XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

YUGO BOSS

Ako neko ima shitenno genbu 180 gr i mastery 150 gr neka prenese iskustva  :takoje:
Jos bolje ako moze poredjenje oba

Lomnica_city

Pecao sam sa Mastery 150gr, i nekoliko drugara je koristi za soma na Moravi...
Balansirana fino, oprema vrlo dobra, lepo i daleko baca, lepo radi na ribi, ali previse radi, nema snage za iole krupnog soma, mislim da je mozda tu negde maksimalno ali pre bih rekao i 10% slabija da je od PB 1-4oz na 9ft!
Prvi put kad sam uporedjivao bilo je sa Tradition II sa kojim je slicna po snazi, 50gr glavinjara udobni maksimum, a prosle nedelje sa Rainforrest II, i slabija je sigurno 10% od njega, na 40gr glavinjari se klanja vrh stapa nekih 25-30cm, voda srednje jaka, dubina 6m, Velika Morava, ja tu kad radim sa 50gr manje mi se muci stap.

rj

lepo radi na ribi, ali previse radi, nema snage za iole krupnog soma, smjela tvrdnja ja sam tim štapom izvadio hrpu somova 10-20 kg + jedan 52 kg za tu težinu i gabarite snažan štap
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

YUGO BOSS

Jbg. onda to nije ono sto trazim
Sad sam malo pre probao tradition 2 na 4 oz jednostavno taj blank je po snazi  u klasi sa savage gear mpp 170 gr po meni. Mozda je i slabiji malo

Ostaje genbu da se vidi, mada koliko sam nacuo slicna je situacija sa vrhom . . .

Lomnica_city

Citat: rj  u Studeni 13, 2016, 07:32:02
lepo radi na ribi, ali previse radi, nema snage za iole krupnog soma, smjela tvrdnja ja sam tim štapom izvadio hrpu somova 10-20 kg + jedan 52 kg za tu težinu i gabarite snažan štap
Jesi... iz camca!! ;) Gledaj na YT Srdjan Vujcic, mali pliva za somovima od 15+kg koje sa obale ne zaustavlja narocito dobro, Xzoga u kifli...

Yugo Tradition nije slabiji od MPP-a, a i ako jeste to Rainforrest nadoknadjuje, 10-15% mu je jaci vrh, kicma bas dobra (iz srednje jake vode izglisirao sam 5-6kge somica 40m za 15s), a ima 200gr...

YUGO BOSS

Ne preuvelicavaj evo snimka tog lika prvo som nije 15 kila vec 26, drugo zagrabuljan  :dontknow: Trece stap ima jos snage nije ga iskoristio kako treba(bar po mom misljenju)

Tradition 2 je mnogo laksi od mpp, dobar je stapic ali na osnovu kratke probe danas ima manje snage. Generalno ocena stapa 10-ka od mene. Ne znam ni sto pricamo o pacifiku

Lomnica_city

To je neki drugi snimak rodjo, ne pricaj mi da preuvelicavam kad nisi gledao, pregledaj mu kanal, som od 15kg ide i ide i ode, pa buc opet u Moravu, a mali ne da nema snage, tu je oko 175-6cm i sigurno oko 75kg minimum, nabijen je dosta, ali kako dize stap on se tako "klanja"...
Ne znam ni ja zasto pricamo o MPP-u, a za koji se inace vecina nas koji smo ga probali slaze da nije za teze dzigove i glavinjare od 60gr, e sad pojam "muci se" nije svima isti, nekom dok se do trna ne povije ne kaze da se muci sa tezinom/otporom varalice!

ossa

Moze jedno pitanje za lion force 8' 50g jel slabiji ili jači od pb 8,6 3oza?

TeTeyac

Naidju krize, drukcije grize...

rj

lion je krući a snaga je relativna stvar tu su negdi
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ossa

Hvala tata. Na to sam mislio da ćeš ti odgovoriti... meni se cinio slabiji...

TeTeyac

nele01

Imas snimak kako Drasko Klacar vadi soma sa gembuom sa brane u italiji, odgledaj i sve ce ti biti jasno. Mada tog soma sto vadi, vadi ga od gore sa brane pa ne mozes realno da vidis koliko je jak stap. Ja sam imao gembu na 3 m i stap je zlo, moze da upregne vola a izbacuje u pm. Za toliku snagu stap je tanak tj hocu reci blank nije velikog konusa kao kod sportex-a.

mossi

Nisam poznavalac XZOGA pa imam pitanje:

xzoga jap style JA-S90MH2    9' 0"    S    2    PE 2.0    10-30 LB    Max 100g    FAST    8-10 LB    280g    :sha:

ili neka ne preterano skuplja za glave od 15-50gr, da se lepo ponaša kad zabaciš niz vodu iz čamca, dubina 6-8m srednje jaka voda struna 15lb

ili nešto drugo, a da je po zadatom kriterijumu. Štapove ultra fast ne volem, kolce ne volem. Fast/moderate fast!

Cenovni razred 150-200 eurića.

baka

Meni se kod tih štapova ne sviđa težina, jer kakva je to nova tehnologija ako je xzoga iste dužine i približne gramaže teža od sportexa koji je napravljen prije 30 godina a neusporedivo je jači.

Koja je svrha pravljenja takvih štapova, ne razumijem. Pa logično bi mi bilo da su ti novi puno lakši od 'starih' štapova, jer mi je sad ta težina postala skoro i najvažnija stvar kod izbora štapa.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

mossi

Taj problem težine je i meni veliki problem .. 280gr je poprilično više od "konkurencije" gde su slični štapovi oko 200gr.
Lom zgloba desne šake pasuljasta kost, mi pravi poprilično problema ukoliko imam "loš" dan.

Da li ta xzoga ima toliko deblje stenke / zidove blanka da to opravdava žilavost i izdržljivost blanka pod velikim opterećenjem?
Ili je težinu dobila i korišćenjem drugih neadekvantnih (teških) komponenti?

ossa

Nije ti ta xzoga za više od 30 g po meni, ma da znam da si tolike bacao sa antaresom, ali bolje uzmi okumu salinu 3 za dzig ili nesto slično , navrati do karpologije pa vidi u N.S. Javi pre nego dođeš  :pije:
Ali za glave 50 g mora kolac jbg to nije zezanje u obali, već fizikalija. Za to može i ova gnby zoga na 2,4.