Gdje ga tražit

Autor zvona, Svibanj 31, 2013, 11:45:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Vidim ja da se to dosta sonara pokupovalo tek toliko da se ima na čega staviti babin čipkasti stoljnjak,slabo ili nikako se to ni ne uključuje. Svaka čast takvima,ja bi svoj koristio dok ne bi pregorio inače ne vidim razlog zbog čega bi ga uopće kupovao,ta naprava je napravljena zbog toga da mi pokaže mjesto gdje ga tražiti a ne nagađati kao što ja radim.

Debeli šef

pa čitaj pajdo očima vodu. sve ti kaže u onim svojim šarama po površini, dubinu, dno, tip prepreke i njenu poziciju, protok, stepenice... ma sve. traži pajdo kedera koji mu je hrana i zamisli gdje bi ti, kao gotovan smuđ, sačekao da će ti keder doći samo da zineš i smažeš ga. shvati kada je i gdje smuđ u prednosti pred bržim kederom i tamo ga traži. smuđ ti je glup kao kurac, jedino je kod njega zajebano što ga nije baš lako pronaći, jer su obrasci kretanja teško predvidljivi.
čitaj vodu pa ćeš nadoći i zašto u metar razlike ima ili nema smuđa.
jebeš sonar. evo ja ti prodam svog. garmin echo 301dv.

sa novim akumulatorom 24Ah dobiješ ga za 1500 kuna. toliko sam ga i ja platio na black friday. navuklo me. :toothy12:

ali ti garantiram da nećeš uloviti ni ribu više.

pajdo77

Neću Šefe tvoj sonar nikako. Sam si reko da ti nije puno pomogao :stripii:

Debeli šef

nije pomogao, a ni neće imati priliku, jer više sa mnom na vodu ne ide.  :nono:  :takoje:

urtelja

Citat: pajdo77  u Studeni 24, 2017, 22:20:41
Vidim ja da se to dosta sonara pokupovalo tek toliko da se ima na čega staviti babin čipkasti stoljnjak,slabo ili nikako se to ni ne uključuje. Svaka čast takvima,ja bi svoj koristio dok ne bi pregorio inače ne vidim razlog zbog čega bi ga uopće kupovao,ta naprava je napravljena zbog toga da mi pokaže mjesto gdje ga tražiti a ne nagađati kao što ja radim.

Ova ti je dobra pajdo  :stripii: Obozavam cuti od ljudi koji koriste sonare koji pokazuju svaki kamicak vode kako ti sonar ne treba... Pecam vec 25 godina, 5 godina sam studirao reku, sad vec 6 godina smudja, i daleko je od bilo koje istine da sve voda moze da ti pokaze. Eto, nemam ti ni sonar, ni camac, ni motor, ali me to u zadnje vreme uopste ne deranzira, vec me 'ebe to sto nemam vreme da izlazim i istrazujem i obavezno pusim  :evil6:. Po meni, ribolov je kao igra i osnovna oprema treba da budu stap i luda glava. Ovi svi dodaci u vidu gomile konja pod dupetom i skupih garmina mi izgledaju kao tesko krsenje fair-play-a, ali ljudi vole to radit' pa posle pricat' kako nije istina. Meni je druze u tvom slucaju najvise pomogao dugacak stap i glavinjara. Odem na teren dje malo njih peca, dje su su prepreke retke, pa rostiljam do bola sa tom glavinjarom, dobro se izmorim. I ona ti sama kaze gde bi mogao naci ribu, posebno lepsu, jer glavinjara more naci svaku prepreku u vodi. Sto se tice trazenja nocne pozicije za smudja, tu ti ja nadjem nekoliko pozicija koje meni izgledaju izgledno uz obalu i onda svaku obidjem po nekoliko noci. Sve osim pusenja je uspeh i  tako nekad za godinu dana nadjem celu jednu poziiciju. Ali jbg, ako usere more bit bas dobra pozicija. I onda imas onu beskrajnu satisfakciju i dobar deo zbog cega ribu i lovimo, nasao si je sam, bez dodatne opreme, cisti fair-play i ko ga 'ebe sto pera taj dan ima 20kg ribe u camcu kad je tvoja radost mnogo veca . Ziveli  :occasion14:

tole

:icon_thumright:        :hi:

