Honda

Autor Tićo, Studeni 20, 2012, 16:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tićo

Mislim da su u klasi 8-15-20 ks najekonomičniji motori, kada upoređujemo sa istima drugih proizvođača, naravno da nebude zabune pričam o 4T motorima jer Honda 2T nije ni pravila.

maverick

dvadesetka je neprevazidjen motor...tesko da konkurencija tu moze nesto bolje  ;D
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Pozdravljam sve i pridružujem  se na novonastali  forum sa velikim zadovoljstvom. Vidim da se raspravlja o vanrodskom motoru Honda 20 ks koju i ja koristim i mogu vam reći da je super mala nijansa bolja od Yamahe 20 ks a naročito(nadam se ) će se pokazati nakon dugog vremenskog(godine)korištenja. Uglavnom sam do sada koristio Hondu a najdraži mi je bio motor Honda 7.5 ks malo trom ali bezprijekoran a potrošnja vrlo mala.Ima puno razlioga zašto preferiram Hondu ispred Yamahe. I tvrdim da je u konačnici bolja a navodi me jako puno razloga.

Tićo

Reci nam barem jedan razlog, ja tvrdim da Honda manje troši goriva.

šime

Tićo vidi prvo za područje jugoistočne europe Yamaha se radi u Nizozemskoj dok Honda Isključivo u Japanu. Slijedeće sama izrada i obrada  materijala (ljeva ) se bitno razlikuje Honda se bazira na tradicionalnim i vrijednim iskustvima izrade samo 4 taktnih motora i nikadsa nisu proizveli 2t motore tako da im se tehnologije nije nikada izmješala a što niije slučaj sa Yamahom naime te nijense izrade i obrade bitnih materijala su bitne za kvalitetu konačnog proizvoda.Prvi proivedeni 4t motor je napravio Tohatsu pa onda Honda, a Honda se bazira isključivio na istraživanjima 4t motora i desetlječima ih je dovela do gotovo savršenstva: ma mogu ulaziti i u detalje ali to onda mogu napisati knjigu i da ne bi ispalo reklamiranje ali zaista ima još argumenata za Hondu ako te zanimaju još koje pojedinosti pitaj tu sam.

Tićo

Delim tvoje mišljenje jer i sam posedujem Hondu 20 ks.

mossi

Argument da je Honda pravi samo 4t motore nije baš neki argument.

Manja potrošnja je dobar argument, ali da li je to uvek presudno?
Da li manja potrošnja podrazumeva i manju snagu?

Tićo

Nepodrazumeva ja sa Hondom 20 ks sam brži od Yamahe 20 ks na istom čamcu, provereno

mossi

Koliko ccm ima Honda 20hp a koliko konkurencija?

mossi

Yamaha F20 - 362ccm vrti do 5500 obrtaja
HONDA 20   - 350ccm vrti do 6000 obrtaja

Da bi duže trajala mora biti MNOGO kvalitetnija, zar ne?

alexdja

Citat: Tićo  u Studeni 22, 2012, 12:00:45
Nepodrazumeva ja sa Hondom 20 ks sam brži od Yamahe 20 ks na istom čamcu, provereno

Ne znam za Yamahu, ali Tićina Honda BF20 i Tajmen, sa nama trojicom (u proseku 90kg po čoveku + sve što mu inače stoji u čamcu) ide 37 km/h uzvodno.
       Nema više divljeg bučka. :no:

Tićo

u mom mom slučaju ovo u "proseku 90 kg" se ne podrazumeva  ;D

šime

vrlo kratko Honda je Honda. Od elektronike pa do stublina ,klipova,karika,karburatora i svega drugoga je Mercedes u vanbrodskim motorima.Vjerujte nije i viša cijena tog motora pa i ostalih veća samo zbog imena.

maverick

ovih dana nesto sam se igrao s nekim hondinim motorima gx 200...inace se stavljaju na kartinge...i na koje kakve pumpe....radio sam generalku na jednom...toliko istroseni i izhabani motori...nema kvadratnog centimetra gdje nije nesto otkinuto...jer dosta su koristeni....ali uvijek upale i voze...bas jucer pricam s retfalom...samo bi hondu kupio kad bi kupovao neki novi motor ..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

I ja o ovakvom sanjam.