Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

ZeroCool

:uf:
Citat: mlb  u Svibanj 31, 2021, 21:23:08
Kontam druže da ćeš si morati instalirati bar 50kg u špic , ako ne i više!!

mlb

Da barem ne budem u pravu!! Ja sam u špicu imao preko 120kg i još je sam imao problem pri punom gasu sa dvojicom u čamcu!!

ZeroCool

Citat: mlb  u Svibanj 31, 2021, 21:35:24
Da barem ne budem u pravu!! Ja sam u špicu imao preko 120kg i još je sam imao problem pri punom gasu sa dvojicom u čamcu!!

Necu nista da komentarisem dok ne probam samo znam da ce bit "opasnost" :D moj camac je dosta lagan

mlb

Nije glavi problem u težini , nego i u dužini i opterećenju prednjeg kraja!! 60ks je ipak opak stroj za naša plovila!!

smudjoslav

...Ako u camac treba da trpas kamenje za kupus u prednju komoru , bolje odma uzmi aku buslicu, desetku burgiju I potopi ga...A majstoru reci da ide da pravi kontejnere I valove za svinje... :uf:

mlb

Malo je koji majstor prije desetak i više godina pravio čamce za tako velike motore , onda je i 20ks bilo vrh!!

pajdo77

Onako laički,jel ne bi koliko toliko pomogao jack plate? Mislim možda da se motor podesi pa da tiska špic dolje. Šteta vozit u pramcu 50-100 kila nepotrebnog tereta.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

miha

Citat: mlb  u Lipanj 01, 2021, 10:17:37
Malo je koji majstor prije desetak i više godina pravio čamce za tako velike motore , onda je i 20ks bilo vrh!!
... nisu tvoji čamci bili izrađeni prije 10-20 godina ....

mlb

Moj prošli je bio preko deset godina!!

smudjoslav

...Znaci u prosli je islo kamenje za kupus a sad celo bure sa rasolom zbog aerodinamike I tecnog stanja... :stripii:
...(izvini, morao sam, za'ebavam se... :icon_thumright:)

ALU-bel

Nemojte se ljutit i uvrijedit !!!
Čitam ovo i nemogu vjerovat... kakvi tereti, kako kamenje... neznate podesit motor, ili nevalja kut zrcala

alexdja

Ako nije problem u težini motora onda mislim da i nema problema... :hi:

Tapšanje (ako već motor stoji dovoljno visoko) se reši podešavanjem ugla na zrcalu...

Džek plejt je dodatna opcija za poboljšanje efikasnosti motora, može samo da pomogne, ali mislim da on već ima jp ili će ga sigurno imati :)...

Ako se moraju dodavati balasti ili balansi,
ja bih menjao čamac (ili motor)... :hi:
       Nema više divljeg bučka. :no:

alexdja

Preteče me gospodin Alu-Bel... :hi:
       Nema više divljeg bučka. :no:

miha

https://ibb.co/4sj5nvg .... to se danas kupi motor po veličini ..kolko si visok tolki si motor kupiš ...hebeš čamac .... :uf:

mlb

Sa onim nema šta nismo probali ,od dizanja , spuštanja , kuta ali je jednostavno bio prevelik motor za onaj čamac !! Sa ovim nema problema!