kanu

Autor Ivan Borojević, Srpanj 08, 2013, 19:17:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ivan Borojević

Sutra mozda idem gledati  i kupiti kanu. Treba mi za doc do brodica posto je ovaj usidren na bovama, a i pecat po barama i rukavcima. Ajmo narode vasa misljenja i iskustva tko ima o kanuima. :occasion14:

maverick

Imam dva komada...nezgodno za uci i izaci u njega...pogotovo ako ima valova od drugih plovila...a po prirodi sam lijen pa ti ne bih preporucio veslanje  :icon_biggrin: inace jedan bas krpim...velik prostran, placen 100 eura...s krpanjem i farbanjem izaci ce ga 200 eura...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Znam što je kanu. međutim koliko je stabilan na vodi?, (dosta sam s tim stvarima šeprtljav) i dali se mora registrirati..., kad udarim kontru, opa- sjetim se da znam plivat  :icon_scratch:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Juzba

imam kanu odmalena, oko 4 metra, vrckav je, al kad navikneš.........odličan za veslanje, ide kao simplon, e sad, što kaže poglavica, nismo svi isti
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Ivan Borojević

:occasion14: koliko sati bi mi trebalo da veslam od mislim da je tip rekao Bistrinci pa do Aljmasa, nepoznam taj teren.  :occasion14:

Kugla

A u Jovice puno bi ti trebalo, od ušća Karašice u Dravu kod mene imaš 29 km do ušća Drave u Dunav pa još malo do Aljmaša, a od mene uzvodno do Bistrinaca ako se ne varam ima još Dravom cca 15 ako se ne varam ako ne i više neka me neko ispravi ako griješim , tako da bi se ti naveslao jako puno.

Juzba

ako je tako, kreneš ujutro i do predvečer si u Aljmašu, volio bih i ja napraviti takvu turu :icon_thumright:

imaš čovjeka iz Zg koji to stalno radi, upiši u tražilicu "Olimpove priče" kanuom je obišao sve rijeke kod nas

Ivan Borojević

:occasion14: da to bi bila avantura, neznam kojom brzinom Drava tece, onda bi se dalo izracunati. :icon_salut:

maverick

Jedan kanu mi je od 5 metara a drugi od 4...kupio sam ono duplo veslo i s njim sam i uzvodno i nizvodno brzi od drvenog čikla i lame....nizvodno je puno lakse, kod mene matori to vise vozi i pocesto idu na neke mini regate....jednodnevne.....takve pustolovine iziskuju puno napora i nisu za mene, ne zbog veslanja vec zbog količine alkohola koji se trosi kao pogonsko gorivo  :icon_biggrin: u prosjeku drava je brzine 2,4 km ali najveci dio godine je oko 4 km na sat....i uz malo veslanja ides desetak kilometara konstantno niz vodu...
nije toliko stvar u radu rukama, nezgodno je sjediti jako dugo...skucen je prostor, meni sasvim ne prirodan polozaj....s jeseni i proljeca je puno lakse, jer ljeti mali milion čamca, glisera....valova za medalju....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Znači 6-7 sati sa nekim stajanjima jel tako?

maverick

A kad si u kondiciji....a ovako povremeno duplo toliko....ima dosta....pa na dunavu brodova, svaki brod ti uzme dosta snage i vremena....

Juzba

i moj je povelik, ustvari isti kao i olimpov, poglavico, ako se sjećaš njegovih reportaža, možda ima i 5 metara

Ivan Borojević

jel se ima gdje usput za prenocit ili moram ponijet sator.  :occasion14:

Kugla

Teško za prenočiti, šator ti je najbolja kombinacija, barem ja neznam da negdje nešto ima.A sad se tek voda povlači tako a ni obala nije baš nešto za spavanje

maverick

Mozes izabrati usce na pola puta da ti bude i rezerviras onaj dom..imas kupatilo tv, terasu, kuhinju...sve kako treba...ili...ja sam jednom nocio na pijesku ispod staklare....i sto fino u satoru...milina u oba slucaja, tko sto voli