komarci

Autor miha, Travanj 24, 2013, 19:30:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Juzba imaš kod berača Ultrathon, najbolje sredstvo ( krema ) protiv komaraca na svijetu, ali košta 118 kunića. Bio sam danas na Savi, nisam vidio više od 5 komaraca.Valjda im je malo hladno hehe...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Juzba

Pobilo ih je hladno vrijeme i kiša, moram otić vidjet, al kreme nevolim, bolji je sprej
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

twister011

SZUKU se zove sprej, ali ja mu tepam Suzuki i sl :toothy2: Odlican je definitivno, a o ceni da ne pricamo. Mozes tri bocice za jedan Autan da kupis, koji pritom u srpskim uslovima i nema nekog efekta :brushteeth:

maverick

A zaboravismo spomenuti onaj fenjer...za u camac je prva liga...ja i kum ga nosili jedno vrijeme i odlican
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

Citat: twister011  u Svibanj 24, 2013, 17:35:44
SZUKU se zove sprej, ali ja mu tepam Suzuki i sl :toothy2: Odlican je definitivno, a o ceni da ne pricamo. Mozes tri bocice za jedan Autan da kupis, koji pritom u srpskim uslovima i nema nekog efekta :brushteeth:

Ovo je stalno govorim ljudima, Autan je za kad imaš dva komarca u stanu koje te drkaju pa da rešiš problem. Na Dunavu, komarcima autan dodje kao predigra, samo se oblizuju  :icon_biggrin:
I da se ograničim samo na sebe - na Dunavu (šuma, rit ...) mene samo Szuku spašava ...

miha

ja danas bio zapalio spiru u čamcu i malo autana i bio dobro .gležnjevi malo stradali ali dobro

Lomnica_city

Citat: twister011  u Svibanj 24, 2013, 17:35:44

Isto to ali kao krema, duze traje i odbija ih po sat-dva, i mada bajker ja mu tepam Sudzuk (doneo jednom bivsi pasenog, inace sa Kosova), "ukusnije" mu ime jer je gorak u p.m. kad se namaze po licu i bradi a onda znoj spere u usta...

twister011

Evo Lomnice, post od pre neki dan :laughing4:

Citat: twister011  u Svibanj 23, 2013, 18:09:48
Da samo sto ja iskljucivo koristim sprej, a onu "svinjsku" mast nikako. Prvo sto se od nje nenormalno znojim (zapusi sve pore), a drugo, sto kada pocnem da se znojim sve mi ulazi u oci i usta, pa je verovatno zdravije da se prepustim komarcima nego da se trujem pomenutom :tard:

raso

nas par sa ušća godinama za ribolov iz čamca prakticiramo sretstava kojima se prskaju štale, svinjci idr. prostorije za boravak životinja, s tim da umjesto špricanja čamca koristimo stare krpe koje namačemo u otopinu i stavimo uz rub čamca. djeluje jako dobro par dana, a tek namočeno toliko da nema komarca blizu ni u ovakovim uvjetima kao ove godine. Ti neopitroidi  su u osnovi istog sastava kao i sprejevi koje nam prodaju.
NEOPITROID EC 20
Insekticid širokog spektra djelovanja za upotrebu u veterini i u javnoj
higijeni
DJELATNA TVAR
Permetrin 200 g/l
DJELOVANJE
Višenamjenski insekticid savršene formulacije za izravno prskanje površina i
prostora. Primjenjuje se razrijeđen vodom ili dizelskim uljem (D2). Ne ostavlja
tragove. Istjeruje žohare, što poboljšava njegovo djelovanje. Suzbija veliki
broj gmižućih i letećih insekata. Brzo se metabolizira, ne zagađuje okoliš
niti ostavlja tragove u tkivima. Djelatna tvar permetrin u toj formulaciji je u
omjeru 25% cis-izomera i 75% trans-izomera. Visoki postotak trans-izomera
ublažuje otrovno djelovanje na ljude i na domaće životinje.
UPOTREBA
NEOPITROID EC 20 rabi se za suzbijanje gmižučih i letećih insekata, među
kojima su muhe, komarci, mravi, žohari, stjenice, tekuti, obadi, krpelji i ostala
gamad koja se pojavljuje u kućanstvima, gospodarskim objektima, javnim
zgradama i sl. Prodire u prskane površine za razliku od Neopitroida alfa koji
se zadržava na površini.
DOZE UPOTREBE I RAZREÐIVANJE
NEOPITROID EC 20 se pomiješa sa pripadnom količinom vode, ulije se u
prskalicu i prska.
Prskanje površina: NEOPITROID EC 20 +voda konc. dj.tvari
- protiv muha 10 ml + 1 l 0,2%
(početno i 50 ml + 5 l 0,2%
preven. prskanje)
- protiv komaraca, 25 ml + 1 l 0,5%
žohara, gmižućih 125 ml + 5 l 0,5%
insekata (početno i prevent. prskanje)

twister011

Ovo zvuci prilicno relaksirajuci :icon_rr:
Citat: raso  u Svibanj 25, 2013, 11:41:07
Visoki postotak trans-izomera
ublažuje otrovno djelovanje na ljude i na domaće životinje.

Ovo sredstvo je samo za one od kojih su svi digli ruke, a i za zivotinje kojima ionako niko ne prognozira dug zivot :wonder:

raso

milija, nije ih puno riknulo u posljednjih par godina koji su koristili, samo 4-5 :wonder:

maverick

Ec 20 miješam s naftom i imam mali ručni uredjaj za dimljenje po dvoristu...i ok je...pošto muku mučim s psima i komarcima, onda taj isti otrov razrijedim  s vodom i malom spricom naspricam kucice i par metara okolo..pomaze dan-dva
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Čini mi se da se Twister malo previše boji ali na otvorenom od EC 20 mu neće biti ništa.

ribolovac-1

zllata vrijedna informacija koju do sada nisam znao :violent1:  zahvaljujem :be happy:
(y)

zvona

vidio neki dan u bosni ima krema szuku miriše po mentlu po meni..košta 8km ili 32kn  :occasion14: