Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Fuš...ja mislio gratis pikanje  :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

ivan11

Evo da pohvalim majstora Srdju.. Napravio mi je tri kalupa za jig glave od 7g do 60g. Tako da u njih stane vise modela i velicina udica. Slika govori sve..

Batica

Lepo uradjeno.
Samo bih ja zahtevao da vrat udice ide malo vise ka sredini olovne glave.
Svidja mi se debljina vrata, taman.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

srdjo_

Bolje je kad je udica vise u olovu ali onda ne mogu stati u kalup neki tipovi udica.

mossi

Dva kalupa se prave kod majstora Srdje.  :hello2:
Brojim dane, brojim noći (smudjeve).  :tongue3:

Kaže meni majstor Srdja pre neiki dan ( private razgovor al moram  :rofl2: ):

Ako hoćeš da ti požurim sa kalupima .. moraš mi reći gde klepaš smudjeve ..  :ok:

Jesti vido kojim se sve forama služe ti majstori?!  :notworthy: :stripii: :rofl2:

Sva sreća pa izmedju nas nema tajni inače bi kalupe dobio oko nove godine ..  :tongue3: :glasses9: :icon_scratch:

Batice tako je kako ti je majstor rekao jer ne mogu obe stvari da budu klizne.
Kod njega je kanal za vrat udice i okce za kopču klizno tako da mogu da stanu udice raznih dimenzija.
Da je spustio vrat niže, neke udice ne bi mogle u kalup.
Ti naravno možeš da naručiš ta sitna podešavanja i majstor ih uradi.
To je još jedan veliki plus za mastora ipak su to nekad sitnice koje ti idu jako na živce,
a dobra volja masjtora da ti to reši.  :icon_thumright:

:hi: :occasion14:

Batica

Porucio sam ja neke kalupe od majstora i jako zadovoljan.
Sada petljamo oko kalupa za glavinjare

mossi

Kalupi stigli, pilot projekat novih šarki izgleda extra!

Udice u oba kalupa staju skoro sve od nekih 10 uzorkovanih.  :clap2: :notworthy: :occasion14:

Lepe široke ulivne rupe, za nas starije TAMAN!  :stripii: A lepo se vide i nove šarke.

Kalup 18 25 35 50

Kalup 5 8 11 14

Srdjo majstore!  :notworthy: :notworthy: :notworthy: :hi:

Kalupe smo odmah krstili rakijicom i kafom, da naprave dobre jigove i da ulove lepe smudgerone i po koje somče.  :takoje: :icon_thumright: :occasion14:

Batica

Dobro uradjene sarke. Vidi se na prvoj slici da nema zazora, da podliva, kada se spoje kalupi.

ĆIĆOK

miha

ovaj zarez na vratu ispod glave ...neče kidati silikon ....

ĆIĆOK

Ne,ne već sam ih ja sve očistio.Stavim na malu brusilicu šajbu sa brusnim papirom i sad su kao iz ducana.

majstor

Vidim svi kupuju kalupe od mene a nitko ne šalje lovu. I Ja bih trebao za Erie glave. Mossi ja ne vidim dobro pa pipam.

Zoran Š.

ćićok koliko vidim skoro sve si udice potrosio, pa kad prije, sinoć uzeo kalupe.
jel na oba kalupa sad prolaze ove debele?

majstor

Odustajem od kupovine kalupa, pa susjedi imaju i viška.