Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

joker

Maverick koja je to guma sa tim sfc repici
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

Neki dokovi uradci...ziggy i...nemam pojma kak se zove drugi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Ozbiljna dravska kutija + dunavski  dodatak .  :stripii:  :hi:
Audentes fortuna iuvat

nele01

Danas potop kako pada. Detoksickacija alkoholom zavrsena, pa ce dan da se iskoristi za livenje dzigova. Da bar nekako otvorimo sezonu.

majstor

Otvaramo sezonu sa zatvorenim očima??  :takoje: Za sada sam kupio novu dozvolu. Sezona je otvorena.  :uf:

mossi

Sinoć sam izlio prvih 30-tak glava Cheburashka iz Srdjinog dvorednog kalupa od 6-50gr.
Problem što ga nisam ranije koristio je što imam more drugih tj izlivenih glava kao i olova za texas.
Osim toga Mudri mi je poklonio za početak 20-tak cheburashkih malo da imam za probu (odmah upisane, još lane)  :icon_salut: :ok:

Osim viška drugih glava problem je bio i lajsnica koja neće da se izvuče..
Ja sam lajsnicu napravio od lajsnice za brisače od auta, spojio dve i zalepio nekim epoxijem.
Kraj umotao onom lepljivom platnenom izolir trakom.

3 glave kad izlijem i ODMAH uvatim kvalitetnim kombinirkama za onaj oblepljeni kraj lajsnice izvlači se lajsnica bez ikakvih problema i krivljenja.

Danas je glavom iz kalupa overen smudj u baš teškom terenu, krš panjevi dubina 8-10m srednje jak protok.
Glava prolazi kroz krošnje za ne poverovati.  :clap2: :clap2: :clap2: :ok: :icon_thumright:

Samo livenje je mnooogo jednostavnije nego za jig udicama i mnogo brže.
A sama primena u zavisnosti od udica, wormulja ili simpla tj ravna udica  proširuju paletu kombinacija upotrebe u beskonačnost.

Kalupa za cheburashka sisteme ima kupovnih, ali i uratke domaćih majstora..
Ko šta voli i može da priušti.

Koristan kalup u svakom slučaju!  :ok:

Mihailo79

Pozdrav svima!

Ja se izvinjavam, posto vidim da svi pominjete majstora za kalupe, Srdjana iz Apatina, kako da dodjem do njegovog kontakta?

Hvala unapred!

ĆIĆOK

I ja trebam majstora Srdju ito hitno! :hello:

nele01

Mihailo79

ĆIĆOK

Stigao kalup od majstora Srđe pa smo malo radili.
Hvala majstore kalup je super naručujemo dalje. :ok:
https://ibb.co/n2iAUJ

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ĆIĆOK

Malo meni malo jaranima,samo da je sirovine bilo bi još više.

ĆIĆOK

nele01