Sistemi za ribolov šarana

Autor jura, Studeni 19, 2012, 16:13:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

BokiOS

Nikad nemam skroz zategnutu rolu a vecinom lovim oko panjeva.Nakon kontre mu je dopusteno minimalno izvlacenje ali ne i dovoljno da odvuce u panjeve.U vecini slucajeva izvlaci silk mozda metar i nakon toga staje.Moje iskustvo je da je prvih 10 sekundi najgore a dalje sve ovisi o ribolovcu.

grga

boki šta ti to znači oko panjeva, :icon_scratch:šarana kad pecam gdje su  panjevi ili podvodni krš pecam u panju.i tu sve priče završavaju s otpuštenim kočnicama .o tome sad može na dugo i široko izađoh iz teme .....                                                                         

BokiOS

Na mjestu di pecam je dosta veliki krs a i meni sa desne strane je voda isprala obalu pa je tako i jedno drvo zavrsilo u vodi.Htijeo sam reci da ne lovim direktno u panju i krsu jer pecam sa obale i tesko mi je dobiti ribu na cistinu,uvijek hranim i lovim na par metara od panjeva tako da ribu pokusavam hranom izvuci na cistinu jer ju tako jedino mogu dobit na obalu.

jura

Boki to je već ok jer kuda se mi zavlaćimo ćamcima to je krš :confused2:, takva mjesta ljudi sa obale ni ne gledaju :toothy9: i prvih par sekundi je i presudno ostalo je rutina :icon_thumright:

grga

koliko daleko sa obale bacaš na tom mjestu

BokiOS

Od obale bacam nekih 15-ak metara ne vise,al opet sve ovisi i o vodostaju.Predprosle godine sam imao griz na "indianca"(stap koji zabacim bezveze i koji nema veze sa hranilistem),plasirao sam ga na nekih pet metara od obale sistem je bio klasika olovo 80g.vrtilica i ispod 20cm.predvez sa 3 zrna dobro poznatog starog kukuruza na dlaci.U jednom trenutku sam pomislio ode stap,ubrzo na obali se nasao vretenac cca3kg,al ocu reci da na rijeci nema pravila,di ga hranis tu ces ga i dobiti naravno uz dobru konfiguraciju dna.

BokiOS

Jura slazem se sa tobom i mislim da je tesko zamisliti ozbiljan saranolov na rijeci bez zamca zato mi na kopnu uvijek nesto kemijamo i pokusavamo sto bolje prezentirati prihranu da ga dobijemo van na cisto jer nema smisla da nam svaki drugi saran ode sa udicom ili ponekad i cijelim sistemom u ustima.

grga

boki 15 m od tebe a par metara od panja svaki od 5 kg pa naviše odo do panja prije nego uzmeš štap kad odpeca živa muka, kamoli imalo otpušteno,na tu daljinu ga nemožeš pocijepat da imaš 3,5 lib i sve zategnuto,da nepecaš niže od kompe u tikvešu pozdrav

BokiOS

Grga kad idem u na vemelj onda stanem odma kod kompe ono poviseno mjesto kod sjenice pa bacam pod samu preku stranu a sto se tice dunava naidem vise sa tipicnim saranskim stapovima jer bacam teze sisteme sa hranilicama,napisao sam negdje da imam u planu do proljeca uzeti cormoran bull fightere pa cemo viditi kako ce se pokazati.Mjesto na dunavu gdje lovim je puno loma u duzini od oko kilometar ali ja lovim na cistini izmedju e sad nekad izidje zna se pojaviti rano iz jutra a nekad nema ni griza a on radi u struji.Ako si mislio da bacam tik do panja to bi bilo lijepo ali neizvedivo meni sa obale jer se nebi ni snaso a on vec u lomu.

Charlie

Citat: BokiOS  u Siječanj 08, 2013, 20:59:46
Jura slazem se sa tobom i mislim da je tesko zamisliti ozbiljan saranolov na rijeci bez zamca zato mi na kopnu uvijek nesto kemijamo i pokusavamo sto bolje prezentirati prihranu da ga dobijemo van na cisto jer nema smisla da nam svaki drugi saran ode sa udicom ili ponekad i cijelim sistemom u ustima.

pa onda složi sistem da mu samo predvez sa udicom ostane u ustima.
a sto se toga tice vjeruj do sutra će se on riješit udice i opet iz početka..
Ribolov je kao sex, što više pričaš o njemu to ga manje upražnjavaš :D

dravski pecaros

ja pecam u petrijevcima na zutom brdu krs teski da nemoze biti gore...spaga 0.35 udice 1-1/0 i rola do kraja stegnuta...on ili ja trecega nema...saran od 9-10 kila za 10-20 sekundi vani...

BokiOS

Dravski jer lovis na dlaku bez obzira na vece udice ili stavljas direktno zrno na udicu?

dravski pecaros

u proljece direkt na udicu a kasnije na dlaku... :icon_thumright:

BokiOS

Do sada sam koristio fox-ovu4 i 2 zrna na dlaci al od iduce sezone prelazim bar na 2 ili 1 neke jeftinije marke jer mi je ova dosta skupa a i mislim da je br.4 malo mala udica za divljaka.

dravski pecaros

dunav..drava ispod 2 nemoj koristiti i moraju hvalitetne udice biti