Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

jurajurajura01

Kako stoji u vodu jel imas sliku

ZeroCool

Danas sam otisao na teren pa nije bilo prilike za snimanje i ostalo kratko sam se vozao...a nisam reg camac bilo i policije na vodi... Cim se vratim bice vise i slika i snimaka

alex7777

Citat: ZeroCool  u Srpanj 27, 2020, 20:20:31
Danas sam otisao na teren pa nije bilo prilike za snimanje i ostalo kratko sam se vozao...a nisam reg camac bilo i policije na vodi... Cim se vratim bice vise i slika i snimaka
Kako mislis nisi reg. camac  :eek: :icon_scratch:

silure

Ljudi su nestrpljivi, ocekuje se mozda cak i forumski rekord u brzini...  :headbang:

ZeroCool

Citat: alex7777  u Srpanj 27, 2020, 21:32:42
Citat: ZeroCool  u Srpanj 27, 2020, 20:20:31
Kako mislis nisi reg. camac  :eek: :icon_scratch:

Tako lepo jer nedeljom ne radi kapetanija a ponedeljak sam otisao na teren i sad cekam kad se vratim da obavim papirologiju

Rap

Citat: silure  u Srpanj 27, 2020, 22:28:53
Ljudi su nestrpljivi, ocekuje se mozda cak i forumski rekord u brzini...  :headbang:
koliki je sadašnji rekord  :icon_scratch:

ZeroCool

Ja za sada sa 3 coveka Max 63 sam sporije

mossi

Ima li novosti?

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

ZeroCool

Cetvrtak stizem kuci pa idemo detaljno prilagodjavanje: trim, visina motora, druga elisa..... :pottytrain1:

Filip_ZG

Pozdrav, novi sam ali sam se učlanio jer vidim da ima puno puno o temi koja me interesira.

Zanima me da li itko od vas ima alu čamac sa V dnom i da ga koristi za more? I tko od naših majstora i radi takve čamce sa V dnom? Hvala

Imam u planu da mi netko napravi čamac dužine 5-6m i širine 2m preko svega, visinom stranica 70-ak cm ili više. Bio bi uparen sa Evinrude 50 E-tec. Ne treba mi čamac za jurcanje između otoka ali da mogu panulati zubatce i loviti ostatak morske ribe, pa cak nekad i potegnuti na koju tunu ako se negdje javi. Čamac nebi bio na vezu, osim tih 2-3 tj dok sam na moru.

maverick

To ti moze napraviti Alu BEL...oni koriste materijal koji je preporučljiv i za morske uvjete...Samo tu moras tocno definirati sto ti treba...jer klasični pecaroski čamac od 5 metara s normalnom visinom stranice i čamac od 6 metara kakav recimo ti opisujes mogu biti i 150 kilograma razlike u ukupnoj tezini...tako da si tu na knap s tim e tecom kojeg bi zelio....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Filip_ZG

Čamac bi bio za dvojicu, htjeli bi da imamo komfora na njemu i da je konzola na sredini naravno sa malom tendom iznad. Centre console tip čamca. Što se tiče motora to je naravno kako majstor preporučuje. Za Alu Bel sam i čuo od Greysa, imam i broj od majstora ali prvo malo da protipkam sa Vama tu koji imaju puno puno više iskustva od nekoga tko je prije ovoga imao gumenjak od ni 3m dužine sa e pentom. Od svega dvoje ljudi sam čuo i pričao sa njima da imaju takav čamac na moru i zadovoljni su. Ne znam koja bi to tolika trebala biti razlika između Dunava ili Drave ili mora za ribolove po normalnom vremenu.

silure

Za more 5-6m max dovoljno u dnu 150, u stranicama cca 205,stranice 70cm visine..dno V u dnu jaca ojacanja odnosno deblja ne radi cvrstoce nego radi balansa tezine moze a ne mora.. Materijal almg4 sto koristi alubel je alu za more i to je sve sto tebi treba.. Nema puno filozofije

Filip_ZG

E to je to otprilike koji cm + -. Prosli vikend sam vidio na moru ogromnu ALU jedrilicu i pored nje brutalan ALU čamac baš takav kakav imam u glavi da se izradi. Vrh vrhova i još ofarban u blue camo farbi. Bolesno kako izgleda.

Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk

Rap

Moje misljenje da ima toliko gotove plastike za more da izrada aluminija samo komplicira stvari.