komarci

Autor miha, Travanj 24, 2013, 19:30:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

u zadnje vrijeme, baš kad krenu predveče komarci, malo i osviježi pa obučem gornji dio trenerke, nabijem na glavu onu kapu sa mrežicom, i ostaju samo ruke za pošpricat.
Nakon sat vremena, kad krene noćna vlaga, nema više ni komaraca pa mogu maknuti tu mrežicu...........nije ništa strašno, al da ih ima.........ima ih :icon_biggrin:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Greys

Ako si na vodi, curis rinom, grizu koda si na obali

kockar

Vecernji cug je uzasan, ali kao sto Juzba kaze, kad je samo malko svezije, da se da obuci dukserica sa kapuljacom,
moze da se prezivi, jer ih vec 15 minuta po padanju mraka vise nema kriticno mnogo.

Mene hebe sto u tih pola sata-45 minuta kad su komarci najludji i riba grize najbolje,
pa redovno skvasim ruke pri prihvatanju (i vracanju) par puta,
ne namazem ponovo i onda me ispickaju bas po tim mestima.  :toothy9:
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

TopMix

Kad je najezda obavezno upalim rajdov fenjer u camcu. Pri tom mi je i odeca naspricana sa autan sprejom, a lice i ruke namazem sa autan stikom, tako da nekako prezivim do 22h, a onda se vec lakse dise. Jedino, nisam bas nesto siguran, da li svetlost od rajdovog fenjera, koji stoji na dnu camca, moze nesto da smeta, pogotovo kad se spusti totalni mrak...

silure

Svjetlost ih naravno privlaci...a fenjer kaze reko jedan stari da ih odbija e sad.... :icon_scratch:

Kugla

Ovaj Raidov definitivno odlična stvar, isprobano.

silure

A raidov...?? Nisam odma prokonto...njega sam kupio o ja mislim da sam ga platio nesto oko 100kn...dobar je...

TopMix

Citat: silure  u Srpanj 10, 2013, 21:43:26
Svjetlost ih naravno privlaci...
Komarce mozda i privlaci, al ribu mozda odbija!

silure

Neradi se o reflektoru jbg vec o fenjercicu...to i nije neka svijetlost da moze biti kobna za ulov ako imalo ispostujes prikrivanje svijetlosti...

Mornar Popaj

Ako u razmaku od 20 m na obali sjede dva ribiča, jedan u mraku a kraj jednog svjetli svjetlo. onaj u mraku će biti dvostruko više izujedan, jer svjetlo komarce dezorjentira. Puno bolje se snalaze u mraku  :thumbsup: :thumbsup:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

silure

To sam vec negdje cuo...ili procito...neznam dali je to istina ali ja kada upalim lampu znam da se oko mene nalazi roj...nocas sam se bas sjetio toga kad sam palio svijetlo...a kolegu do mene nisam pito dal ga grizu tamo u mraku ali je moguce...i naravno da su dezorjentirane oko svijetla i lete bezveze oko svijetla ali kada se svijetlo ugasi onda je kirbaj...ali malo spreja i sve ok...jos i ako riba grize onda mi nebude zao ako me izgrizu....

maverick

Napravite prirodan i potpuno bezopasan preparat koji će komarce uspješno otjerati bez ikakvih opasnosti po zdravlje. To je ujedno i jeftinija varijanta od onih bočica iz dućana koje svako malo morate kupovati.

Potrebno vam je pola litre alkohola, 100 grama klinčića i 100 ml ulja koje može biti bademovo, lavandino, bilo koje, pa čak i neutralno dječje ulje.

Priprema:
Potopljene klinčiće ostavite u alkoholu četiri dana, promiješajte ujutro i navečer. Nakon četiri dana dodajte ulje i dobro promućkajte. Nekoliko kapi stavite na ruke i noge, umasirajte u kožu i gledajte kako vas komarci zaobilaze u širokom luku.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Nije lose...iako sam za lavandu i badem cuo da se od njih nesto mixa...treba probat definitivno :thumbsup:

maverick

Nasao jucer na netu tekst, a kolega mi pricao da je radio prije mjesec dana po tom receptu i da je vise nego odlican...pa se sjetio i kopirao  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Isprobati će mo pa će mo vidjeti kako to funkcionira  :icon_thumright: