pomoć i majstori za VB motore

Autor silure, Lipanj 15, 2013, 11:22:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darko

ima ga i Goran što je Juri radio servis na yamahi :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

river

Citat: mlb  u Lipanj 20, 2013, 16:14:33
Išao jesam tim redom , ja sam inače automehaničar pa se malo i kontam .
Pregledali smo instrumentom zavojnice i sve vrijednosti su bilo dobre , e sad jedino bi valjalo pogledati kompresiju ali nemam čime!!

zavojnicu nemožeš ispitat dali u visokim obrtajima ima dovoljno struje...

na leru ili polugasu uvjek je dobar jer vrijeme između dvije iskre kod lera,polugasa i max gasa nije isto...

karburator je dovoljno ispirit kompresorom,i dobro našpricat nekim abrazivnim sredstvom...

mlb

Ispitao mi je goran zavojnice i sve vrijednosti su ok!!

twister011

Ne znam da li je dobra tema, ali tuga je povelika pa cu pitati gde god je zgodno.
Pre nego sto izlozim problem, postavicu pitanje da ne bi lutali posto sam ja totalni laik :crybaby2:
Da li znate sta je to kondenzator ili kondenzatori :icon_scratch:

retfala

jel ti otišao kondenzator na paljenju?

twister011

Iskreno nemam pojma. Tako su mi rekli, a da li je to tako ne znam.

Idemo redom.

pri povratku iz Beca, kupih na Ebay-u Novu Yamahu 15ps staru tacno 40 god. Bio je samo iznesen na camac, vracen u kutiju, konzerviran i tako na tavanu do prodaje. Takvih u Grckoj, koji rade svakodnevno 40godina koliko hoces.
Posle godinu dana savrsenog rada, poceo je da stuca tj da jedan cilindar cas radi cas ne radi. Motor upalim, u leru radi normalno ali u brzini radi na jednom, probija i onda kada uhvati, radi normalno.
Nosio par puta u odlican servis.
Prvi put me ne shvatise ozbiljno, probase u buretu i rekose "sad je sve OK".
Odnesem na camac, u brzinu i naravno sve po starom. Opet skidaj motor od 40kg, nosi stotinak metara, pa u Stare banovce, u jednom smeru 40km :crybaby2:
Ljudi prionuse na posao. Kazu noili ga par puta na Dunav i pronasli kvar. kazu "od stajanja presusio kondenzator ili kondenzatori". Nisu hteli ni da naplate.
Odnesem motor na camac, provozao i radi kao sat, nekih 5 minuta.
Vratih se sa odmora i pravo na camac. Upalim OK, ubacim u rikverc, ucini mi se poznati zvuk stucanja. Ubacim u brzinu, radi OK. Ceo dan sve u redu, palio nekoliko puta. Pri povratku, ponovo poce da stuca, a posle poslednjeg paljenja, nastavi da radi samo na jednom cilindru, bez sanse da probije i na drugi.
Rezime. Kazu nema sta da se kvari, motor savrsen, nov :BangHead:. Meni ostaje ponovno skidanje motora, ali nemam vise snage da ga nosim u servis ako ne znaju sta je 100%. Posebno sada kada nigde nema prilaza kolima :crybaby2:
Doslo mi je da ga donesem i kod vas, samo ako ima nade da se nesto uradi
Tunjo tvoje reci utehe mi stalno zvone u glavi.
Pozdrav i pomazite ako Boga znate :help:

retfala

druže teško je to reći napamet. moraš kao prvo naći majstora koji je spreman doći isprobat motor na vodi. moguće da je kondenzator u pitanju. motor je star bez obzira što nije radio, znači treba i kablove provjeriti. sad kada je kvar konstantan , znači kad stalno ne radi jedan cilindar svaki iole ozbiljan majstor će riješiti kvar jer kad krene sistemom eliminacije mora naći problem.  za početak sjedni majstora u auto i odvedi ga do motora.

rj

Citat: twister011  u Kolovoz 10, 2013, 12:01:12
Iskreno nemam pojma. Tako su mi rekli, a da li je to tako ne znam.

