Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

rj

janje je u vlasništvu ALU bela   :takoje:  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

alex7777

Citat: maverick  u Kolovoz 02, 2019, 20:58:20
A ne ne...pao si na prvoj rečenici....MJERA ZA DULJINU....a mi pričamo o brzini .... :thumbsup:
joj maw de nemoj hebat buve u letu ja pao  :sha: pa ako ima od tocke A do tocke B 20km h koja brzina ti treba da bi prosao istu destinaciju za sat vremena  :eek: :uf: isti kofer i u miljama NAUTICKIM!! ili sta, aj pojasni molim te  :sha: milja je  toliko u duzini al nije toliko u brzini  :eek:

rj

Citat: alex7777  u Kolovoz 02, 2019, 21:22:06
Citat: maverick  u Kolovoz 02, 2019, 20:58:20
A ne ne...pao si na prvoj rečenici....MJERA ZA DULJINU....a mi pričamo o brzini .... :thumbsup:
joj maw de nemoj hebat buve u letu ja pao  :sha: pa ako ima od tocke A do tocke B 20km h koja brzina ti treba da bi prosao istu destinaciju za sat vremena  :eek: :uf: isti kofer i u miljama NAUTICKIM!! ili sta, aj pojasni molim te  :sha: milja je  toliko u duzini al nije toliko u brzini  :eek:

samo ću ti jedno reč ....
NISI U PRAVU ....
bukvar u ruke ...  :mt1032:
1609 m = 1 milja

ALU-bel

Jebaj ga nauticka milj 1,8
kopnena 1,6 ...
koja je za brzinu ?  :icon_scratch:

alex7777

rj kad budes vozo camac na prikolici onda mozes mjerit 1,6 jbg uzmi ti mal bukvar u ruke  :uf:

mlb

Rj i komšo bilo kako bilo brzina je jako dobra(kad čamac ne tapše) , ta brojka od profesora RJ-a mi je i u početku bila malo nerealna ali znamo da se profa zna malo zaletiti pogotovo kad su alkoholni derivati preuzeli kontrolu  :stripii: (desi se svima  :pije:)!! Kakva god da je ta ekipa , iz mog je rodnog kraja pa se upisujem kao sponzor pola janjca a na vama ostalima je da zakažete sučeljavanje!! :icon_thumright: Dodajem i litru kajsijevače da se moj merc zalije da nebi popucao od suše!! :icon_thumright:

rj

Citat: mlb  u Kolovoz 03, 2019, 04:07:38
Rj i komšo bilo kako bilo brzina je jako dobra(kad čamac ne tapše) , ta brojka od profesora RJ-a mi je i u početku bila malo nerealna ali znamo da se profa zna malo zaletiti pogotovo kad su alkoholni derivati preuzeli kontrolu  :stripii: (desi se svima  :pije:)!! Kakva god da je ta ekipa , iz mog je rodnog kraja pa se upisujem kao sponzor pola janjca a na vama ostalima je da zakažete sučeljavanje!! :icon_thumright: Dodajem i litru kajsijevače da se moj merc zalije da nebi popucao od suše!! :icon_thumright:

zaletio sam se u toliko što sam prenio podatak majstora koji je montirao motor i prvi i jedini vozio čamac ...i meni je izgledalo nestvarno...

alexa druže kako da igramo vaterpolo kad ne znaš da plivaš ...  :uf:  :stripii:

maverick

Citat: alex7777  u Kolovoz 02, 2019, 22:08:29
rj kad budes vozo camac na prikolici onda mozes mjerit 1,6 jbg uzmi ti mal bukvar u ruke  :uf:

Ne pričaš ti loše, ali milja na sat koju ima Šimić na svom pokazivaču je ona milja o kojoj ti ja govorim, inace ta mjera se koristi u SAD-u gdje metrički sustav nije u upotrebi kao kod nas. Mada ne trebas se uopce opterecivati s tim....kilometri na sat su ono sto mi koristimo kod nas, ne zato sto je to ispravno vec zato sto smo navikli.....Pa kad Šimic sjedne u svoj čamac ili ti u svoj uvijek pričamo koliko ste jurili u kilometrima na sat....milje, nauticke, kopnene...metricki sustavi i sta bi trebalo a sto ne koristiti nas ni ne zanima....uglavnom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: ALU-bel  u Kolovoz 02, 2019, 21:39:48
kopnena 1,6 ...

kad se odnosi na nautičku brzinu koristi se naziv čvor ili čv. to je 1800 m
kad ti je oznaka na satu mph to znači 1609 .  :hi:

ALU-bel

im84

Milje, kilometri = JANJCI  :stripii: :rofl2:
#foxrage
#fox_rage_fishing

alex7777

Citat: rj  u Kolovoz 03, 2019, 06:59:00
kopnena 1,6 ...

stari moj nekazem da nezboris dobro al guglo sam i wikipediju i svasta nesto, jasno pise da je morska milja 1,8+ a kopnna 1,6+ ako je tako na camcu ok al nije mi jasno otkud na camcu kopnene milje samo sam to htio rec  :takoje: usput znam da plivam  :stripii: 
evo primjera   
Do danas su se u uporabi zadržale samo morska ili nautička milja, vrijednosti 1,852 kilometara, koja je jedina zakonita u gotovo cijelom svijetu, te u SAD-u zemaljska ili kopnena milja (engl. statute mile, land mile), vrijednosti oko 1,609 kilometara. [1]

To znači, postoji više različitih vrsta milje, od kojih su 2 najvažnije i jedine se danas upotrebljavaju:

nautička milja – 1 852 metara,
kopnena milja – 1 609,344 metara.

Batica

Tako je.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

rj

Citat: alex7777  u Kolovoz 03, 2019, 09:05:15
Citat: rj  u Kolovoz 03, 2019, 06:59:00
kopnena 1,6 ...

stari moj nekazem da nezboris dobro al guglo sam i wikipediju i svasta nesto, jasno pise da je morska milja 1,8+ a kopnna 1,6+ ako je tako na camcu ok al nije mi jasno otkud na camcu kopnene milje samo sam to htio rec  :takoje: usput znam da plivam  :stripii: 
evo primjera   
Do danas su se u uporabi zadržale samo morska ili nautička milja, vrijednosti 1,852 kilometara, koja je jedina zakonita u gotovo cijelom svijetu, te u SAD-u zemaljska ili kopnena milja (engl. statute mile, land mile), vrijednosti oko 1,609 kilometara. [1]

To znači, postoji više različitih vrsta milje, od kojih su 2 najvažnije i jedine se danas upotrebljavaju:

nautička milja – 1 852 metara,
kopnena milja – 1 609,344 metara.

to što tebi nešta nije jasno ne znači da si u pravu ...lijepo sam ti rekao ne svađaj se sa mene  :pirate:

Rap

Alex, morska milja je kn, knot, čvor i iznosi 1.852 a satovi u mph su baždareni na kopnenu, 1.609 nisu u kn