Gdje ga tražit

Autor zvona, Svibanj 31, 2013, 11:45:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tole

sa tim se slažem, smuđ se izmrijestio, bijela polako počinje.....ali kako je kod nas sve i ovako naopako, ne treba se čuditi....

mossi

Ima ... može i on malo da se odmori.
Za to vreme zabrane .. ipak će se koliko toliko manje primeraka izloviti.

ps

Mosi jesi muger, mi s desne strane ga mjesec dana duže odmaramo, Vi s lijeve strane ga duže lovite.  :stripii:  :stripii:

mossi

Ma neee ..
Ja ga ne lovim skoro do zime uopšte ...
Leti malo na vobler ali .. zanemarljivo ..

tole

kad bi zabranili ribarima da mrežare složio bi se sa tim da malo odmara....ali ovako....sa mrežom na svakih 200m obale, vrškama, pregrađenim dunavcima, plovaricama........teško da bilo šta odmara....ali nije tema....

....gdje po ovako malom vodostaju kad zabrana prestane....bez obzira da li 01.05 ili 01.06.?

mlb

po meni je najveći apsurd baš to da se na jednoj rijeci nemože zajednički dogovoriti jedan datum! to je pre smješno!!  :pirate:

maverick

Ako netko nema bas nikakvu ideju...znam u jednom zamrzivacu ima jos poprilicna količina pa navratite.....dacu vam da trazite  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

ja prvo moram nač di mi se čamac pali  :rofl2:

maverick

Na komandi imaš bravicu i stavis kljuc i okrenes... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Evo nama velikih voda, pa ova tema opet dobija na aktuelnosti. Uskoro i kod vas prestaje lovostaj na smudja, pa se moze malo prodiskutovati...
Konkretno me zanima kakva su iskustva sa lovom smudja u nekim srednjim slojevima. Nedavno sam ga potrazio na nekim standardnim mestima, koja su sad duboka i preko 10m, ali tu nema nista od smudja...
Primera radi, Tisa (nizvodno od brane) je prilicno usporena od velikog Dunava, cak je i uobicajeno bistra iako raste. Pored obale voda gotovo da stoji, providna, nema protoka, skroz netipicno za smudjeve lovne pozicije...
Posle prvog shoka od naglih porasta smudj mora poceti da jede, pre ili kasnije, pa razmisljam gde bi mogao biti, kad lovi, naravno.

maverick

Kod nas je Drava visoka, Dunav ludje gore pa ce biti nagli pad...sve u svemu priobalni dijelovi...mjesta ulaska bijele u kojekakve kanale...mjesta gdje voda prelijeva u sumu...sto bi rekao moj drug Raso ...u travi...

TopMix

Hm, svaka ti je voda prica za sebe, takoreci, za doktorsku disertaciju... Poenta je izvuci maximum iz svake situacije, koliko god je to moguce. Ali, imam utisak da smudju bas i nije nesto do jela pri velikim i naglim oscilacijama vodostaja, tako da ...pecanje smudja ponekad moze da smara... bar dok se on posle izvesnog vremena ne aklimatizuje na promenu.

mossi

Nisu retke slike divljači koja beži pred poplavom,
da se na malom prostoru nadju i plen i grabljivica i da imaju prećutan pakt.

Ako stavite u čuvarku štuku i babušku, retko (nikad) će štuka praviti problem.

raso

Jednu stvar zapamtite, lakše je ribu uhvatiti u lavoru nego u kadi. Za vrijeme visokih voda sav keder bježi u travu, a u ovoj situaciji se pogodilo da je i u mrjestu. Smuđ ide tamo gdje mu je hrana, znači za kederom u travu. Poglavica napisa da se ide na ušće pritoka, slažem se ali ne sada, već kad voda počme opadati, a pogotovo ako se voda zadrži duže pa se obogati taninom i dušikom iako taj period ne traje previše dugo, svega par dana.

kawasaki

Ovih dana najbolje udara na dubinama od 0,5 m do 2,5 m  :ok: :mt1032:
Brzi od Bolena.