Struja u čamcu

Autor Juzba, Srpanj 01, 2013, 23:28:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pampasexpress

isprika , ipak sam nesto uspio , tj. polusprckao,,,
uspio sam prebaciti sliku po uputama kolege ali je malo "format" diskutabilan ,,,
jos neke postavke sam ocito fulao,,,
a sto se tice reglera ,,, i tu ima pomoci,,,
pravilo je da nema pravila

Juzba

ajd onda piši dalje, ovo za regler :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

pampasexpress

a sto vise da ti pisem ako si procitao prethodne postove onda si mogao procitati sto ti je i tole napisao,,,
majstora , pregleda i provjeri , ispita a ti onda odlucujes jel kupujes ili ne drugi (ispravni)

Juzba

maverick

U konacnici motor radi i ne bi se zbog fara koji ti ne treba ni zamarao s tim sitnicama  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

ma važnije bi mi bilo dopunjavanje akumulatora za sonar da ga nemoram nositi kući na dopunjavanje, a usput je bila i proba za far, nije to ništa ni važno ni hitno, sve radi ko švicarski sat, a to ću jednom kad bude išao kod brstila na servis srediti........ako ne bude skupo :icon_biggrin:

zorter

Pokusaj nabaviti regler od motora scooter-a. Nisu skupi a dovoljno su dobri.

Juzba

pampasexpress

Citat: zorter  u Srpanj 30, 2013, 21:05:04
Pokusaj nabaviti regler od motora scooter-a. Nisu skupi a dovoljno su dobri.
zasigurno su dobri i odgovaraju ali bas ne svaki reg. od svakog. skutera , postoje razlike , uglavnom u snazi ,,,principijelno rade isto kao i ovi na vanbrodskim motorima jer spadaju u kategoriju "isti jarac drugo pakovanje" ,,,, i ako kupujes novi trebao bi znati raspord izvoda reg. osim ako nije skidanje sa nekog rashodovanog skutera pa odmah obiljezis zice ,,, uz opasku da skuteri imaju i dvozicne (nazovimo monofazne) a i trofazne (veci skuteri) koji isto tako odgovaraju i mogu se primjeniti

Juzba

predpostavio sam da to nije baš tako jednostavno, pampas

pampasexpress

pa jednostavno je , rekao ti je zorter ,,, osim da obratis paznju na ovih par sitnica koje sam ti napisao ,,, nije velika mudrost , ako sto zapne pitaj ili potrazi tamo u svojoj blizini nekog tko se kuzi u te stvari ako se bojis da ces sam nesto sprckati

Juzba

ma to će sigurno raditi neko ko zna, ja se u te stvari ne kužim

Bakara

Vanbrodski motori od 10 - 30hp recimo, koliku jacinu struje u Amperima otprilike mogu da daju? Naravno, preko reglera koji to sve pegla na 12v.

fire193

Citat: Bakara  u Svibanj 09, 2016, 12:50:22
Vanbrodski motori od 10 - 30hp recimo, koliku jacinu struje u Amperima otprilike mogu da daju? Naravno, preko reglera koji to sve pegla na 12v.

Ako misliš na ovo: http://marine.honda.com/outboards/motor-detail/BF15-20

BF15   BF20
Alternator with voltage regulator (Electric Start)   12-Amp (148 watt)   12-Amp (151 watt)
Alternator with voltage regulator (Manual Start)     6-Amp (76 watt)            6-Amp (76 watt)

Bakara

Da, bas to. Gledam koliko tu moze da se nakaci potrosaca a da ostane dovoljno da puni akumulator