Sistemi za ribolov šarana

Autor jura, Studeni 19, 2012, 16:13:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Brzi od Bolena.

vatrogasac

Mislio sam da je klizni, jbg nisam vidio da je knap virbla, to dio sistema od heli riga?

kawasaki

znaci to ti je gumica od carp sistema za in line saransko olovo. navuces ju na virblu i netrebas safety bolt sistem kupovati.
:hi:
ako imas vecu virblu slicno je i runing rigu ak se nevaram.
neki se opet kunu u njegaa on je klizni. tj nije ti to stoposto klizno nikad.
osim kad ide samo inline klizno olovo po fluocarbonu npr.i do virble sa kuglicom ispred.  :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

stim da ovaj sistem puno bolje ubada od helicoptera  :hi:
Brzi od Bolena.

vatrogasac

Eksperimentiro sam s helijem i runum malo, ali uvijek se vracam safety bolt sistetemu s mad-ovim slr sistemom, znaci onaj s zicom ne s plastikom, i quick change swivel s anti tangel tubom, naravno na cca 70cm leadcora.

rale2505

Ekipa molim pomoć. Kupio sam upredenicu sa omotačem (prologic reptilian v2 coated) pa me zanima kako je najbolje oguliti omotač da ju ne oštetim i još jedno pitanje da li je potrebno guliti i za čvor s kojim vežem virblu? Hvala!

maverick

Ja gulim noktom...i gulim s obje strane
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rale2505

Citat: maverick  u Travanj 03, 2015, 09:57:43
Ja gulim noktom...i gulim s obje strane
A mi koji grizemo nokte..... :stripii:

Mrva

Ja je isto gulim noktima ali samo dolje gdje je dlaka i udica ostalo ne jer koristim antitangle i kopce za brzu izmjenu

dravski pecaros

ja take stvari ni ne koristim..po meni to jedino ko peca po velikom vodama di je ulovi i pusti a za sve ostalo direkt na osnovni najlon i upredenicu ili predvez malo tanji od osnovnog matrijala ako bas mora biti predvez... :hi:

rale2505

Citat: dravski pecaros  u Travanj 03, 2015, 11:12:55
ja take stvari ni ne koristim..po meni to jedino ko peca po velikom vodama di je ulovi i pusti a za sve ostalo direkt na osnovni najlon i upredenicu ili predvez malo tanji od osnovnog matrijala ako bas mora biti predvez... :hi:
I ja sam tako do sada. Sad bih pokušao na jedan štap sa malo modernijim sistemom.

Oliver

Citat: kawasaki  u Studeni 27, 2014, 11:01:46
Vatro takav sistem nije klizni. Ima niz prednocstii koristim ga vec nekoliko godina.
Polufiksni je jer virbla tesko nasjeda na tu gumicu. Zatim vise je saftey bolt od npr uginog sistema jer kod uginog tesko spada olovo..dakle sigurniji za ribu.
Takodjer kod zabacivanja stoji slicnije helikopteru i ljepse mi i dalje leti..
i na kraju povoljniji..  :hi:
To je istina što kažeš za Ugo safety bolt sisteme, ali problem se lako rješava sa kombinirkama tako da se ušica virble koja ulazi u plastiku sa osjećajem lagano stisne tek toliko da lakše ispada iz plastike. Ne valja stisnuti prejako jer će onda non stop ispadati, treba samo naći mjeru.
@ gledati šarane na internetu = piti bezalkoholno pivo :)

mossi

Dravski, jesi overio strunu u šaranolovu?
Ako jesi, prvi utisci su?

dravski pecaros

jesam mossi..nisam imao ni jednog vecega 2-3 kile su bili ali bez nekih znacajnih razlika od silka...gledo sam poslije bas ni jedan nije imao rasparana usta a dosta sam jih silio van...jedino sto bolje struna prenosi bjegove ribe... :hi:

kawasaki

Brzi od Bolena.