Idemo redom.

pri povratku iz Beca, kupih na Ebay-u Novu Yamahu 15ps staru tacno 40 god. Bio je samo iznesen na camac, vracen u kutiju, konzerviran i tako na tavanu do prodaje. Takvih u Grckoj, koji rade svakodnevno 40godina koliko hoces.
Posle godinu dana savrsenog rada, poceo je da stuca tj da jedan cilindar cas radi cas ne radi. Motor upalim, u leru radi normalno ali u brzini radi na jednom, probija i onda kada uhvati, radi normalno.
Nosio par puta u odlican servis.
Prvi put me ne shvatise ozbiljno, probase u buretu i rekose "sad je sve OK".
Odnesem na camac, u brzinu i naravno sve po starom. Opet skidaj motor od 40kg, nosi stotinak metara, pa u Stare banovce, u jednom smeru 40km :crybaby2:
Ljudi prionuse na posao. Kazu noili ga par puta na Dunav i pronasli kvar. kazu "od stajanja presusio kondenzator ili kondenzatori". Nisu hteli ni da naplate.
Odnesem motor na camac, provozao i radi kao sat, nekih 5 minuta.
Vratih se sa odmora i pravo na camac. Upalim OK, ubacim u rikverc, ucini mi se poznati zvuk stucanja. Ubacim u brzinu, radi OK. Ceo dan sve u redu, palio nekoliko puta. Pri povratku, ponovo poce da stuca, a posle poslednjeg paljenja, nastavi da radi samo na jednom cilindru, bez sanse da probije i na drugi.
Rezime. Kazu nema sta da se kvari, motor savrsen, nov :BangHead:. Meni ostaje ponovno skidanje motora, ali nemam vise snage da ga nosim u servis ako ne znaju sta je 100%. Posebno sada kada nigde nema prilaza kolima :crybaby2:
Doslo mi je da ga donesem i kod vas, samo ako ima nade da se nesto uradi
Tunjo tvoje reci utehe mi stalno zvone u glavi.
Pozdrav i pomazite ako Boga znate :help:

jel si probao promjenit rezervoar i pumpicu  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

twister011

Struja moj Jozo, struja. Tunjo mi je izgleda poslednja nada, ma sta vi mislili o njemu :love7: . Daj Boze da ne moram i to cimati za HR, ali ovde su svi izgleda nesposobni da nadju problem (mada kazu da su nasli).
Salu na stranu, majstori tvrde da je kondenzator. Danas pokusao da utvrdim definitivno sta su radili, ali bezspesno. probacu u ponedeljak. Cinjenica je da je posle njihove popravke radio jedan dan besprekorno.
To je jako prost motor i stvarno ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je nemoguce naci prekid. Kvar bukvalno izgleda kao lajanje bernandica.

PS: Tunjo, ne plasi se. Nadam se da do tebe necu doci, vec te samo hvali zbog pristupa i nade koju mi pruzas :thumbsup:

raso

Milija, ja mislim da je najbolje da ti ženi objasniš da se taj motor jedino u Osijeku može popraviti i da popravak traje najmanje 3 dana :be happy: :be happy: :be happy:

silure

I onda 3 fana :occasion14: hehe...pa da tako se to o radi...

twister011

Da, da, mnogo se ona sekira zbog motora. Ustvari, generalno oko pecanja. Za sva plovila koja imam, morao sam da lazem, da sam ih dobio na poklon. Posebna prica je bila kada sam za sonar Humm 596C HD DI, rekao da je placen 100e i da smo podelili nas dvojica :toothy2: Jedva mi je oprostila tih 50e :icon_rabbit: .

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

davor99

Citat: twister011  u Kolovoz 10, 2013, 20:17:41
Da, da, mnogo se ona sekira zbog motora. Ustvari, generalno oko pecanja. Za sva plovila koja imam, morao sam da lazem, da sam ih dobio na poklon. :icon_rabbit: .
E sad znam da nije tema ali u ovom postu vidim sebe. Moja zena je čak popisala stvari od ribolova znači štapove,role i sve ostalo naravno ja nisam znao. Pitala me nakon nekog vremena za neku stavar a ja rekao da to imam otprije, a ona izvadila notes pa ko u trgovini inventura skoro sam se šlagirao zato pazi i na tu opciju  :occasion14:
Vodite ljubav, a ne psa

silure

Nevjerovatno na sta su zene sve sposobne i spremne...