...ista metoda....... pretraživanje glavinjarama, onda čačkanje jigom i na kraju voblerom iz zasjede  :icon_thumright:   

ps

Pajdo, ako te to može utješiti i mi što pecamo malo uzvodnije (znaš gdje idem) imamo pušenje cijelu godinu. Ne znam šta se desilo, ali ova sezona je jako loša, ja sam čak skoro odustao od tog terena, pa bježim na Dunav. Znam sve ljude što tamo redovito pecaju i svi se slažemo da je ova godina , na tom dijelu jako loša. 

mlb

Pajdo što ne uhvatiš duksona da ti pomogne sonarom naći koju lokaciju sad kad ima malo ozbiljniji uređaj?

maverick

Ps..nije ovo godina lošija...ja bih je nazvao malo  drukcijom ...pogotovo kad je Drava u pitanju...ove godine smudj ima malo drukcije obrazce ponasanja...U tome i je bit ribolova...kad bi smudj radio svake godine isto...vrlo brzo bi mu usli u trag i izlovili sve. Mnogi pecarosi ovdje..i za ribolov na Dunavu su morali uloziti dosta i novaca i truda da bi lovili...a isto tako da se nitko ne naljuti...ribolov smudja i to konstantan na Dravi im je SF...ali to je stvar izbora...Zato ...ako mogu kako i ja pomoci..a mogu da dodjem s camcem u tvoj kraj pa probamo zajedno obici neke pozicije...ili cak mozda mlb...on ima i puno bolji sonar  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Prijatelji moji hvala na ponudama :hi: ali sonar nije problem :no:. Naime moj mali od palube Dukson ima sonar.sonarčinu rekao bih :takoje:. Problem je u tome što mu je sonar još uvijek pod krevetom :stripii: :rofl2:

mlb

Citat: maverick  u Studeni 25, 2017, 14:19:52
Ps..nije ovo godina lošija...ja bih je nazvao malo  drukcijom ...pogotovo kad je Drava u pitanju...ove godine smudj ima malo drukcije obrazce ponasanja...U tome i je bit ribolova...kad bi smudj radio svake godine isto...vrlo brzo bi mu usli u trag i izlovili sve. Mnogi pecarosi ovdje..i za ribolov na Dunavu su morali uloziti dosta i novaca i truda da bi lovili...a isto tako da se nitko ne naljuti...ribolov smudja i to konstantan na Dravi im je SF...ali to je stvar izbora...Zato ...ako mogu kako i ja pomoci..a mogu da dodjem s camcem u tvoj kraj pa probamo zajedno obici neke pozicije...ili cak mozda mlb...on ima i puno bolji sonar  :icon_thumright:
Potpisujem ovo  :icon_thumright:  Pajdo ako zapne javi pa spustim čamac kod rrf-a pa da vidimo kako stoje stvar!!  :ok:

maverick

Ili ...mlb...jos bolja ideja...odemo tamo s dva tri camca i uvatimo ta dva smudja sto pajdo ima pa da ga rijesimo muke  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Nisam siguran da mi se sviđa Maverikov način razmišljanja :stripii:. Na proljeće svi kod mene da mi vidimo gdje ja to pecam. Sad dolazi zima a po njoj ja odustajem od ribolova :icon_thumright:

mlb

Koliko gledam dečki iz ribolovne grupe na fejsu uredno tamo peglaju noćom krasne komade! Prolazio sam tamo kad sam ponekad znao spustiti čamac na rrf-u i onako na prvu vidio dosta krasnih mjesta pogotovo zadnjih par km do dunava gdje sam uredno znao dobiti smuđa čak i kad nije htjelo na dunavu!! :takoje:

maverick

Stalno mi se javljaju s Dunava..10..15 komada...velicina..kilas..realno 60..70 ako dkg...Na Dravi takvi pa skoro da nema...Ima dana kad se uopce smudj ne javlja ali kad radi komadi su sasvim pristojni...Gdje sad nastade taj ne srazmjer u velicini...tamo toliko sitnog...a kod nas jedva koji. Kaze mi poznanik...ulovio je 80 kilograma ovaj mjesec ali samo jedan smudj je bio 3 kg. Cujem da se i tamo zalomi dan kad rade veci ali obicno je to sitno