Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Izlili 200 komada od 14,20,30 grama. Tko je lijevao to je super ispalo. Ni jedna glava falš :ok:

mossi

Cheburashka jig kalup ala Srdja AP u dimenzijama 6-8-11-13-16-20-25-30-40-50 gotov i sutra idem po njega.  :takoje:
A sutra i fotke kalupa.  :icon_salut:

No

mossi

Hvala No!  :hi:

6-8-11-13-16-20-25-30-40-50

Za težine ispod 6gr imam texas sa olovcima sve do 2.5gr.

Osim ovih osnovnih težina pomenuli smo i kombinacije dve glave
pa se kao primer mogu navesti: 30+6, 40+6, 50+6, 50+svašta nešto sve do 50+50.
Dve glave se povezuju alkicom, pa je veza imedju njih flexi.

Jedino mi ostaje za experiment da li je malu glavu bolje staviti kao prvu do štapa ili kao prateću do udice?!

No

mossi

No, od čega, tj kojeg materijala (termo plastika ili lim/čelik) su ti "limići" tj umetci koji formiraju prazninu za uvući žicu?

No

mossi

Čelik.. OK. Meni je stigao kalup, ali bez tih lajsnica sad moram nešto sa smislim..
Lajsnice u ovoj narudžbini nisu bile u kombinaciji sa kalupom, pošto je kalup "custom".. po posebnoj narudžbi.

E sad .. kolega mi predlaže čelik od noža, jer će se ovi drugi brzo pokriviti.

Pa sam ..  :stripii: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :glasses9:
Iskopao materijal..  :icon_salut: :icon_thumright:

mossi

Ostao sam dužan fotke kalupa za Čeburačku ala Srdjan AP.

Iskopao sam rešenje za lajsnicu (lajsnica od velikih brisača .. kombi ili neki veći od 50+cm dimenzija je 3.8x0.8mm x 500mm ), sad samo proba.
Verovatno ću zalepiti dve (lepkom koji trpi 1200C) da dobijem potrebnu debljinu.

A možda i bez lepljenja, dva komada ..  Videćemo..   :icon_thumright: :hi:

pajdo77

Bome si ti Mossi nagrecao dosta gramaža a i treba,Dunav je to :takoje:. Sve si mislim da ćeš do proljeća naručit jedan sa topovskom đuladi ako ova gramaža bude lagana na nekim mjestima :icon_thumright:

mossi

Ma imam ja kalup od 90 i 110 grama FishHead, ali realno više od 50 ove godine nisam ni zabacio, a mislim ni prošle.
Imam falsh ručni zglob, plus godine su to moj Pajdo.. treba se čuvati.. koliko je to moguće.

Ove tanke strune Mega8 i Maxthin sa 15lb i 50gr i manjim silikoncima stignu pre ili kasnije na ciljanu dubinu.  :takoje:

mossi

Napravio sam neku šipkicu, ostaje topla proba livenja, to će biti ovih dana.

No

Ljevanje ide, ali skidanje izlivene olovne glave s tog lima je  :BangHead: mora se nečim mazati.
Probao sam wd 40,nešto je lakše ali nije to to. Odustao sam od daljnjeg ljevanja dok ne riješim lakši način izvlačenja lima.

šajzika

Jel mozes okretat sipku dok lijes?
Audentes fortuna iuvat

maverick

Cim usipaš olovo...odmah uzmi lim klijestima i mrdni naprijed nazad koji put...Tako ja kad lijem kugle...zicu moram mrdati dok se olovo steže..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"