pomoć i majstori za VB motore

Autor silure, Lipanj 15, 2013, 11:22:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

Nije ni mene moj , nemogu reći! Promjenio sam ovog proljeće sve gumene dijelove , semeringe , pregledao stuju i dovod goriva ali mi i dalje puca i gubi snagu u visokim obrtajima !! Radi sve ok do nekih 70% gasa , ali kad ga stisnem počne štekati !! Kontam da je još jedino ostalo da ha zeza kompresija! :dontknow:

Greys

Tomos me nikada nije ostavio, barem ne 18-ica. Mlb-ov motor izgleda kao da je došao iz trgovine, ali očito ga nešto zeza kada želi dati maximum. Inače motor pali al baš iz prve  :icon_thumright:

maverick

Čini mi se da je river imao sličan problem, ali nisam siguran...pitajte njegaa kako je rijesio
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Tomasaki je čudna biljka !
Može ti biti svašta , počevši od :
Rezervara , filtera u koljenu rezervara , priključka goriva na motoru - koji zajebava 80 % ljudi ,  membrani koja pumpa gorivo , trula crijeva , iglice na karbošu , one usrane spužvice na usisu karburatora , trulih kablova za svječice , propucane bobine . A valjda sam sve spomenio .  E da termostat , pa čak i onog bimetala koji nekim slučajem gubi kontakt ili je kabal u prekidu .

Pa mislim , sto stvari a jedan simptom - trza u visokom gasu !    :toothy12:

mlb

Sva crijeva su nova kao i rezervar i konektori za gorivo !!

silure

Jesi ga probo turirati a kada ti nestaje snage i kada puca da provjeris svijecicu da li na njoj ima tragova vode...meni je problem slican i skuzio da dobija vodu na svijecicu..

mlb

silure

river

prvo kompresija...nesmije biti ispod 7....
drugo,ako samo na pun gas onda paljenje...špula na leru baca dobru iskru,ali kad zavrti nedaje dovoljno struje da bi brzo okidao,tj  nekad preskoči iskru i guši motor odnosno neće da ide  :icon_biggrin:

ima još tu caka nekih ali ova je najbitnija,znači ne bobine,nego namotaj,tj zavojnica...

ako loše pali i ne drži ler tj. minimum, radilica odnosno centralni ležaj, ne brtvi polu šolja na radilici pa smjesa preljeva...ima toga još...  :icon_biggrin:

mlb...ako pali na hladno ok,onda pregledaj zavojnicu mada to ako gledaš instrumentom(električar)pokazuje da je ispravna,ali nestigne zavojnica napunit pri visokim obrtajima i puca,a može biti i karb,začepljena dizna gasa,ili možda ti se kulisa predpaljenja pomjerila pa nisu u sinhronizaciji karb i predpaljenje,a može biti i ovo što tony piše ...rezervar tj vod goriva...opcija koliko voliš...idi sistemom eliminacije

mlb

Išao jesam tim redom , ja sam inače automehaničar pa se malo i kontam .
Pregledali smo instrumentom zavojnice i sve vrijednosti su bilo dobre , e sad jedino bi valjalo pogledati kompresiju ali nemam čime!!

Greys

Jel ima to onaj u Belišću, Šašek ili kako već?

grga

mlb

Nema , pitao sam ga već! Grga daj boroj na pp da se dogovorimo!! :hello2:

mlb

Kompresija izmjerena 10 /10 , uzrok kvara prljav dovod zraka!! Za svaki slučaj gdje ima u osijeku ultrazvučna kada (ako se tako zove) za čišćenje karburatora i slično...?

Kugla

Prijatelju imaš u BCS Rudec, uređaj za ultrazvučno čišćenje injektora pa se u njemu mogu i neki drugi dijelovi očistiti taj sam mu ja prodao i jedan je od najboljih na tržištu, ima ih još u gradu ali od nekih drugih proizvođača, ne kažem da nisu dobri ali ovaj definitivno najbolji, ako ideš do njega reci da te kugla poslao, ima i neki drugi kako sam rekao znam i njih pa javi ako trebaš što, imaš i PP.