vertikala

Autor genjura, Srpanj 24, 2013, 22:00:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Samo probao, svi to hvale, verujem da je dobro, medjutim meni se nije dopalo to “naopako” držanje stapa i taj multic...

Više to povezujem sa tim sto sam ja pasionirani zaljubljenik u klasične masinice i stapove, nego sto to ima ozbiljnu manu... Stvar stila, ništa više...

Opet vertikala kao vertikala mi je samo jedna od tehnika, koju onako više usput koristim, možda i više onu polu vertikalu gore opisanu... Ovo su neke pare koje bi dao za tu tehniku, bar za sada... Pretpostavljam da su cene multica od-do isto...

P.S. Kao klinac sam krao od matorog račne i to ruske, pa zamrsim jer nisam znao sa njima. Posle treba kući, stari bio slab na račne... Multic me malo podseća na nju, pa imam frustracije :stripii: :stripii: :stripii:...

mamijo

Citat: šajzika  u Svibanj 21, 2019, 17:09:30
Kad vec pises , jesi probao vertikalu sa multicem?  Cist  me zanima  utisci ili mišljenje.

Kad sam prvi put probao vertikalu sa multicem - oteo shtap drugaru u chamcu - koji se "drznuo" da rizikuje i da kupi multic da vidi kako to ide - u roku od sledeceg vikenda sam imao svoj komplet i nikad vise drugacije nisam ishao vertikalisati ... kao nebo i zemlja je razliciti u odnosu na stacionarac. Mnogo mi je lakse raditi sa multicem ... Regularno pecanje - normalna mashinica ...

Stim sto mi je idealna duzina stapa za vertikalu izmedju 2.1 do maksimum 2.4 m .. probao sam krace od tih 7feeta tj 2.1 - al nije to to .. prekratko je.

Struna ne tanji od 20LB ... predvez ne tanji od 25lb!!!! - vertikalimo uglavnom po sedrenim sprudovima pa je  procenat spashenih varalica neverovatan kad se ima deblji komplet konac + predvez, a apsolutno ne utice na ulov! Bukvalno na silu pocupas iz sedre sve napolje

Trenutni komplet mi je MajorCraft Corkish 7' na 1oz
Shimano Curado
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

smudjoslav

...Sve je to tacno da je lakse pecati multicem ali samo vadjenje ribe multicem ne nebo i zemlja u odnosu na klasican komplet...Dakle ruzniji osecaj debelo...

Ervin

Slažem se! Multić je u svemu u prednosti pri lovu na vertikalu, ali nikako ne mogu da svarim vađenje ribe sa multićem. Grozno, fuj...
Imao sam soma od 20-ak kg, šarana od 11 kg i to na fin, dobro usklađen pribor, ali baš mi uopšte nije prijalo zamaranje, više sam se mučio nego što sam uživao.  :no:
Još uvek nisam u potpunosti odustao, imam komplet za vertikalu u soški, žao mi da ga prodam. St. Croix Premier 6,6 ft na 1 oz. sa multićem Team Daiwa Z.
Prošle godine ga uopšte nisam nosio na vodu... Videćemo dokle će skupljati prašinu!? :toothy9:

maverick

Pa nemoj loviti velike ribe s njim  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ervin

:uf:  :stripii:

Znaš kako obično završi kad uzmeš slabiji pribor, jer ubediš sebe da "znaš" da ti neće doći velika riba...

Inače, jednom mi je som tako udario na taj komplet, da mi je štap bukvalno ispao iz ruke u vodu. Dohvatio sam ga samo zato što je plutana drška ostala na površini dovoljno dugo. I to se desilo zbog onog žgembavog načina kako se drži štap sa multićem. Sa stacionarnom makinom nema šanse da bi mi izbio štap iz ruke, jer tamo lepo obuhvatiš šakom štap, a makina ti ostane među prstima...

E sad, ko može sve to da svari, njemu je multić dojaja!  :toothy9:

maverick

Dva puta kupovao komplet i dva puta prodavao iz sličnih razloga  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Evo ja naišao na neki stari multić shimano bantam 400 ali u ok stanju. Zapeo mi za oko. Ne bi bio loš za bućku.
Sve ja to gledam pa mi nekako naopako ali ipak ću ga uzeti pa ako mi se svidi ok a ako ne nek ide dalje. 

im84

Citat: Ervin  u Lipanj 22, 2019, 18:34:32
Slažem se! Multić je u svemu u prednosti pri lovu na vertikalu, ali nikako ne mogu da svarim vađenje ribe sa multićem. Grozno, fuj...
Imao sam soma od 20-ak kg, šarana od 11 kg i to na fin, dobro usklađen pribor, ali baš mi uopšte nije prijalo zamaranje, više sam se mučio nego što sam uživao.  :no:
Još uvek nisam u potpunosti odustao, imam komplet za vertikalu u soški, žao mi da ga prodam. PB Premier 6,6 ft na 1 oz. sa multićem Team Daiwa Z.
Prošle godine ga uopšte nisam nosio na vodu... Videćemo dokle će skupljati prašinu!? :toothy9:

Uzmes Abu Garciu Revo Toro Beast i stavis si rucicu kao kod klasicne role,  i to da vidis kolika je  :takoje:
#foxrage
#fox_rage_fishing

SMT

Pretpostavljam da se radi o predstavljanju stapa i da je to poenta... Neko jezero je u pitanju... Meni bi na Dunavu ovakav “ labav” pristup držanja kompleta, bio problem...Subjektivan osecaj...

Uglavnom, koliko vidim po netu, velika većina ribolovaca vertikalise sa ovakvim komletima( multic+ štap)... Svi zadovoljni...

Pratim rad i dalje...

Ervin

@Greys
Zvuči logično, ali to bih morao da probam pre nego što kupim...

@SMT
Ovako bi mu iz prve ispao štap da mu udari somče! :toothy9:
Mada, lepo deluje to fino cinculiranje.

im84

@SMT
  :ok: Sportex Absolut 1.92m, imas raznih gramaza. Ja imam 250gr
#foxrage
#fox_rage_fishing

SMT

Da, da, volim Sportex :thumbsup:...Gledam ponudu svega toga (i drugih kuća)... Ima da biraš... Ozbiljne smudjeve love na to “naopako”...

Ubij me samo ako se to meni “naopako” svidja... Trebao bih se udubiti, malo posvetiti tome, da bih doneo neki sud...

pajdo77

kakav mu je to sistem na tom videu? Nešta što još vidio nisam

SMT

Nemam dnevne svetlosti, teško ga je iz stana dočarati... Strašno uradjen... Nas drugar Paja :hi :hi: :hi:...

Iz komada, namenjen smudju... Čini mi se rezervne snage koliko hoćeš i za nešto drugo, videćemo... Nisam hteo preterivati sa opremom... Bas bas lepa igračka ispala...

Zamenucemo slikama sa vode...