Mrena!!

Autor mlb, Travanj 06, 2013, 15:25:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

Čudi me kako do sada nije otvorena tema za ovog prekrasnog borca!! U svakom slučaju ako netko ima informacija u zadnje vrijeme neka napiše !! Kod nas ih je u zadnje vrijeme lutrija uhvatiti! Prije ih je bilo kad god si htio ali eto struja , ribokradice i zagađenja našeg krasnog kombinata su učinile svoje!!

Greys

Dosta ih hvata na ''vozanje'', a ti si jedan od njih. Ja sam ih hvatao u 2.om. i u 10.om mjesecu. I to na feeder štapove, u glavnoj rini, a mamac mi je sir ili mesni doručak. U roku 10-ak minuta, ukoliko nemam udarac, selim se. Znao sam imati nekoliko komada u danu. Sve u svemu, odličan borac, koji zna dušu dat na drilu, i dosta često nakon samo minute, i ugine.

fera

Moja najdraža riba... i na Kupi najčešće feederom ciljano lovim nju.
Nisu velike ko dravske, al ih zato imaaaaaaaaa...  :icon_biggrin:
Što se mamca tiče, treba stalno isprobavat jer ne grizu svaki dan na isti mamac, čak ni cijeli dan ne uzimaju samo jedno pa je potrebno stalno isprobavanje.
Moje mamce kad idem na mrenu sačinjavaju crvi, debele kupske crne gliste, crvene tanke gliste, halibut pelete, kukuruz, mesni narezak, sir, tirolska salama, ljuta kobasica, češnjovka, Sounbaits pelete, garlic hemp pasta...
Um je poput padobrana, funkcionira jedino ako je otvoren!

Tommasi

Evo pola sata filmić od Dome Gabora na Dunavu...

ljuska

jedna od najdražih riba koje koje volim loviti na plovak ili kotrljanje

mossi

Pošto nisam nikad pecao mrenu na kotrljanje, jel bi neko nacrtao ili objasnio kakav je sistem olova i predveza potreban za pravilno pecanje.  :help:

Jel sistem primenjiv na Dunavu, koliki su izbačaji i pod kojim uglom verovatno malo uzvodno?
Kako se detektuje potez?

petrinjac

Citat: ljuska  u Travanj 06, 2013, 22:43:03

jedna od najdražih riba koje koje volim loviti na plovak ili kotrljanje

cestitke za ulov... :hello2:
nego.. vidjeh na slici.. shimano GTM.. se koristi...
daj malo detalja.. koji model.. velicina..
koje strune koristis...
kako ti se pokazala...
..
dok sam ja bio 'pišonja'.... ta makina mi je bila "nedosanjani san"...
jos uvjek ju rado volim vidjeti.. primiti.. zavrtjeti... :love4: :love4: :love4:

ljuska

Citat: mossi  u Travanj 06, 2013, 22:58:43
Pošto nisam nikad pecao mrenu na kotrljanje, jel bi neko nacrtao ili objasnio kakav je sistem olova i predveza potreban za pravilno pecanje.  :help:

Jel sistem primenjiv na Dunavu, koliki su izbačaji i pod kojim uglom verovatno malo uzvodno?
Kako se detektuje potez?
ja lovim na obični klizni sistem sa okruglim olovima ili oblika suze sa jako kratkim predvezom težinu olova određujem da mi se sistem kotrlj malo sporije od prirodnog toka vode zabacuje se uzvodno i cijelo vrijeme držiš lagano našpanano a griz osjetiš jer sistem na trenutak zastane i treba opalit kontru znade zapinjat za dno ali poslije prve ribe skužiš razliku a možeš koristiti i dlaku ko u šaranskom ribolovu a ako loviš crvima na dlaku staviš mali žičani ringić na koji nanizaš crve nemogu se sad sjetit kako se zove koriste ga šaranaši i onda se maltene svaka samoubode i onda to bolje osjetiš na štapu to je uglavnom to možda neko drukčije lovi ali ja tako

ljuska

model je 3000 super aero gtm imao tri komada  ostao na jednoj  :BangHead: :violent1: sa četiri rezervne špule mislim da je stara dobrano preko deset godina i radi kao i prvog dana a nalovila se riba u pravilu nekoristim deblje najlone od o.20, 0.25

mlb

Ja inače još znam razvući ovova u razmaku od po dvadesetak centimetara pa ih stavim u niz do jednog metra manje/ više (zavisi o gramaži čepa) jer mi se pokazao stabilniji sistem gdje struja jako vrti!

Greys

Nisam često vozao, ali kad jesam, imao sam bolonjez od 5metara, i upravo tu Shimano GTM1000, a sistem mi je bio, upravo zbog vode, mala bačvica plovak, i olova u nizu od cca pola metra do metar nanizana u obliku malim zrnaca. Predvez  30cm, a pred predvez stavim malu kao pop up bačvicu, koja mi samo diže crviće (udicu) iznad kotrljanja po dnu.

Kugla

Davno sam pecao na dubinku na Dravi i to u potezu gdje su sad flosovi kod ušča Karašice u Dravu, mamac je bio durbaher jer sam čekao soma, ali u pola sata 3 mrene jedna je bila 3,8kg te godine da sam slao za zlatnu udicu bi i osvoji jer je zlatnu udica te godine u kategoriji mrene bila nešto oko 3 kg. Što se tiće kvalitete njenog mesa za jelo i nije mi se svidjelo ali borac je bio solidan ali ne nešto previše lud.

kićo

odlična lokacija za pecanje mrene na bolonjezu je vanjski dio špica na Dravi

Lomnica_city

Ranije sam ciljno pecao samo potocnu mrenu (sapacu) jer mi je ona bila najdostupnija, a otkako sam se preselio blizu V.Morave na varalicu ponekad dobijem poneku mrenu, najcesce na glavinjaru, one od 5-6cm posebno voli, najvise ih dobijem u prolece nesto pre ili odmah nakon prestanka lovostaja na soma...

ljuska

znao sam redovito dobivat mrene na varalice u vrijeme kad je keder u mrijestu