šaranski ,dvodelni trodelni ili tele

Autor genjura, Svibanj 17, 2013, 16:53:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

ajmo !  ja sam nekako za varijantu trodelni čisto zbog transporta ,pošto nemam baš golemi auto .šta vi kažete ,kakva je situacija kod vas :icon_scratch:

maverick

Imam dvodijelne, ali vrlo rado bih ih mijenjao za teleskope, jer ne pecam ga toliko cesto da mi to pravi problem....ove moram polako u auto pa polako u čamac , pa ne znam kud bih s njim ako se predomislim...mada bi po ovome trodjelci bili idealni
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

sve zavisi od stila ribolova..ako neko 90% ribolova peca sarana na jezerima i velikim daljinama nema boljega rjesenja od dvodjelnih stapova..ali ako se sto maverick kaze ko nepeca samo sarana puno bolje je opcija teleskopski saranski stapovi jel za 250-300 kuna moze naci solidan saranski teleskopski stap koji ce dobro posluziti....

genjura

dravski mudro zboriš .jedino što se nekako više naginjem na trodelni

maverick

Ja sam dugo trazio neke dobre teleskope, jer meni mi bili u komori u camcu pa da nekad zabacim kad sam na dunavu i kad je bas vrucina pa se zavucem u hlad i pecam sarana, jos bolje bi bilo kad bi ti teleskopi bili do tri metra duzine  :thumbsup: a da su recimo u klasi bestmastera od 3,5 libri i ne volim predebele stapove , tako da bi trebali imati i neku eleganciju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

pazi svako ima svoje ali koliko sam upucen neki malo bolji trodjelni ispod 400 kuna nemas...a mozda i ima....kolega ima ron tomson teleskopski bas saranski 280 kuna komad prekrasani stapovi...

vedro

Stara poslovica kaze koliko para toliko muzike. Jedan savjet dvodjelni i trodjelni su puno jaci od teleskopski mada jacina pise ista.

maverick

a najjaci su dvodjelni...e sad sto rece ovisi tko ih koliko puta godisnje rastavlja....

dravski pecaros

dvodjeli zbog izbacaja prvenstveno..a jacina je relativan pojam....jedan decko iz sela prosle godine na hulovu-dunav izvuce sarana 19.5 kila na teleskop gramaze 40-100...

maverick

Iz camca nema nekih zabacivanja...pecas na dva metra od vrha stapa...

dravski pecaros

to kazem...dvodjelni su najbolji di treba bacati 100+ metara a ovako svako bira sta mu bolje odgovara

mossi

Osim feedera, koji se ne računaju.
Osnovni šaranski štap mi je teleskop Formax Vulkano 100-150 390cm http://www.formaxstore.com/proizvod/161

Cena mu je nekih 40e, za 360cm moji su bilo oko 50e komad.
Odlični štapovi za male pare. Full portabl, sklopljeni su oko 70cm!  :icon_thumright: :love7:

Pecao sam i somiće do 10kg na njih.

Prezadovoljan!

Nauružani ( 3 kom ) sa Shimano Super BaitRuner 6000 i na njima YoZuri Hybrid 0,40mm, standard + na jednom 0,56mm

dravski pecaros

mossi

Štapove i mašinice posedujem mislim 4 godine.
Od prvog dana su nerazdvojni komplet.
Izuzetno praktična kombinacija vrlo solidne snage i pristojnog kvaliteta.
Izuzetno se lako i brzo spakuju/raspakuju.
Za čamac su možda malo dugački.. ali ako imaš dobar meredov ili pomoć drugara.  :icon_thumleft:

maverick