lorist

Autor genjura, Rujan 05, 2013, 19:07:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Pa umesto pola drzave, mogao si samo jednog :crybaby2: Kada sam mislio da dodjem u goste, to bi svakako bilo sa Dejanom
Iskreno, skoro me nesto ovako nije pogodilo :tard:

maverick

Ajd kazi di boli......i daj adresu..ima sutra neka da dodje i ljubi pa cete proci  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Citat: maverick  u Rujan 06, 2013, 22:14:37
Pa vidim da pojedine , ustvari vecina radnji po obliznjim mjestima u Srb muci muku da mi kompletira naruzdbu orki od 50 vrecica odredjenih duzina i dekora...kazu teska situacija u orki....valjda prave za lorist

Ma kakav Lorist, Jocu izgleda sad samo Rusija zanima, ne moze da stigne da napravi koliko se trazi, zato je ovde i digao cene fino (za 1/4 recimo), da bi oborio potraznju, jer je sad jeftinije kupiti Manns ili neki AP tvister tipa Madjarca, koji love isto kao njegovi sedovi i tvisteri.

mossi

Od sutra FORMAX ima "sajamski" popust.

http://www.formaxstore.com/

twister011

Citat: Lomnica_city  u Rujan 06, 2013, 23:44:42
Ma kakav Lorist, Jocu izgleda sad samo Rusija zanima, ne moze da stigne da napravi koliko se trazi, zato je ovde i digao cene fino (za 1/4 recimo), da bi oborio potraznju, jer je sad jeftinije kupiti Manns ili neki AP tvister tipa Madjarca, koji love isto kao njegovi sedovi i tvisteri.

Orka ce biti na sajmu kao i svake godine. Prodaja je preko Eurofisha.
Uzgred, ma koliko ribolovcima tesko palo, cena nije takva zbog potraznje vec zbog drugog potpuno opravdanog razloga :occasion14:

Greys

Razmišljamo ići ili ne, ali sve mi se čini da ću ostat doma

Lomnica_city

Citat: twister011  u Rujan 19, 2013, 18:29:54
Citat: Lomnica_city  u Rujan 06, 2013, 23:44:42

Orka ce biti na sajmu kao i svake godine. Prodaja je preko Eurofisha.
Uzgred, ma koliko ribolovcima tesko palo, cena nije takva zbog potraznje vec zbog drugog potpuno opravdanog razloga :occasion14:

Kog? Nije mi jasno kako danas moze ST 10-ka da kosta 24 dinara i da mu se isplati, a posle 3 meseca kosta 38 dinara i nije mu isplativo, nego je "primoran" da se orijentise vise na inostranstvo, opravdanje koje mi bar 2 trgovca dali zasto ne mogu da narucim dekor koji hocu, i kolicinu koju zelim!!
PDV je skocio samo 2%, uvoz iz EU se vise ne carini valjda, ili bese ne udaraju PDV da se ne oporezuje duplo... Nije on podigao cenu 10-20% nego 50%!!
A ove nove varalice, jos je gora situacija, Feniks ne mogu nigde da nadjem za ispod 47 dinara, mislim da je 9cm, onaj veci je dinar do 60 ili tako nesto, mnogo brate!!

twister011

Od vecine trgovaca ne mozes da dobijes dekor i velicinu koju hoces, ne zbog izvoza, vez zato sto uzimaju veoma ogranicene kolicine. Ljudima je tesko da imaju zalihe svakog modela, u svim velicinama i bojama. To je tuzna istina

Greys

Upravo ovo što je twister napisao, jest pravi razlog, slaba kupovna moć, mala marža, a roba koja stoji na lageru, je svima mrtvi kapital. Ne samo u ribolovu, već u svemu. Ako se nešto može odraditi direktno, platiti u kešu, ili avansno, super, ako ne, uzmi šta se nudi u tom trenu

Lomnica_city

Nisi razumeo, nisam ja otisao i rekao trgovcu da zelim tu i tu varku u tom i tom dekoru, i on nema, jer ne moze da ima na lageru sve!! Ne, dogovorim sa par drugara sta nam treba, recimo samo za soma je tu bilo 10-ak kesa velikih ST-ova od 17-19cm bar, i dosta varki za smudja, dekori klasika i nocni, to je naruceno u Pet Star Shopu, velikoj prodavnici sa filijalama u vecim gradovima, i...
Posle mesec dana cekanja dobijem odgovor da ta gomila varki koju sam hteo nit je stigla, nit ce stici skoro, jer je proizvodjac orijentisan na izvoz (uglavnom u Rusiju), i slabo im distribuira i velicine i dekore!!

Znas li da je potpuno NEMOGUCE naci u Nisu ili provinciji izmedju Nisa pa bar do Kragujeca, igde ikog ko ima Orke u velicinama za soma, jedna radnja ima 2 seda od po 14cm koje cene 100 dinara komad i to je sve sto se moze kupiti, obisao sam bar 10!!

twister011

Sta si uopste hteo da kupis?
Sutra ces dobiti pravi odgovor :whip2:

Lomnica_city

Rekoh ti svaceg je tu bilo, trebalo nam po 10-ak kesa ST-ova od 19cm, nekoliko kesa sedova od 14cm, drugu su trebale najmanje Sirene i Hameri za bandara, meni za smudja po nekoliko kesa Hamera 10cm u tamnom dekoru i sartrez... NISTA nismo dobili od tih 25-30 kesa, sa ovim cenama napravili bi im pazar bar 100-ak €, koji god procenat da im daje isplatilo bi im se, ovako...

Ovako sam se snasao za nesto malo ST-ova od 19cm u crnom i zelenom dekoru, sedove sam im batalio i presao na druge neke opcije, Mann's i Mr D. je uradio nesto za drugare od 15cm, Hamer sam nasao tamno ljubicasti u Cupriji nekim cudom ali 12cm (nekako bolje lovi 10cm), itd...
Parola snadji se, kad on nece da zaradi na nama sto bih ja onda sedeo i kukao, bar Srbija ima proizvodjaca varalica na svakom koraku, a od nedavno sam "otkrio" i El-Pi i vrlo sam zadovoljan njima, cena, kvalitet, dostupnost, izbor boja...

twister011

Pitao sam samo zato sto znam da apsolutno svega ima, pa reko da proverim :icon_salut:

Lomnica_city

Ne moras da proveravas, to je bilo jos Maja meseca recimo, nisu imali to sto nam je trebalo, a stvarno imaju dosta silikona, pisem o Niskoj "filijali", ali ovo nisu, narucili, proveravao sam na po par nedelja, do sredine/kraja Juna nisam docekao!!
Onda sam krenuo da se snalazim jer smo morali da iskoristimo kratku sezonu na soma, kad krenu da crkavaju skoljke od vruce (29-30C) vode i zagadjenja od algi (providnost 5cm) vise ne jede varke...

kockar

Elem, Lorist....vec par godina ni ne razmisljam o tome, sajam bi ipak trebao biti nesto sasvim drugo od ovoga sto jeste,
barem sa ribolovacke tacke gledista.

Cak i povoda za druzenje i okupljanje odavno ima boljih.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs