prepariranje riba i izrada replika riba

Autor kazo, Travanj 02, 2013, 06:36:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

kazo

Greys

Imam odmah pitanje, prije nego li pogledam link: glava štuke mi stoji u zamrzivaču već 7godina  :crybaby2: , da li se to može preparirati? Hvala

Juzba

Naravno da može, ova glava je stara blizu 30 godina

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Jožef1

život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Darko

dobro nam došao  :icon_salut:, sad kad netko od nas upeca nekog kapitalca zna kom će ga doneti :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Juzba

Odgovorio sam Greysu a nisam vidio ono glavno :alas:
Kazo, odlično urađeno, pogotovo mi se sviđa ona riba ugrađena u ormar :icon_thumright:

kazo

Imam jednu veliku molbu pa ako netko od članova može pomoći,naime Hitno trebam nekih riba pa možda netko ima u zamrzivaču.Evo koje ribe trebam:
-Bolen
-Mrena
-Jez
-Plotica
-Krupatica
-Tolstolobik sivi
-Kečiga
-Šaran dunavski
Izrađujem zbirku riba Dunavskog sliva za edukaciju pa ako netko ima ove ribe molio bih da se javi.

kazo

Obavijest za sve koji su zainteresirani!
Usluge prepariranja riba , izrade replike  ili kupovina replike  se može platiti Diners karticom od 2-60 rata.
Evo pa ako ima zainteresiranih neka se jave. :icon_thumright:

zvona

kazo imam ja glavu od soma u zamrzivacu stoji vec 3god.. glava je tada tezila oko 15kg..sta bi najbolje bilo za nju i koliko bi koštalo?

kazo

zvona

kazo

kazo

Josip

Jel tko od vas suši glave smuđeva ili štuka i na koji način...kao što je Juzba na slici...zanima me kako vi to radite. Šogor me zamolio da mu nabavim tako šta za restoran, pa ako nije neki problem napravio bih mu i sam...kontam da se suše na suncu, dalje neznam, jel ih treba usoliti, jel se lakiraju i kojim lakom...ajde ako tko radi da pomogne :occasion14:

Juzba

ni slučajno sušiti na suncu nego negdje u hladovini na zraku
prvo odreži fino glavu gdje i kako želiš, izvadi oči, dobro, debelo nasoli i drži u nekoj posudi dok ne izađe voda iz nje, povremeno pregledavati i dosoljavati, ne sjećam se točno koliko sam tako držao ali 10-15 dana
kako se meso sa preparata polako počinje stvrdnjavati, prstima ga vraćaš u neki normalan izgled, kad budeš radio, znat češ o čemu pričam
nakon 10-15 dana, u preparat ubaciš štapiće da drže željeni izgled, znači da zine koliko želiš, objesiš na neku špagu u šupu ili negdje na propuh, pazi na ose, kad bude tvrdo kao kost, gotovo je sušenje
sve to vrijeme povremeno prstima namještaš kožu, kako se suši, ti vraćaš meso u normalan oblik
i na kraju, očistiš četkicom svu sol, lakiraš, ako imaš gdje kupiš staklene riblje oči, ako ne, napraviš od gipsa kao i ja i ušarafiš na neku finu daščicu kroz kičmu