Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljuska

mossi

Znači da ni ne pokušam liti više od jedne, max dve glave odjednom.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

mossi

Thx za grafitnu vodu, sprej.

No

Citat: šajzika  u Prosinac 03, 2017, 18:00:02
Jel mozes okretat sipku dok lijes?

Tanji lim mogu ali širi ne mogu jer su ga poslali knap i uopće ne viri iz kalupa. Špricao sam s wd-om i sa tanjeg je sletilo ali sa šireg -muka.

Grafitna voda što je to. Voda i olovo ne da se ne vole,nego je to i opasno  :icon_scratch:

No

Anti-seize paste - Maziva, ulja, industrijska maziva, specijalna maziva ...
www.fium.hr/podgrupa.aspx?id=15
Anti-seize pasta za podmazivanje sa visokim udjelom krute tvari, pasta je namijenjena univerzalnoj primjeni. Raspon radne temperature paste: -25°C do +450°C, Setral. MI-setral-9 C Bakrena anti-seize pasta višenamjenske primjene za širok raspon temperatura. Preporučuje se za podmazivanje pri visokim temperaturama ...

Ovo nam treba,mora biti u prodavaonicama. Sutra potražim pa ako nađem javim.   

mossi

Imaš grafitni sprej, ulje/mast. To bi trebalo biti ok.

No

Mast je možda bolje riješenje jer ne curi.  :ok:

NajIgor

Ko mi moze dati kontakt nekoga što pravi kalupe, jel ste vi uzimali od ovog iz Apatina?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

No

Moj je s https://www.bleigussformen-shop.de,a Mossiev od Srdje iz Apatina,a on ti je tu na forumu.  :hi:

srdjo_

Ja sam mazao zicu sa grafitnom mascu kad sam lio neka saranska olova i pomaze, moras na vreme izvuci zicu dok ne stegne.

NajIgor

Citat: No  u Prosinac 03, 2017, 19:37:37
Moj je s https://www.bleigussformen-shop.de,a Mossiev od Srdje iz Apatina,a on ti je tu na forumu.  :hi:
Jel moze kupovina sa tog sajta, salju li u Srbiju i da li naplacuju?

No

Ne znam dali šalju za Srbiju.
Piše da treba pitati za sve zemlje van EU,ali naplaćuju sigurno.

NajIgor

Sigurno je tako, hvala.

ljuska

grafitna voda je namijensko sredstvo kojim se premazuju kalupi da se odljev ne bi primio i da glatko izgleda normalno da nećeš u mokar kalup ljevat olovo premažeš kalup sa kistom i ostaviš da se osuši, a možeš i probat sa obićnom olovkom dobro isšarat taj lim što umećeš trebalo bi funkcionirat

Mudri

Najveći problem je lim odrezati tako da bude ili 100 posto ravan ili da ide blago u konus,inače ste u problemu kad izliješ više glava odjedanput,nemožeš ga izvući,treba naći neko preduzeće ili privatnika koji ima one velike škare za rezat table limova pa kod njega narezati limove,najbolje ako je prokrom od 2 mm,isprobano...