Paprika

Autor Rap, Studeni 18, 2012, 22:17:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

To bi odmah kupio,nema bolje nema bolje nego kad dođeš u krevetac a on topal ko rerna

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

kuka

Kolega Gremlin sretno. Na ulasku u Srbiju me carinik pita kud idem . Rekoh. kod Kissa po papriku a on ko iz topa- ljute nema. I stvarno nije bilo. Možda je sačuvao za narudžbe SMS- om. Javi
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

Gremlin

Kolega Kuka,

Živ nisam do ponedeljka... :dontknow:
S tim što sam ga ja davio još pre dva meseca, i to preko zajedničkog prijatelja, valjda mi je ostavio...
Javljam...

I carina zna jel ima ljute kod Kiša...

:stripii:

Gremlin

Danas poštar doneo dugo i željno očekivani paket...slatka i ljuta, sve kako sam naručio SMS-om još pre mesec i nešto dana.

Ljuta je BAŠ LJUTA... :ok:

Veliki respect za Gospodina Kiss-a...

:notworthy:

kuka

Eto nas onda kad budu suhe... Čestitam.

Dunavski vuk

Stojim iza toga da kvaliteta i kvantiteta ne mogu zajedno pod ruku. Stoga vjerujem da manji OPGovci koji rade 10,20 ili 50ak kila sezonski slatke i ljute paprike da je njihova paprika klasu iznaš Kišove. Probao i kišovu i lokalnu i samo mi  se potvrdila ta teorija..

Gremlin

Citat: kuka  u Studeni 03, 2021, 14:36:10
Eto nas onda kad budu suhe... Čestitam.

Biće, biće...dobro došao si :pije:
Planiram kobasice koje sam apsolvirao, i veliki izazov - kulen u kati.

:occasion14:
Citat: Dunavski vuk  u Studeni 03, 2021, 14:46:01
Stojim iza toga da kvaliteta i kvantiteta ne mogu zajedno pod ruku. Stoga vjerujem da manji OPGovci koji rade 10,20 ili 50ak kila sezonski slatke i ljute paprike da je njihova paprika klasu iznaš Kišove. Probao i kišovu i lokalnu i samo mi  se potvrdila ta teorija..

Daj slobodno parametre koju papriku si uzimao, i koja ti se dobro pokazala.

Ja sam od kada je umro Ebli Ðusika "šarao" sa raznim paprikama, "Kobi", "Jovanić", pa neke iz Martonoša i Kisača, Bačkog petrovca. 
Slatke su bilo manje više sve slične - ali ljute nisu bile ni LJ od ljute.

Obrni, okreni Kiss je uvek istog kvaliteta, a ljuta je LJUTA...što i dalje ne znači da ne treba eksperimentisati.

im84

Citat: Dunavski vuk  u Studeni 03, 2021, 14:46:01

Koristim jednu od domace proizvodnje, i to je to. Nema greske. Nema kolicina, ali je ista. Prijatelj rekao za gospođu, i vrh je.
#foxrage
#fox_rage_fishing

kuka

Budući da nije bilo kod Kiša, na povratku prema granici , kroz Bezdan, preku puta nekakve trgovinice, vidim tablu da prodaju papriku. Stanem i kod žene uzmem ljutu. probao kod kuće i stvarno je ljutaaa. tako da ću kombinirati Kišovu slatku i ovu ljutu.

Gremlin

To ti je prednost što si blizu "izvora" paprike, pa možeš da istražuješ i eksperimentišeš.

Jedan paketić ljute mi se malo procepio, taman da se proba...baš je ljuta, ljuta...

Do sada sam često imao problem da ljuta nije ljuta, pa da u kobasice moram da stavim ogroman procenat što nije dobro.

kuka

prije 10+ godina sam stavljao šafram ljutu. dakle, samo ljuta 1%. Bez slatke.  nit sam imao boju niti ljutinu.

Dunavski vuk

Evo i ja nabavio 2kg čisto da upotpunim kolekciju

Dunavski vuk

Ako treba tko kišove paprike imam nešto viška. 140 slatka,160 ljuta. Može u pp ili na mob 098774478. Do večeras mi javite

joja

Najava za ovu god..bio kod Kissa pre 10 dana...kažu od 05.10.-pa nadalje očekuju da će imati paprike...cena 3.000 rsd za slatku...to je oko 25,7 eur

mossi

Au, u roku od par godina sa 13 na 25€

Sent from my SM-G973F using Tapatalk