XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Kajmane, mislim da ću morat prodrmat taj štap uskoro  :icon_thumright:

ossa

Mogao bi starac da ga ponese na lorist...  :thumbsup:
Naidju krize, drukcije grize...

kajman

Sto da ne Ossa mladicu, samo necu opet da me prozivaju kao nekog placenog promotera  :nono: malo mi vise muka od takvih prozivanja niti ja ovo prodajem niti reklamiram.
Uzgred

I DA...-  naleganje gornjeg dela na trn je prica za sebe - tolerancija O od pocetka do karaja dihtuje na mrtvo to jedino kod ovog Lava videh. Ne cudi, jer ako je borbena masina gornji deo mora da naleze na trn celom duzinom bes ikakvog lufta. Tako da /to naleganje/ umesto sastavljena dva dela imas stap iz jednog dela
Kada ga rasklapas jasno cujes ono plop kao da vadis pampur iz flase.

domba

E mene je jedino to mucilo zasto tako tesko naljeze. To je plus ali nisam znao dali je kod svih iz serije tako.  :thumbsup:

miha

bio sportex .antares pa kako ono beše živa molekula atoma ili tako nekako njegovo veličanstvo CD BR e sad je XZOGA iskreno vjerujem ništa bolji i posebniji štap od ovih nabrojanih jedino što je JAPANAC  a oni to vole malo drukčije pa ko voli nek izvoli :hello2:

kajman

Da domba kod svih....
Pa vidis kako je mocan rukohvat to je zato jer je Mocni Lav jedna borbena masina a ako je to vec tako onda u trnu ne sme da bude lufta ni malo. Zaista kad ga sastavis osecaj je da imas stap iz jednog dela osim toga trn ni malo nije kratak naprotiv. Brinula me malo ta njegova silna snaga i ostrina zbog spadanja riba i taman pomislih na to a kad tamo XZOGA
Danas sam ga prvi put izneo na vodu jedno dva sata i prakticno se uverio da je ovaj kao, munja brz stap, zaista Power Game Battle Machine 

maverick

Matroi..koliko bi se dalo raditi u gornjoj gramazi s tim alataom, stvarno mi ovako zapeo izgledom za oko  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kajman

Ne znam tacno koja je gornja granica, bacao sam glave od 40grama bez problema-vece nisam imao.

Greys

Kolika je realna donja gramaža? Kad već piše 12-50, a pričamo o realno 100gramcu

Lomnica_city

Citat: domba  u Rujan 23, 2013, 19:36:05
E mene je jedino to mucilo zasto tako tesko naljeze. To je plus ali nisam znao dali je kod svih iz serije tako.  :thumbsup:

Imao sam Gamakatsu Luxxe Saltage kod koga je trn isto tako nalegao na 95% duzine, jedva 3-4mm ako je ostajalo slobodno, vrhunsko pletenje i tolerancije su garancija da taj trn nece da slegne iole znacajnije... Da li je tako i kod ove Xzoge ostaje da se vidi, parabola je svakako bolja kad nema ukrucenja na duzem delu blanka, a trn je obicno oko 15-ak cm (uzimajuci u obzir deo unutar donjeg) i lepse se savija kad je unutar blanka...

Citat: miha  u Rujan 23, 2013, 19:59:07
bio sportex .antares pa kako ono beše živa molekula atoma ili tako nekako njegovo veličanstvo CD BR e sad je XZOGA iskreno vjerujem ništa bolji i posebniji štap od ovih nabrojanih jedino što je JAPANAC  a oni to vole malo drukčije pa ko voli nek izvoli :hello2:

Odakle ti to da je Xzoga Japanka? Samo je firma tamo registrovana, sva "desavanja" su u Maleziji...

Citat: Greys  u Rujan 23, 2013, 22:00:21
Kolika je realna donja gramaža? Kad već piše 12-50, a pričamo o realno 100gramcu

Nije bas obelezavanje kako treba kod Xzoga, neke su obelezene vise, neke taman, neke manje, ista stvar je kao sa Blastino modelom, on je cini mi se 50 gramac najjaci a kad sam pecao sa njim delovao mi je jaci od Mastery 60gr, sigurno 4-5gr teze glave nosi... Jel ovo zamena za Blastino ako je i ona kao Mastery ugasena ili?

Greys

Samo me zanima ispod koliko minimalno je ''gluv'', realno

kajman

Citat: Greys  u Rujan 24, 2013, 06:09:37
Samo me zanima ispod koliko minimalno je ''gluv'', realno
10gr oseca fino manje nisam bacao

miha

u ovih par mjeseci možda godina pisalo se o jedno desetak xzoga i svaka je bila mrak .čarobna odlična. bilo je tu svega pravo malo životinjsko carstvo sad je došao red i na LAVA možda oni to po nekim mjesecima u godini svaki mjesec drugi štap čudni ti JAPANCI ili kako kaže sveznajuči. Malezijci.

Lomnica_city

Cemu sarkazam? Ne znam koje zivotinjsko carstvo pominjes, koji modeli od Blastino, Mastery, Shiteno, JA-S, itd... Asocira na zivotinje, pa imaju zivotinjsko carstvo modela, i ko je rekao da su sve odlicne, savrsene, a pogotovo Japanke pa sam sad ja sveznajuci sto kazem da nisu (jer nisu)??

Evo meni se recimo 60gr ne svidja jer je isuvise univerzalna za moj ukus, nije pravi dzig stap, a ni pravi vobleras, malo teska za svoju duzinu, itd...

Sto se moje 100gr tice ima predimenzionirane vodjice, nepotrebno za realan 80gr po Sportex/Daiwa skali, predug gornji rukohvat za svakodnevnu upotrebu (dobro dodje za pumpanje sa obe ruke), mogla bi biti nesto laksa...

U globalu se moze pozeleti nesto bolja zavrsna obrada, malo bolji materijali i da se drze njih, a ne da jedna tura ima mekanu evu, a naredna ima znatno tvrdju, da paze da im lak ne ostaje u onolikoj meri, ja sam sa svoje morao da otapam par kapi sa prstena vodjice...
A najvise da paze na kicmu, jer im dosta stapova ima osetno omasenu kicmu i spram onih kod kojih je ona pogodjena tacno osetno su meksi i manje nosivosti, odnosno malo losije bacaju iste tezine tereta (vise se pomuce pa krace bace).

Kugla

Vrhunski proizvođač a toliko nedostataka nabroja Lomnica, :icon_scratch: i u ostalom ako je tako vrhunski proizvođač, cijenjen, skup, kako onda da imate toliko primjedbi oko označavanja gramaže, karika i sl. pa valjda znaju što rade.