Honda

Autor Tićo, Studeni 20, 2012, 16:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hranki

Garofeeder

BF50, 2022.godiste, impeler promijenio, ulja, filter, svjecice, majstori farbaju dno...

Sati 600+. Trebam li razmisljati o stelanju ventila? Ne primjecujem neke probleme u radu... Iskustva, praksa?

maverick

Ako neces nositi u ovlasteni servis onda najbolje ne dirati, inače to je bez vezan posao za osrednjeg mehanicara...ali bolje da ti ne radi netko tko bas nije najstrucniji...provjeri koliko je labav remen...ne znam tocno ali mislim da se mijenja na pet godina ili 1000 sati...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Citat: maverick  u Veljača 10, 2026, 21:45:58 Ako neces nositi u ovlasteni servis onda najbolje ne dirati, inače to je bez vezan posao za osrednjeg mehanicara...ali bolje da ti ne radi netko tko bas nije najstrucniji...provjeri koliko je labav remen...ne znam tocno ali mislim da se mijenja na pet godina ili 1000 sati...

Ma u servisu mi vele da ne treba, pa cisto da pitam. Sklon sam kompliciranju :).

Nista, pogledat cu remen...

Hvala  :thumbsup:

ossa

Ajde i ovde , imam BF 20, trebam da obogatim smešu , jel to na šraf koji je vidljiv ili blokiran? Zna li neko ko je radio ?
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Zasto bi obogatio smjesu...ne prima gas ili gledate po boji svjecice...Taj u startu ima "siromasniju" smjesu. Ali inace vijak kad zavrnes do kraja odvrnes ili dva puna kruga ili najbolje 1 puni i 3/4 . Na dva puna kruga bi trebalo biti ok, ako su dizne čiste i ako je motor zagrijan kako treba ...znaci 5-10 min da odradi. Prije igranja s vijkom ako imas obrtomjer onaj vijak s oprugom koji ustvari regulira dokle se sajla povlači odvrci dok ne budes tipa na 800-900 obrtaja ili ono po seljacki da kad usaltas u brzinu da se ne cuje da je lupio mjenjač...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

https://www.marineengine.com/boat-forum/threads/bf20d-stalling-from-idle.418812/

To ti je pilot scrw...ali procitaj malo o tome imas i dosta videa itd itd

ossa

Ma po svecici se vidi da nema benzina, skroz je bela keramika,  fabricki je siromasna, svecice riknu posle pola godine Denso, Ngk traju malo duze. Ngke ako stavim, menjam sa uljem i filterom, denso moram na pola servisnog intervala. Nebuloza.
Još nešto ti mogu reći , donji clindar pre rikne nego gornji. Kad kažem rikne, mislim da oslabi varnica. radi ona , ali ne pali iz prve na poteznicu. A to meni ne odgovara, kod mene mora na prvu.

Na mojem je ovaj za smešu ( evropski model ) ovakav

A na američkom je isto blindriran ali se lakše skida "blinda"

Prošle godine mi je istekla garancija i , promenio sam impeler, zaboravio da ovo pitanje spomenem majstoru kada sam bio u servisu. Sada je sve na vodi. Malo komplikacija nije moglo da se izbegne.

Uglavnom sve je da bi morao u servis, tj zbog euro norme odrađeno. Sledeći motor uzimam yamahu.

maverick

A ne znam...njihova prednost je kao ta osiromasenija smjesa..i to je prednost dobrog izgaranja. Problem donjeg cilindra je kod vecine slicnih motora..od te honde do yamahinih tridesetki. Zato uvijek i svi zaribaju na tom cilindru. Ne bih se ja previse opterecivao s tim problemom

ossa

Da mi je motor na anlaser , ne bih ni znao. Sledeci put uzimam sa anlaserom i to injection mašinu.

Garofeeder

Kad je bal uzmi i elektricni trim/tilt, milina.

ossa

Bice nesto. Verovatno tohatsu ili suzuki sledeci put 25 ili 30. Posto sam sada na hondi 20. 6-ta godina. Za par godina menjam.

Tićo

Ja sam tu 20-ku vozio 11 godina, nije ni štucnula. Kada sam je prodao na njoj je bio original fabrički impeler, a svećice mislim da sam jednom zamenio. Jedino sam ulje i filtere menjao svake sezone... Ne diraj ti na njoj ništa i vozi.

ossa

Tako sam i planirao još par godina samo redovan servis i piči. Ovo je samo intervencija da bude sve tip top.  Msm ima moja tu oko 300 sati. Nije to više novo...Jel tvoja bila na anlaser , i jel pecaš na varalicu smuđa ili na dubinke ?