Izrada drvenog čamca

Autor Perek7, Travanj 24, 2013, 18:42:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Možda posjedujem jednu super tekućinu, koja se inače koristi u cestogradnji, kad sa njom namažeš čamac miran si. Također imam i one crne "super" trake što se koriste kada cesta popuca, pa se grijanjem utisnu u pukotine, budu tvrde a opet gipke. To su najbolje dvije stvari za rješavanje problema ulaska vode u čamac...

Čamac će se napravit prvo bez kabine, a potom će se napravit montažna kabina, iako još neznam od kojeg materijala. Imam frenda koji ima aluminij ( radi krovove ) drugi radi sa plastikom, a treći sa drvetom. Zato što učim na tuđim pogreškama, a ne na svojim čamac će morati imati kabinu, ostaje vidjeti koja opcija će biti najlakša ( čitaj pare su u pitanju ).

Inače, pecao sam nekoliko puta iz aluminijskog i limenog čamca, i fala im. Za moj ukus drveni čamac je poseban, od mirisa do tišine koju pruža. Pri tom ne smeta što će biti teži, pa ću sporije ići. Vremena imam napretek jer radim za sebe i svoj račun. Krenem na pecanje u ponedjeljak ujutro i valjda ću do sumraka preći tih 6 odnosno 10 km. A ako do četvrtka ništa ne upecam, u petak ujutro radi ribarnica...

Naravno, da si mogu priušiti neki bijesni motor od 40 ks i ovakvu barku nebi ni razmišljo o gradnji drvenog čamca....Do tada ću uživati u ovome što imam...  :occasion14:

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

vedro

Ja sam svoj plasticni premazao bas sa takvom bojom. Njoj nesmete smrzavanje,sunce, sol..... I zasada mi se pokazalo super. Jedino algicid nisam nabacio ali nevidim da se lijepe alge....

Mornar Popaj

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Za malo novaca na drvenom camcu se kabinica moze napraviti od blazuke...i to najtanje koje ima u prodaji...ne treba neka posebna zastita, dugo traje i fino se uklopi uz ostatak camca...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

Citat: Mornar Popaj  u Srpanj 14, 2013, 11:55:35
Ljudi jel znate gdje se može nabaviti stolarska daska od 6m dužine ? Planiram se baciti u izgradnju drvenog čamca, izvođač će biti majstor Perek a ja ću biti irgeta. Također, dugogodišnja želja je i opcija za nekakvu montažnu kabinu. Uvijek sam se zamišljao kako u kasnu jesen kišica lagano rominja, a ja ležim u čamcu ispod kabine... Nadam se da ću napokon početi živjeti snove a ne sanjati život...

Čamac bi mogao izgledati otprilike ovako...a kabina bi mogla biti visoka max 100 cm, tek toliko da se može sjesti ispod, odnosno zaleći. Naravno kao i uvijek svaki prijedog je dobrodošao...

..što bi od ovoga..hvata me ista ideja :uf:
.. :hi:

maverick

Mislim da nije realizirano....drveni čikl se isplati ako imaš malo smisla i par prijatelja pa ga odradis sam...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:hi: Pošto zbog mojih zavrzlama sa ljudima u bijelim kutama,nisam otišao u ribolov,da mi ne propadne tjedan,odlučio sam prijatelju složit drveni čikl.
Danas je bio prvi dan i sasvim dobro napredujemo.
Radimo ga od nekakvog crvenog drveta,koje je tvrdo i teško ko  :vrag:  :stripii: :stripii:
pet metara,devedeset u podu. Klasični drvenjak.
Izvana ćemo ga namazat epoxiem s jednim slojem platna a iznutra laneno ulje i nekakva lazura.  :ok:

nekinho

Budite vrijedni i obavezno na kraju koju sliku da se uvjerimo u vaš rad  :hi:

No

:ok: Evo danas drugi dan, sutra mislim da bi trebao bit formiran, a onda će epoxy i finiš sačekat koji dan.  U ponedjeljak bi trebao otić na kontrolni pregled,moram  pregledat jel Sava na mjestu i šta je sa šaranima.  :stripii: :stripii:

davor99

evo jedan iz starog časopisa nacrt
Vodite ljubav, a ne psa

No

Evo, ostao sam dužan pokoju sliku od čamca kojeg sam složio jednom svom prijatelju,pa da riješim dug.
Čamac je građen od drveta i obložen izvana epoxyem.

Harley

Vidiš kako Grga ima zlatne ruke!

Sent from my E6853 using Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

Zagor

Koju armaturu ste koristili, mat ili Rowling i koje gramaže?
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

No

Citat: Harley  u Lipanj 18, 2017, 20:54:16
Vidiš kako Grga ima zlatne ruke!

Sent from my E6853 using Tapatalk

:stripii: Ti si jedini koji je to zaključio. Kad mu prenesem što si napisao sigurno će ti dat pusu.  :ok:

Čamčić je Ivin ( Nepar)

No

:hi: za armaturu korišteno obična 160 gr. mrežica od staklenih vlakana koja se inače koristi pri izradi fasada.
Ovo za građane ne kužim. tamo piše građen od drveta  :stripii:  :stripii: