Popravak plastičnog čamca

Autor maverick, Ožujak 31, 2013, 18:16:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Sad vec vidim kako ce te provesti zimu  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kuka

Jedno pitanje iskusnima. Mogu li obojati poliestersku smolu, prije dodavanja katalizatora, pigmentom za poliesterski kit?Trebao bih dobiti crvenu smolu.
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

maverick

Mozes obojati pigmentom za poliuretansku boju..mozes obojati i samom bojom...ovisno koliko ti je bitna nijansa
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kuka

probat ću pa ćemo vidjeti. Hvala
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

maverick

Da ne zapostavimo plastiku...kolega pita kako da zakrpi sam rupu na plastičnom čamacu...

pajdo77

Sve mi je ili gotovo sve jasno do 12-e minute,onda te fleke stavlja na nešto što ne mogu shvatiti od čega je i spaja fleku na fleku. Papir bi se otopio,najlon nije koliko vidim,nemam pojma šta je to što smola ne može otopiti.

maverick

Moze na obicni najlon, na komad stakla a nije ni morao ni na sto...Mozes staviti prvi sloj na rupu i kad on stegne onda dodajes slijedece....ne bitno...

maverick

Kako nasa nauticka strana uvijek tezi vecem i brzem...tako uvijek mastamo o kupnji broda...ili neceg slicnog. Moj veliki drug odnedavno i kum je protivnik kupnje tih polovnjaka po 30 plus godina...i s pravom. Jedan takav je na popravku....sta god skines rupa...di god dirnes netko je omazao kitom za dva eura...ispucalo...Pred ovako velikim auditorijem obecajem da tako nikad nesto necu kupiti makar se vozio u kanuu
.... :stripii:

maverick

Za kolegu koji je neki dan pitao kako popraviti pukotine na gelcoatu na podu čamac, cijelom duzinom...Onda i sad odgovor je nikako ako hoces kvalitetno....Ovako bi trebalo svaki komadić a cijena popravka bi vrlo brzo dosegla cijenu čamca.... :stripii:

pajdo77

Ne znam gdje postaviti pitanje pa ću ovdje. Nešto sam obrusio čamac,sad ću ga malo ošmirglati tj ohrapaviti da mi boja bolje prima. Zanima me čime ga očistiti-odmastiti prije krpanja i bojanja? Čitam i kažu acetonom. To je meni skup sport,tko bi nasmago acetona za cjeli čamac. Jel može nekim deterdžentom ili sredstvom iz domaćinstva? Znači ošmirglam,operem,pa pređem sredstvom ili prvo sredstvo a vodom na kraju prije krpanja?

maverick

Ako krpiš onda moras obrusiti i boju i doci do plastike...tad je dobro da imas aceton jer on staru plastiku malo očisti i malo "otpusti" pa to kasnije bude vrhunski spoj ali tebi to nije bitno. Ako trebas očisti staru boju...tj odmastiti je...mozes s bilo čim...nitro razredjivacem...nekim detrdjentom koje ces dobro isprati ili nekim antisilikonskim otapalom koje je bas predvidjeno za takve stvari

pajdo77

Obrusio sam oko mjesta gdje ću krpati skroz do tog orginal mata i to ću acetonom nakod što tu površinu malo ohrapavim da bolje smola i fleka uhvate. Za to nije problem uzeti aceton makar i od žene. Kad bi acetonom bisao cjeli čamac tu bi mi trebala koja litra. Zato sam pitao ima li neki jednostavniji način i jeftiniji. Dakle zakrpe aceton a ostale površine šta dohvatim. Hvala.

pajdo77

Dakle ja ga zakrpao te nakon toga ošmirglao da ohrapavim te fleke. Da li ga se prije prajmera prelazi opet cjelog acetonom preko tih fleka ili nekim sredstvom za odmašćivanje?

maverick

Uvijek kad god imas priliku odmasiti...odmasti...dodiri znojnim rukama...i slično...pričam o perfektnom farbanju...ne znaci tebi u tim uvjetima mnogo ali lijepo ces se osjecati kad znas da si ispostovao neke procedure koliko si mogao...Ja puno farbam..nisu svi u istoj situaciji, netko je spreman dati 50 eura za set boje a netko 10...uvijek treba izvuci najbolje od tog materijala kojeg imas  :ok: