenticni motori...manje vise naljepnica drukcija  :thumbsup:

Greys

Nemam iskustava, samo čitanje i čitanje, kako god, i šta god da uzmeš, novo je novo, odabir nekog Japanca, nemoš mašit. A što je sa Hondom?

maverick

Koncepcijski imali smo dvotaktne motore, pa cetverotaktne( honda) pa dvotaktne s direktnim ubrizgavanjem ( e-tec i tohatsu tldi) pa sad imamo cetverotaktne s direktnim ubrizgavanjem....znaci napredujemo u svakom pogledu...pa sam mozda razmisljaanja zasto ne ici mozda u neki noviji koncept...
inace dosta sam sklon klasicnim 2t motorima, no eto...da se nesto dogadja...o cemu bi inace pisali do 1.6 dok ne prodje lovostaj  :thumbsup:

a inace...recimo TLDI je na vecim motorima, e -tec ima neka ogranicenja s opremom na ponekom motoru, yamaha u 25 je klasicni karburatorski, honda isto u 30..i tako u nedogled...

maverick

A zaboravih napisati, alternator...kod nekih se krece od desetak ampera kao kod bf 30 do 30 ampera kod tohatsu 30, nije to nista dobro ili lose, razlika postoji puno..sad je pitanje sta kome treba...jednostavno zvuci... :icon_biggrin:

Greys

Jednostavno zvuči, a komplicirano u majku   :pain10:
Ti valjda, barem znaš što bi, i koliko ti treba, i za koje relacije  :icon_thumright: