Izrada drvenog čamca

Autor Perek7, Travanj 24, 2013, 18:42:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

retfala

Kad vidim ovako lijep čamac poželim ga imati. međutim ljubav brzo prođe kad se sjetim održavanja

Kugla

Eh da održavanje drvenog čamca, ja kad vidim odličan plastični odmah si ga poželim ali kad vidim cijenu vratim se na čikli.

maki001

Kad smo kod održavanja drvenog čamca, posjedujem nekih 5 godina hrastov čikl i za sada sam zadovoljan. Ove godine bi ga treba premazati katranom, do sada sam to radio sa tekućim katranom za čamce (Modrića), ali ga nažalost nema više za kupiti u OS i okolici. Gledao sam proizvodni program od Katrana Zagreb, ali ništa mi ne djeluje za tu svrhu. Trenutno razmišljam da uzmem onaj kruti parketarski, pa da ga s njim zaštitim??

miha

ulazak u EU i nema više tera e hebiga a ima kod susjeda valjda

Greys

MIha sa cime ces ti terisat ove godine? Kad nes uzet plastikanera ili aluminija  :icon_biggrin:

miha

a neznam nešto čemo smislit ti si trgovački putnik dovest češ več nešto

miha

nema ništa bolje od friško oterisanog čamca mjesec dana nosim sa sobom nitro-razređivač da se mogu oprat i sebe i opremu

dus

prekrasno izgleda  ! svaka čast !

maki001

nitko nije odgovorio čiji katran (ter) da koristim za zaštitu drvenog čamca  :dontknow:

Mornar Popaj

Ljudi jel znate gdje se može nabaviti stolarska daska od 6m dužine ? Planiram se baciti u izgradnju drvenog čamca, izvođač će biti majstor Perek a ja ću biti irgeta. Također, dugogodišnja želja je i opcija za nekakvu montažnu kabinu. Uvijek sam se zamišljao kako u kasnu jesen kišica lagano rominja, a ja ležim u čamcu ispod kabine... Nadam se da ću napokon početi živjeti snove a ne sanjati život...

Čamac bi mogao izgledati otprilike ovako...a kabina bi mogla biti visoka max 100 cm, tek toliko da se može sjesti ispod, odnosno zaleći. Naravno kao i uvijek svaki prijedog je dobrodošao...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Bas danas u donjem gradu sretoh jedan takav čamac, drveni, lijepo napravljen i mala kabina, od nekog lima...mozda je aluminij ali nisam siguran.... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Ako ga opet sretneš uslikaj sa mobitelom  :icon_thumright:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Ivan Borojević

Mornaru, gdje bas da pravis kabinu na drvenom camcu, joj kad se samo sjetim zahebancije sa terisanjem, pa curenje camca, sta ces sa vodom stalno izbacivati sa ispolcem a kolko vidim bio bi sirok 160 cm, a tezina uf, ali lijepo bi bilo kad bi napravio,onda bi se ucio na svojim greskama, a ne tudjim. Razmisli.  :occasion14:

miha

dobro čovjek zbori slažem se